Currency Converter:

Lot: 19001

Current Price: 40 TL Starting Bid: 40 TL Estimated: TL Losing Winning

Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar

Derkoi Metropolitliğince (İstanbul'un Yeşilköy Bölgesinin Rum Ortodoks Kilisesi Bünyesindeki Tarihi Adı) 1988 Yılında Vefat Eden Bir Rum Ortodoks İnancına Mensup Vatandaşımız İçin Düzenlemiş Olduğu Rumca Vefat Belgesi.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Live Auction Start Time
    21 May, 20:32 UTC+3
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Derkoi Metropolitliğince (İstanbul'un Yeşilköy Bölgesinin Rum Ortodoks Kilisesi Bünyesindeki Tarihi Adı) 1988 Yılında Vefat Eden Bir Rum Ortodoks İnancına Mensup Vatandaşımız İçin Düzenlemiş Olduğu Rumca Vefat Belgesi.

    Lot No: 19001

    Lot: 19001

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Derkoi Metropolitliğince (İstanbul'un Yeşilköy Bölgesinin Rum Ortodoks Kilisesi Bünyesindeki Tarihi Adı) 1988 Yılında Vefat Eden Bir Rum Ortodoks İnancına Mensup Vatandaşımız İçin Düzenlemiş Olduğu Rumca Vefat Belgesi.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-İngiltere'nin Önde Gelen Bankalarından Lloyds Bank Limited Brighton Şubesi Tarafından 1950'lerde Bir Türk Vatandaşı İçin Düzenlendiği Görülen Kullanılmamış Çek Yaprağı. Solda Banka'nın Halen Kullanılmakta Olan Alameti Farikası Olan Şaha Kalkmış At Figürü.

    Lot No: 19002

    Lot: 19002

    Bankacılık ve Finans Tarihi-İngiltere'nin Önde Gelen Bankalarından Lloyds Bank Limited Brighton Şubesi Tarafından 1950'lerde Bir Türk Vatandaşı İçin Düzenlendiği Görülen Kullanılmamış Çek Yaprağı. Solda Banka'nın Halen Kullanılmakta Olan Alameti Farikası Olan Şaha Kalkmış At Figürü.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Akbank T.A.Ş. Bahçekapı Şubesi, Üzerine 1972 Tarihi Atılmış ve Kalem İptalli Çek Yaprağı. Seri: F1. Akbank Logolu Özel Filigranlı Kağıt.

    Lot No: 19003

    Lot: 19003

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Akbank T.A.Ş. Bahçekapı Şubesi, Üzerine 1972 Tarihi Atılmış ve Kalem İptalli Çek Yaprağı. Seri: F1. Akbank Logolu Özel Filigranlı Kağıt.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Ünlü Tüccar Burkhard Gantenbein ve Şürekası Tarafından ''Austria Einkauforganisation der Österreiche Tabaksregie im Orient'' (Avusturya Tütün Rejisi Doğu Satınalma İdaresi) Viyana Adresine Gönderilmiş Çifte İnönü Pullu ve Sansür'den Geçtiği Anlaşılan Kurumsal Zarf. 1940'lar.

    Lot No: 19004

    Lot: 19004

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Ünlü Tüccar Burkhard Gantenbein ve Şürekası Tarafından ''Austria Einkauforganisation der Österreiche Tabaksregie im Orient'' (Avusturya Tütün Rejisi Doğu Satınalma İdaresi) Viyana Adresine Gönderilmiş Çifte İnönü Pullu ve Sansür'den Geçtiği Anlaşılan Kurumsal Zarf. 1940'lar.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Banka Komerçiyale İtalyana (Banca Commerciale Italiana) İstanbul Şubesi Tarafından Galata'da Yerleşik Musevi Cemaati Üyesi Nose ve Rafael Albukrek Kardeşler Firmasına Hitaben 1939 Yılında Düzenlenmiş Belge. Dünyaca Ünlü Otomobil Lastik Üreticisi Pirelli Firmasından Yapılan Br İthalat İşlemiyle İlişkilidir.

    Lot No: 19005

    Lot: 19005

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Banka Komerçiyale İtalyana (Banca Commerciale Italiana) İstanbul Şubesi Tarafından Galata'da Yerleşik Musevi Cemaati Üyesi Nose ve Rafael Albukrek Kardeşler Firmasına Hitaben 1939 Yılında Düzenlenmiş Belge. Dünyaca Ünlü Otomobil Lastik Üreticisi Pirelli Firmasından Yapılan Br İthalat İşlemiyle İlişkilidir.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.-29.05.1980 Tarihinde İhraç Edilmiş ve Yıllık %48 Faiz Getirili 100.000 Lira Nominalli Hamiline Mevduat Sertifikası. Seri 'B'. 13 ila 24 Numaralı Faiz Kuponları İlişiktir.

    Lot No: 19006

    Lot: 19006

    Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.-29.05.1980 Tarihinde İhraç Edilmiş ve Yıllık %48 Faiz Getirili 100.000 Lira Nominalli Hamiline Mevduat Sertifikası. Seri 'B'. 13 ila 24 Numaralı Faiz Kuponları İlişiktir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Anadolu Kulübü Büyükada Şubesi, İstanbul Logolu Kullanılmamış Küçük Boy Kurumsal Zarf. Osmanlı'nın Son Dönemlerinde Büyük Ada Yat Kulübü Olarak Kurulan ve Şirletleşen Bu Yapı Cumhuriyet Döneminde Borçlarından Dolayı Haczedilerek Ankara Merkezli Anadolu Kulübü Tarafından Satın Alınmıştır. Halen Bu Yapıda Üyelerine Hizmet Vermeye Devam Etmektedir.

    Lot No: 19007

    Lot: 19007

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Anadolu Kulübü Büyükada Şubesi, İstanbul Logolu Kullanılmamış Küçük Boy Kurumsal Zarf. Osmanlı'nın Son Dönemlerinde Büyük Ada Yat Kulübü Olarak Kurulan ve Şirletleşen Bu Yapı Cumhuriyet Döneminde Borçlarından Dolayı Haczedilerek Ankara Merkezli Anadolu Kulübü Tarafından Satın Alınmıştır. Halen Bu Yapıda Üyelerine Hizmet Vermeye Devam Etmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-1897 Tarihinde Kurulan ve Halen İstanbul Sirkeci'deki Orijinal Lokasyonunda Faaliyetlerine Devam Etmekte Olan 'Konyalı Lezzet Lokantasına' Ait 1978 Tarihli Fatura.

    Lot No: 19008

    Lot: 19008

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-1897 Tarihinde Kurulan ve Halen İstanbul Sirkeci'deki Orijinal Lokasyonunda Faaliyetlerine Devam Etmekte Olan 'Konyalı Lezzet Lokantasına' Ait 1978 Tarihli Fatura.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İstanbul'un Tuzla Mevkiinde Bulunan Tarihi Şifalı Suları İşletmek Amacıyla Kurulan Tuzla İçmeleri Anonim Şirketi'ne Ait 1973 Senesi Faaliyet Raporu, Bilanço ve Kar/Zarar Hesabı. Şirket Bünyesinde İki Otel ve Kaplıca İşletmesi Olduğu Anlaşılmaktadır. Baskı: Suhuley Matbaası, Toplam 14 Sayfa.

    Lot No: 19009

    Lot: 19009

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İstanbul'un Tuzla Mevkiinde Bulunan Tarihi Şifalı Suları İşletmek Amacıyla Kurulan Tuzla İçmeleri Anonim Şirketi'ne Ait 1973 Senesi Faaliyet Raporu, Bilanço ve Kar/Zarar Hesabı. Şirket Bünyesinde İki Otel ve Kaplıca İşletmesi Olduğu Anlaşılmaktadır. Baskı: Suhuley Matbaası, Toplam 14 Sayfa.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İstanbul Tepebaşı'nda Bulunan Tarihi Pera Palas Otelini İşletmek Amacıyla Kurulan 'Pera Palas Oteli İşletmesi A.Ş.' Şirketi ve Mülk Sahibi Misbah Muhayyeş Arasında İmzalan Proktol Taslağı, Toplam 3 Sayfadan Oluşan Lot. Otelin Tarihine İlişkin Çok Kıymetli Bilgiler İçermektedir. 1970'ler.

    Lot No: 19010

    Lot: 19010

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İstanbul Tepebaşı'nda Bulunan Tarihi Pera Palas Otelini İşletmek Amacıyla Kurulan 'Pera Palas Oteli İşletmesi A.Ş.' Şirketi ve Mülk Sahibi Misbah Muhayyeş Arasında İmzalan Proktol Taslağı, Toplam 3 Sayfadan Oluşan Lot. Otelin Tarihine İlişkin Çok Kıymetli Bilgiler İçermektedir. 1970'ler.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İstanbul Tepebaşı'nda Bulunan Tarihi Pera Palas Oteli'nce 1980'lerde Bastırıldığı Anlaşılan Katlamalı Lüks Baskı Tebrik Kartı.

    Lot No: 19011

    Lot: 19011

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İstanbul Tepebaşı'nda Bulunan Tarihi Pera Palas Oteli'nce 1980'lerde Bastırıldığı Anlaşılan Katlamalı Lüks Baskı Tebrik Kartı.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Yardımlaşma-Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu, 1952 Senesi Aidatı için 500 Kuruşluk İane/Aidat Makbuzu. Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanlarından Razi Trak'ın Akrabası Fazıl Trak Adına Düzenlenmiştir. Haliyle.

    Lot No: 19012

    Lot: 19012

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Yardımlaşma-Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu, 1952 Senesi Aidatı için 500 Kuruşluk İane/Aidat Makbuzu. Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanlarından Razi Trak'ın Akrabası Fazıl Trak Adına Düzenlenmiştir. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Yardımlaşma-İstanbul Verem Savaş Derneği, 1973 Tarihli 5 Lira Kıymetinde Pul Kampanyası Yardım Makbuzu.

    Lot No: 19013

    Lot: 19013

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Yardımlaşma-İstanbul Verem Savaş Derneği, 1973 Tarihli 5 Lira Kıymetinde Pul Kampanyası Yardım Makbuzu.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Yardımlaşma-İzmir Karşıyaka Spor Kulübü 5.000.000 Lira Kıymetinde Yardım Makbuzu. 1990'lar. Küçük Boy.

    Lot No: 19014

    Lot: 19014

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Yardımlaşma-İzmir Karşıyaka Spor Kulübü 5.000.000 Lira Kıymetinde Yardım Makbuzu. 1990'lar. Küçük Boy.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-İstanbul Kadıköy Acıbadem Mevkiinde Bulunan Atabay İlaç Fabrikası'na Ait ve 1970'lere Ait Olduğu Tahmin Edilen Katlamalı Lüks Baskı Tebrik Kartı. Şirket Faaliyetlerine Günümüzde Aynı Adreste Devam Etmektedir.

    Lot No: 19015

    Lot: 19015

    Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-İstanbul Kadıköy Acıbadem Mevkiinde Bulunan Atabay İlaç Fabrikası'na Ait ve 1970'lere Ait Olduğu Tahmin Edilen Katlamalı Lüks Baskı Tebrik Kartı. Şirket Faaliyetlerine Günümüzde Aynı Adreste Devam Etmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-19 - 22 Temmuz 1966 Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlenen 8.Milli Diş Hekimliği Kongresi Kapsamında Kongre Başkanı Prof.Dr. Feyzulah Doğruer Tarafından İstanbul Şişli'de Oturan Bir Diş Hekimine Postayla Gönderilmiş Davet Mektubu ve İlişiğinde Kongre Kayıt Formüleri.

    Lot No: 19016

    Lot: 19016

    Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-19 - 22 Temmuz 1966 Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlenen 8.Milli Diş Hekimliği Kongresi Kapsamında Kongre Başkanı Prof.Dr. Feyzulah Doğruer Tarafından İstanbul Şişli'de Oturan Bir Diş Hekimine Postayla Gönderilmiş Davet Mektubu ve İlişiğinde Kongre Kayıt Formüleri.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri-Ülkemizin En Köklü Zeytinyağı ve Sabun Üreticilerinden Sezai Ömer Madra Şirketine Ait 1.Nevi 6 Kiloluk Kokulu Sabun Etiketi. 1970'ler. Net Ebat: 295x100mm. Üst Bordürde Açılma Var, Haliyle.

    Lot No: 19017

    Lot: 19017

    Cumhuriyet Döneminde Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri-Ülkemizin En Köklü Zeytinyağı ve Sabun Üreticilerinden Sezai Ömer Madra Şirketine Ait 1.Nevi 6 Kiloluk Kokulu Sabun Etiketi. 1970'ler. Net Ebat: 295x100mm. Üst Bordürde Açılma Var, Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-İstanbul Bankası T.A.Ş. Nişantaşı Şubesi, Üzerine 1969 Tarihi Atılmış ve Kalem İptalli Çek Yaprağı. Seri: 'A'. Banka, 1980'lerin Başında Ekonomik Güçlüğe Düşerek Tasfiye Edilmiştir.

    Lot No: 19018

    Lot: 19018

    Bankacılık ve Finans Tarihi-İstanbul Bankası T.A.Ş. Nişantaşı Şubesi, Üzerine 1969 Tarihi Atılmış ve Kalem İptalli Çek Yaprağı. Seri: 'A'. Banka, 1980'lerin Başında Ekonomik Güçlüğe Düşerek Tasfiye Edilmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Ziraat Bankası'nın Anonim Şirket Statüsünde Olduğu 1924 ila 1937 Yılları Arasına Tarihlenen İşlem Görmemiş Çek Yaprağı. Çek Yeni Harflerle Üzerindeki Fiskal İse Eski Harflerledir. Haliyle (Arkadan Bantla Yapıştırılmıştır). Nadir.

    Lot No: 19019

    Lot: 19019

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Ziraat Bankası'nın Anonim Şirket Statüsünde Olduğu 1924 ila 1937 Yılları Arasına Tarihlenen İşlem Görmemiş Çek Yaprağı. Çek Yeni Harflerle Üzerindeki Fiskal İse Eski Harflerledir. Haliyle (Arkadan Bantla Yapıştırılmıştır). Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-İngiltere Merkezli Midland Bank Limited Leicester Square Şubesi Tarafından 1963 Yılında Bir Türk Vatandaşına Gönderildiği Anlaşılan Orta Boy Ticari Yazışma. Midland Bank 1990'larda Ülkemizde de Aynı Adla Faaliyete Geçmiş, 2000'lerin Başında İse HSBC Bank Ünvanını Almıştır.

    Lot No: 19020

    Lot: 19020

    Bankacılık ve Finans Tarihi-İngiltere Merkezli Midland Bank Limited Leicester Square Şubesi Tarafından 1963 Yılında Bir Türk Vatandaşına Gönderildiği Anlaşılan Orta Boy Ticari Yazışma. Midland Bank 1990'larda Ülkemizde de Aynı Adla Faaliyete Geçmiş, 2000'lerin Başında İse HSBC Bank Ünvanını Almıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Fransa Merkezli Societe Generale S.A. Bankası Montparnasse Şubesi Tarafından 1971 Yılında Bir Türk Vatandaşına Gönderildiği Anlaşılan Orta Boy Ticari Yazışma. Sociere Generale ya da Halk Arasında Bilinen Adıyla Socgen Günümüzde Fransa'nın En Büyük Bankalarından Biridir.

    Lot No: 19021

    Lot: 19021

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Fransa Merkezli Societe Generale S.A. Bankası Montparnasse Şubesi Tarafından 1971 Yılında Bir Türk Vatandaşına Gönderildiği Anlaşılan Orta Boy Ticari Yazışma. Sociere Generale ya da Halk Arasında Bilinen Adıyla Socgen Günümüzde Fransa'nın En Büyük Bankalarından Biridir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Yeşilköy Şubesi, 1991 Tarihli ve Kalem İptalli Çek. Seri: 'BJ'. Özel TGB Stilize Logo İçeren Filigranlı Kağıda Basılmıştır.

    Lot No: 19022

    Lot: 19022

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Yeşilköy Şubesi, 1991 Tarihli ve Kalem İptalli Çek. Seri: 'BJ'. Özel TGB Stilize Logo İçeren Filigranlı Kağıda Basılmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Sponsorluğunda İstanbul Trump AVM Kidzmondo Çocuk Parkında Kullanılmak Üzere 1 Aralık 2013 Tarihinde Dolaşıma Sokulan 5 Kidlar Nominalli (=5 Türk Lirası) Paramsı. Seri Numaralıdır ve Her İki Yüzde Bankanın Logosunu Taşımaktadır.

    Lot No: 19023

    Lot: 19023

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Sponsorluğunda İstanbul Trump AVM Kidzmondo Çocuk Parkında Kullanılmak Üzere 1 Aralık 2013 Tarihinde Dolaşıma Sokulan 5 Kidlar Nominalli (=5 Türk Lirası) Paramsı. Seri Numaralıdır ve Her İki Yüzde Bankanın Logosunu Taşımaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Güven Türk Anonim Sigorta Şirketince 1972 Yılında Düzenlenmiş Motorlü Kara Araçları Mali Mesuliyet (Trafik) Sigorta Poliçesi. İkinci ve Üçüncü Nüshalar. İnce Pelur Kağıt. 2000'lerin Başında Groupama Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 19024

    Lot: 19024

    Sigortacılık-Güven Türk Anonim Sigorta Şirketince 1972 Yılında Düzenlenmiş Motorlü Kara Araçları Mali Mesuliyet (Trafik) Sigorta Poliçesi. İkinci ve Üçüncü Nüshalar. İnce Pelur Kağıt. 2000'lerin Başında Groupama Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İzmir'in En Köklü Otellerinden Büyük Efes Oteli Logosunu Taşıyan ve 1967 Tarihini Taşıyan Kurumsal Yazışma. Turizm, Özellikle 1960'lardan Sonra Ülkemizde 'Bacasız Sanayi' Sloganı Altında Profesyonel Bir Yaklaşımla Ele Alınmış ve Dış Ticaret Açığımızın Kapatılmasında Önemli Bir Sektör Olarak Ön Plana Çıkmıştır. Haliyle. Otel Günümüzde Swissotel Grand Efes Adıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 19025

    Lot: 19025

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İzmir'in En Köklü Otellerinden Büyük Efes Oteli Logosunu Taşıyan ve 1967 Tarihini Taşıyan Kurumsal Yazışma. Turizm, Özellikle 1960'lardan Sonra Ülkemizde 'Bacasız Sanayi' Sloganı Altında Profesyonel Bir Yaklaşımla Ele Alınmış ve Dış Ticaret Açığımızın Kapatılmasında Önemli Bir Sektör Olarak Ön Plana Çıkmıştır. Haliyle. Otel Günümüzde Swissotel Grand Efes Adıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Koç Holding'in Turistik İşletmeler Markası Divan Pastahanesi Elmadağ Şubesi Tarafından 1985 Tarihinde Düzenlenmiş Fatura. Pastane Günümüzde Divan Oteli'nin Giriş Katındaki Orijinal Lokasyonunda Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 19026

    Lot: 19026

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Koç Holding'in Turistik İşletmeler Markası Divan Pastahanesi Elmadağ Şubesi Tarafından 1985 Tarihinde Düzenlenmiş Fatura. Pastane Günümüzde Divan Oteli'nin Giriş Katındaki Orijinal Lokasyonunda Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Manavgat, Sorgun'da Faaliyet Gösteren 'Baklavacılar Turistik Tesislerine' Ait 1975 Yılı Konaklama Fiyatlarını da İçerir Çift Taraflı Küçük Boy Broşür. Ülkemizde Otomobil Sayısının Artması ve Yol Ağının Genişlemesi Sonucu İç Turizm'de Talep Patlaması Yaşanan Yıllar. İki ve Üç Basamaklı Yerel Telefon Numaraları.

    Lot No: 19027

    Lot: 19027

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Manavgat, Sorgun'da Faaliyet Gösteren 'Baklavacılar Turistik Tesislerine' Ait 1975 Yılı Konaklama Fiyatlarını da İçerir Çift Taraflı Küçük Boy Broşür. Ülkemizde Otomobil Sayısının Artması ve Yol Ağının Genişlemesi Sonucu İç Turizm'de Talep Patlaması Yaşanan Yıllar. İki ve Üç Basamaklı Yerel Telefon Numaraları.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Burhaniye, Ören'de Faaliyet Gösteren 'Efem Tatil Köyüne' Ait ve 1970'lere Tarihlenen Postadan Geçmiş Tek Taraflı Orta Boy Broşür. Ülkemizde Otomobil Sayısının Artması ve Yol Ağının Genişlemesi Sonucu İç Turizm'de Talep Patlaması Yaşanan Yıllar. Üç Basamaklı Yerel Telefon Numaraları.

    Lot No: 19028

    Lot: 19028

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Burhaniye, Ören'de Faaliyet Gösteren 'Efem Tatil Köyüne' Ait ve 1970'lere Tarihlenen Postadan Geçmiş Tek Taraflı Orta Boy Broşür. Ülkemizde Otomobil Sayısının Artması ve Yol Ağının Genişlemesi Sonucu İç Turizm'de Talep Patlaması Yaşanan Yıllar. Üç Basamaklı Yerel Telefon Numaraları.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Ayvalık'ın, Tuzla Mevkiinde Faaliyet Gösteren 'Batı Motel'e' Ait ve 1980'lere Tarihlenen Çok Renkli Büyük Boy Katlamalı Broşür. Ülkemizde Otomobil Sayısının Artması ve Yol Ağının Genişlemesi Sonucu İç Turizm'de Talep Patlaması Yaşanan Yıllar. Dört Basamaklı Yerel Telefon Numaraları.

    Lot No: 19029

    Lot: 19029

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Ayvalık'ın, Tuzla Mevkiinde Faaliyet Gösteren 'Batı Motel'e' Ait ve 1980'lere Tarihlenen Çok Renkli Büyük Boy Katlamalı Broşür. Ülkemizde Otomobil Sayısının Artması ve Yol Ağının Genişlemesi Sonucu İç Turizm'de Talep Patlaması Yaşanan Yıllar. Dört Basamaklı Yerel Telefon Numaraları.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Ünlü İş Adamı Vehbi Koç'un Girişimleri Sonucu İş Bankası ve Yabancı Ortakların da Katılımıyla 17 Kasım 1975 Tarihinde İşletmeye Açılan Antalya Oteli Zaman İçinde 'Talya Oteli' Adını Almış ve 2013 Yılında Kapanana Kadar Antalya'nın İlk Beş Yıldızlı Oteli Olma Unvanını Korumuştur. Otelin İlk Faaliyet Yıllarına Ait Renkli Katlamalı Lüks Baskı Broşür.

    Lot No: 19030

    Lot: 19030

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Ünlü İş Adamı Vehbi Koç'un Girişimleri Sonucu İş Bankası ve Yabancı Ortakların da Katılımıyla 17 Kasım 1975 Tarihinde İşletmeye Açılan Antalya Oteli Zaman İçinde 'Talya Oteli' Adını Almış ve 2013 Yılında Kapanana Kadar Antalya'nın İlk Beş Yıldızlı Oteli Olma Unvanını Korumuştur. Otelin İlk Faaliyet Yıllarına Ait Renkli Katlamalı Lüks Baskı Broşür.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Ünlü ABD'li Caz Sanatçısı Louis Armstrong'un Çıkarmış Olduğu Plakları ve Her Albümün İçinde Yer Alan Parçaları Gösteren Büyük Boy Çift Taraflı Katlamalı Broşür. Elektrola Plak Şirketi Tarafından 1980'lerde Hazırlandığı Değerlendirilmektedir. Özellikle Çift Taraflı Çerçeve Yapmaya Müsait. Net Ebat: 420x400mm.

    Lot No: 19031

    Lot: 19031

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Ünlü ABD'li Caz Sanatçısı Louis Armstrong'un Çıkarmış Olduğu Plakları ve Her Albümün İçinde Yer Alan Parçaları Gösteren Büyük Boy Çift Taraflı Katlamalı Broşür. Elektrola Plak Şirketi Tarafından 1980'lerde Hazırlandığı Değerlendirilmektedir. Özellikle Çift Taraflı Çerçeve Yapmaya Müsait. Net Ebat: 420x400mm.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-1953 Yılının Şubat ila Nisan Aylarında Fransa'nın Paris Kentinde Açılan 'Splendeur de L'Art Turc' (Türk Sanatının İhtişamı) Adlı Sergiye Ait İki Kişilik Fransızca Giriş Davetiyesi. Gerek Türk Gerekse de Fransız Devletlerinin Himayesinde Gerçekleştirilen Bu Sergi Yapıldığı Dönemde Yabancı Kamuoyunun ve Basının Büyük İlgisine Mazhar Olmuştur.

    Lot No: 19032

    Lot: 19032

    Kültür Sanat Faaliyetleri-1953 Yılının Şubat ila Nisan Aylarında Fransa'nın Paris Kentinde Açılan 'Splendeur de L'Art Turc' (Türk Sanatının İhtişamı) Adlı Sergiye Ait İki Kişilik Fransızca Giriş Davetiyesi. Gerek Türk Gerekse de Fransız Devletlerinin Himayesinde Gerçekleştirilen Bu Sergi Yapıldığı Dönemde Yabancı Kamuoyunun ve Basının Büyük İlgisine Mazhar Olmuştur.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-İngiliz Kültür Heyetince (The British Council) 1951 Yılında Konferans Vermek Üzere İstanbul'a Gelecek Bir 'Tedrisat Uzmanı' ve Programı Konulu Islak İmzalı Resmi Yazışma.

    Lot No: 19033

    Lot: 19033

    Kültür Sanat Faaliyetleri-İngiliz Kültür Heyetince (The British Council) 1951 Yılında Konferans Vermek Üzere İstanbul'a Gelecek Bir 'Tedrisat Uzmanı' ve Programı Konulu Islak İmzalı Resmi Yazışma.

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Orhan Turoğlu Islak İmzalı ve Tek Yıldızlı Tuğamirallik Forsu Taşıyan Bayram Tebriki. Deniz Kuvvetleri/Donanma Tarihi. 1960'lar.

    Lot No: 19034

    Lot: 19034

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Orhan Turoğlu Islak İmzalı ve Tek Yıldızlı Tuğamirallik Forsu Taşıyan Bayram Tebriki. Deniz Kuvvetleri/Donanma Tarihi. 1960'lar.

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Zabit Namzedi (Subay Adayı) 1316 Doğumlu Sabri Efendi Hakkında Süvari Kumandanlığına 31 Mart 1928 Tarihinde Yazılmış ve Bölük Kumandanı Yüzbaşı İmzasını Taşıyan Fiskal Pullu Eski Türkçe Yazışma.

    Lot No: 19035

    Lot: 19035

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Zabit Namzedi (Subay Adayı) 1316 Doğumlu Sabri Efendi Hakkında Süvari Kumandanlığına 31 Mart 1928 Tarihinde Yazılmış ve Bölük Kumandanı Yüzbaşı İmzasını Taşıyan Fiskal Pullu Eski Türkçe Yazışma.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türk Ermeni Cemaati Mensubu Vatandaşımız Tarafından Osmanlı Bankası (Ottoman Bank) Londra Şubesi'ne Yazılmış 1936 Tarihli İngilizce Mektup. Osmanlı Bankası'nın Türkiye Dışı Şubelerine Ait Yazışmalara Nadiren Rastlamaktadır.

    Lot No: 19036

    Lot: 19036

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türk Ermeni Cemaati Mensubu Vatandaşımız Tarafından Osmanlı Bankası (Ottoman Bank) Londra Şubesi'ne Yazılmış 1936 Tarihli İngilizce Mektup. Osmanlı Bankası'nın Türkiye Dışı Şubelerine Ait Yazışmalara Nadiren Rastlamaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayileşme-LasSA Otomobil Lastiği Fabrikası (Günümüzde BriSA) Bünyesinde Kurulan Ar-Ge Tesisi (ArgeSA) Açılış Töreninde Merhum İşadamı Sakıp Sabancı'nın Katılımcılara Yapmış Olduğu Konuşmanın Orijinal Metni. Tesis Günümüzde Konusuda Ülkemizin Lider Ar-Ge Tesisidir. Toplam 4 Sayfa.

    Lot No: 19037

    Lot: 19037

    Cumhuriyet Döneminde Sanayileşme-LasSA Otomobil Lastiği Fabrikası (Günümüzde BriSA) Bünyesinde Kurulan Ar-Ge Tesisi (ArgeSA) Açılış Töreninde Merhum İşadamı Sakıp Sabancı'nın Katılımcılara Yapmış Olduğu Konuşmanın Orijinal Metni. Tesis Günümüzde Konusuda Ülkemizin Lider Ar-Ge Tesisidir. Toplam 4 Sayfa.

    TLSold
    Place Bid
  • Petrol ve Petrokimya-14 ila 17 Mayıs 1973 Tarihleri Arasında İran'ın Şiraz Kentinde Düzenlenen Birinci İran Kimya Mühendisleri Kpngresi Antetli İngilizce-Farsça İki Dilde Hazırlanmış Kurumsal Zarf. İslam Devrimi Öncesi Monarşinin Son Dönemleri.

    Lot No: 19038

    Lot: 19038

    Petrol ve Petrokimya-14 ila 17 Mayıs 1973 Tarihleri Arasında İran'ın Şiraz Kentinde Düzenlenen Birinci İran Kimya Mühendisleri Kpngresi Antetli İngilizce-Farsça İki Dilde Hazırlanmış Kurumsal Zarf. İslam Devrimi Öncesi Monarşinin Son Dönemleri.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Ulaştırma Hizmetleri-Ülkemizin Milli Bayrak Taşıyıcısı Olan Türk Havayollarına Ait 1984 Tarihli, Yine Ülkemizin Köklü Karayolu Yolcu Taşıma Şirketlerinden Pamukkale Turizm'e Ait 1969 Tarihli Toplam İki Adet Yolcu Biletinden Oluşan Lot. THY Biletinin Arka Yüzünde İş Bankası Reklamı Mevcuttur.

    Lot No: 19039

    Lot: 19039

    Cumhuriyet Döneminde Ulaştırma Hizmetleri-Ülkemizin Milli Bayrak Taşıyıcısı Olan Türk Havayollarına Ait 1984 Tarihli, Yine Ülkemizin Köklü Karayolu Yolcu Taşıma Şirketlerinden Pamukkale Turizm'e Ait 1969 Tarihli Toplam İki Adet Yolcu Biletinden Oluşan Lot. THY Biletinin Arka Yüzünde İş Bankası Reklamı Mevcuttur.

    TLSold
    Place Bid
  • Denizcilik-MN Oceania Transatlatik Gemisi'nde 3 Eylül 1934 Tarihinde Verilen Ziyafetin Menüsü. 1933 Yılında Lloyd Triestino Şirketi İçin İnşa Edilen Gemi Döneminin En Lüks Yolcu Gemilerinden Biriydi. Asker Taşıma Amaçlı Kullanıldığı 1941 Yılında Akdeniz'de Bir İngiliz Denizaltısı Tarafından Batırılmıştır. Menünün Ön Tarafında 'Fondia' İmzalı Art Deco Tasarım Dikkat Çekicidir. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 19040

    Lot: 19040

    Denizcilik-MN Oceania Transatlatik Gemisi'nde 3 Eylül 1934 Tarihinde Verilen Ziyafetin Menüsü. 1933 Yılında Lloyd Triestino Şirketi İçin İnşa Edilen Gemi Döneminin En Lüks Yolcu Gemilerinden Biriydi. Asker Taşıma Amaçlı Kullanıldığı 1941 Yılında Akdeniz'de Bir İngiliz Denizaltısı Tarafından Batırılmıştır. Menünün Ön Tarafında 'Fondia' İmzalı Art Deco Tasarım Dikkat Çekicidir. Haliyle ve Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Ünlü Sanatçı Candan Erçetin'in 2011 Yılında Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda Vermiş Olduğu Konserin Bileti. Sponsor: Most Production, Organizasyon: Biletix.

    Lot No: 19041

    Lot: 19041

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Ünlü Sanatçı Candan Erçetin'in 2011 Yılında Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda Vermiş Olduğu Konserin Bileti. Sponsor: Most Production, Organizasyon: Biletix.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Dünyaca Ünlü Allan Berg Dörtlüsü'nün 2001 Yılında Tarihi Aya İrini'de Vermiş Olduğu Konserin Bileti. Sponsor: Eczacıbaşı Holding, Organizasyon: Biletix.

    Lot No: 19042

    Lot: 19042

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Dünyaca Ünlü Allan Berg Dörtlüsü'nün 2001 Yılında Tarihi Aya İrini'de Vermiş Olduğu Konserin Bileti. Sponsor: Eczacıbaşı Holding, Organizasyon: Biletix.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Tamamı İstanbul'da Olan Üsküdar-Capitol (6 Adet), Kadıköy-Rex (2 Adet) ve Cineplex-Odeon (2 Adet) Sinemalarına Ait 1990'ların Sonları 2000'lerin Başları Toplam 10 Farklı Valör ve Tipten Oluşan Sinema Biletleri Lotu.

    Lot No: 19043

    Lot: 19043

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Tamamı İstanbul'da Olan Üsküdar-Capitol (6 Adet), Kadıköy-Rex (2 Adet) ve Cineplex-Odeon (2 Adet) Sinemalarına Ait 1990'ların Sonları 2000'lerin Başları Toplam 10 Farklı Valör ve Tipten Oluşan Sinema Biletleri Lotu.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Ülkemizin Önde Gelen Müze, Ören Yeri ve Tabiat Parklarına Ait Giriş Biletleri. Toplam 15 Adet Olup Tamamen Farklı Valör ve Tiplerden Oluşmaktadır. (Lot-1)

    Lot No: 19044

    Lot: 19044

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Ülkemizin Önde Gelen Müze, Ören Yeri ve Tabiat Parklarına Ait Giriş Biletleri. Toplam 15 Adet Olup Tamamen Farklı Valör ve Tiplerden Oluşmaktadır. (Lot-1)

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Ülkemizin Önde Gelen Müze, Ören Yeri ve Tabiat Parklarına Ait Giriş Biletleri. Toplam 22 Adet Olup Tamamen Farklı Valör ve Tiplerden Oluşmaktadır. (Lot-1)

    Lot No: 19045

    Lot: 19045

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Ülkemizin Önde Gelen Müze, Ören Yeri ve Tabiat Parklarına Ait Giriş Biletleri. Toplam 22 Adet Olup Tamamen Farklı Valör ve Tiplerden Oluşmaktadır. (Lot-1)

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası A.Ş. Atatürk Portreli ve İşlem Görmemiş Küçük Boy  Çek Yaprağı. 1980'ler. Seri 'B'.

    Lot No: 19046

    Lot: 19046

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası A.Ş. Atatürk Portreli ve İşlem Görmemiş Küçük Boy Çek Yaprağı. 1980'ler. Seri 'B'.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Yardımlaşma-Türk Kızılay Derneği, Tören Salonu, Fotoğraf Servisi. Özel Kabı İçinde 1970'lere Ait Düğün Fotoğrafı. Net Ebat: 180x130mm. Fiyatı 15 Liradır. Kızılay'ın Bu Düğün Salonunu Gelir Amaçlı Olarak Hangi İlimizde İşlettiği Ayrı Bir Araştırma Konusudur.

    Lot No: 19047

    Lot: 19047

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Yardımlaşma-Türk Kızılay Derneği, Tören Salonu, Fotoğraf Servisi. Özel Kabı İçinde 1970'lere Ait Düğün Fotoğrafı. Net Ebat: 180x130mm. Fiyatı 15 Liradır. Kızılay'ın Bu Düğün Salonunu Gelir Amaçlı Olarak Hangi İlimizde İşlettiği Ayrı Bir Araştırma Konusudur.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-Üzerinde Toros Ekspresi Haydaraşa-Bağdad Tabelası Bulunan Yolcu Vagonu Üzerinde Poz Veren Vatandaşlar. Siyah Beyaz. Anonim Editör. Net Ebat: 88x66mm. 1950/60'lar.

    Lot No: 19048

    Lot: 19048

    Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-Üzerinde Toros Ekspresi Haydaraşa-Bağdad Tabelası Bulunan Yolcu Vagonu Üzerinde Poz Veren Vatandaşlar. Siyah Beyaz. Anonim Editör. Net Ebat: 88x66mm. 1950/60'lar.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Emlak Kredi Bankası Antetli ve 1970'lere Ait Kullanılmamış Büyük Boy Kurumsal Zarf. Çeşitli Statü Değişikliklerinden Sonra Günümüzde Emlak Katılım Bankası Adı Altında Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 19049

    Lot: 19049

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Emlak Kredi Bankası Antetli ve 1970'lere Ait Kullanılmamış Büyük Boy Kurumsal Zarf. Çeşitli Statü Değişikliklerinden Sonra Günümüzde Emlak Katılım Bankası Adı Altında Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Türk Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Terzi Leonidas İstoris Tarafından Ünlü İş Adamı Fazıl Trak'a 1949 Yılında Ismarlama Dikimi Yapılan Pantolonlara İlişkinFiskal Pullu Fatura. Rum Vatandaşlarımızın Sanatkar Yönlerine Işık Tutan Emsal Belge.

    Lot No: 19050

    Lot: 19050

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Türk Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Terzi Leonidas İstoris Tarafından Ünlü İş Adamı Fazıl Trak'a 1949 Yılında Ismarlama Dikimi Yapılan Pantolonlara İlişkinFiskal Pullu Fatura. Rum Vatandaşlarımızın Sanatkar Yönlerine Işık Tutan Emsal Belge.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Vefat Eden Katolik Din Adamı Guiseppe Canave Anısına 31 Mayıs 1943 Tarihinde Papalık Temsilcisi Angelo Guiseppe Roncalli Yönetiminde Taksim San Antuan Kilisesinde Yapılacak Ruhani Ayin'e İlişkin Toplam 24 Sayfalık Lüks Kitapçık. Angelo Guiseppe Roncalli Papa 23.John Ünvanıyla 1958 ila 1963 Yılları Arasında Papalık Görevinde Bulunmuştur. Tarihe Türk Papa Olarak Geçen Papa Roncalli Adı İstanbul'da Bir Sokağa Verilmiştir. Teşhirlik Eser.

    Lot No: 19051

    Lot: 19051

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Vefat Eden Katolik Din Adamı Guiseppe Canave Anısına 31 Mayıs 1943 Tarihinde Papalık Temsilcisi Angelo Guiseppe Roncalli Yönetiminde Taksim San Antuan Kilisesinde Yapılacak Ruhani Ayin'e İlişkin Toplam 24 Sayfalık Lüks Kitapçık. Angelo Guiseppe Roncalli Papa 23.John Ünvanıyla 1958 ila 1963 Yılları Arasında Papalık Görevinde Bulunmuştur. Tarihe Türk Papa Olarak Geçen Papa Roncalli Adı İstanbul'da Bir Sokağa Verilmiştir. Teşhirlik Eser.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Bulgar Ortodoks Eksarhlığına Tabi Osmanlı Vatandaşlarının Nikah Merasimleri Esnasında Düzenlenen Bulgarca Evlilik Belgesi. Nadir.

    Lot No: 19052

    Lot: 19052

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Bulgar Ortodoks Eksarhlığına Tabi Osmanlı Vatandaşlarının Nikah Merasimleri Esnasında Düzenlenen Bulgarca Evlilik Belgesi. Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Madencilik Faaliyetleri-Ülkemizde Maden ve Yer Altı Kaynaklarının Tespiti Amacıyla Kurulan Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsüne Ait 1950 Tarihli Fiskal Pullu Tahsilat Makbuzu.

    Lot No: 19053

    Lot: 19053

    Cumhuriyet Döneminde Madencilik Faaliyetleri-Ülkemizde Maden ve Yer Altı Kaynaklarının Tespiti Amacıyla Kurulan Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsüne Ait 1950 Tarihli Fiskal Pullu Tahsilat Makbuzu.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Sol Akımlar-Türkiye'de Sol Hareketin Öncü İsimlerinden Hikmet Kıvılcımlı Anısına Devrimci Mücadale Dergisi Tarafından 1999 Yılında Basılan El İlanı/Mini Poster. Net Ebat: 250x175mm.

    Lot No: 19054

    Lot: 19054

    Cumhuriyet Döneminde Sol Akımlar-Türkiye'de Sol Hareketin Öncü İsimlerinden Hikmet Kıvılcımlı Anısına Devrimci Mücadale Dergisi Tarafından 1999 Yılında Basılan El İlanı/Mini Poster. Net Ebat: 250x175mm.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-İstanbul Devlet Tiyatrosunca 1898-1990 Sezonunda Sahnelenen 'Batı Yakasının Hikayesi' İsimli Oyuna İlşikin Lüks Baskı Toplam 16 Sayfalık Kitapçık. Genel Yayın Yönetmeni ve Orkestra Şefi: Babür Tongur.

    Lot No: 19055

    Lot: 19055

    Kültür Sanat Faaliyetleri-İstanbul Devlet Tiyatrosunca 1898-1990 Sezonunda Sahnelenen 'Batı Yakasının Hikayesi' İsimli Oyuna İlşikin Lüks Baskı Toplam 16 Sayfalık Kitapçık. Genel Yayın Yönetmeni ve Orkestra Şefi: Babür Tongur.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-İstanbul Kız Lisesi Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulunca Öğrenci Velilerine 1975 Yılı Genel Kurulu İçin Gönderilmiş Davet Yazısı ve Genel Kurul Programı. 1897 ila 1988 Seneleri Arasında İnas Mektebi/Kız Lisesi Olarak Faaliyet Gösteren Okul 1988 Yılından İtibaren Karma Eğitime Geçerek Cağaloğlu Anadolu Lisesi Adını Almıştır.

    Lot No: 19056

    Lot: 19056

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-İstanbul Kız Lisesi Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulunca Öğrenci Velilerine 1975 Yılı Genel Kurulu İçin Gönderilmiş Davet Yazısı ve Genel Kurul Programı. 1897 ila 1988 Seneleri Arasında İnas Mektebi/Kız Lisesi Olarak Faaliyet Gösteren Okul 1988 Yılından İtibaren Karma Eğitime Geçerek Cağaloğlu Anadolu Lisesi Adını Almıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-TCDD Haydarpaşa Ankara, Ankara Ekspresi Yataklı Bileti. Trenlerde Sigara İçme Müsadesi Olan Son Dönemler.

    Lot No: 19057

    Lot: 19057

    Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-TCDD Haydarpaşa Ankara, Ankara Ekspresi Yataklı Bileti. Trenlerde Sigara İçme Müsadesi Olan Son Dönemler.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-Ülkemizde Kurulan İlk Demiryolu Şirketi Olan İzmir Aydın Demiryolu Şirketi Tarafından (The Ottoman Railway from Smyrna to Aidin) 1920'lerde Şirket Hissedarı Bir Türk Vatandaşına Yollanan Sahibi Olduğu Hisse Senetleri Konulu Yazı. Haliyle. 1856 Kuruluşlu Bir Şirketin Hatları Günümüzde TCDD Bünyesinde Hizmet Vermektedir.

    Lot No: 19058

    Lot: 19058

    Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-Ülkemizde Kurulan İlk Demiryolu Şirketi Olan İzmir Aydın Demiryolu Şirketi Tarafından (The Ottoman Railway from Smyrna to Aidin) 1920'lerde Şirket Hissedarı Bir Türk Vatandaşına Yollanan Sahibi Olduğu Hisse Senetleri Konulu Yazı. Haliyle. 1856 Kuruluşlu Bir Şirketin Hatları Günümüzde TCDD Bünyesinde Hizmet Vermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-Bir Türk Vatandaşı Tarafından Yafa-Kudüs Demiryolu Kumpanyası İdaresi'ne (Societe du Chemin de fer de Jaffa a Jerusalem) 1928 Yılında Yazılmış Tamamı El Yazısı Fransızca Mektup. Çok Az Blinen Bu Hat Günümüzde Tamamıyle Milli Sınırlarımızın Dışında Kalmıştır.

    Lot No: 19059

    Lot: 19059

    Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-Bir Türk Vatandaşı Tarafından Yafa-Kudüs Demiryolu Kumpanyası İdaresi'ne (Societe du Chemin de fer de Jaffa a Jerusalem) 1928 Yılında Yazılmış Tamamı El Yazısı Fransızca Mektup. Çok Az Blinen Bu Hat Günümüzde Tamamıyle Milli Sınırlarımızın Dışında Kalmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Petkim Petrokimya Anonim Şirketi-1987 İhraç Tarihli ve 'A' Tertibi, Hisse Senediyle Değiştirilebilir Tahvil. Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal Matbu İmzalı. 100 Amerikan Doları Nominalli ve Sıra Takipli İki Adet Tahvilden Oluşan Lot.

    Lot No: 19060

    Lot: 19060

    Petkim Petrokimya Anonim Şirketi-1987 İhraç Tarihli ve 'A' Tertibi, Hisse Senediyle Değiştirilebilir Tahvil. Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal Matbu İmzalı. 100 Amerikan Doları Nominalli ve Sıra Takipli İki Adet Tahvilden Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Petkim Petrokimya Anonim Şirketi-1987 İhraç Tarihli ve 'A' Tertibi, Hisse Senediyle Değiştirilebilir Tahvil. Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal Matbu İmzalı. 500 Amerikan Doları Nominalli ve Sıra Takipli İki Adet Tahvilden Oluşan Lot.

    Lot No: 19061

    Lot: 19061

    Petkim Petrokimya Anonim Şirketi-1987 İhraç Tarihli ve 'A' Tertibi, Hisse Senediyle Değiştirilebilir Tahvil. Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal Matbu İmzalı. 500 Amerikan Doları Nominalli ve Sıra Takipli İki Adet Tahvilden Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Petkim Petrokimya Anonim Şirketi-1987 İhraç Tarihli ve 'A' Tertibi, Hisse Senediyle Değiştirilebilir Tahvil. Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal Matbu İmzalı. 1.000 Amerikan Doları Nominalli ve Sıra Takipli İki Adet Tahvilden Oluşan Lot.

    Lot No: 19062

    Lot: 19062

    Petkim Petrokimya Anonim Şirketi-1987 İhraç Tarihli ve 'A' Tertibi, Hisse Senediyle Değiştirilebilir Tahvil. Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal Matbu İmzalı. 1.000 Amerikan Doları Nominalli ve Sıra Takipli İki Adet Tahvilden Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye İş Bankası A.Ş.-10 Milyon Lira Nominal Değerli 3.Tertip 1.Seri Varlığa Dayalı Menkul Kıymet. Geri Ödeme Tarihi: 28 Ocak 1993. En Üstte, Ortada Atatürk'ün Tüm İş Bankası Hisse Senedi ve Tahvillerinde Yer Alan Portresi. İş Bankası Logolu Özel Filigranlı Kağıt.

    Lot No: 19063

    Lot: 19063

    Türkiye İş Bankası A.Ş.-10 Milyon Lira Nominal Değerli 3.Tertip 1.Seri Varlığa Dayalı Menkul Kıymet. Geri Ödeme Tarihi: 28 Ocak 1993. En Üstte, Ortada Atatürk'ün Tüm İş Bankası Hisse Senedi ve Tahvillerinde Yer Alan Portresi. İş Bankası Logolu Özel Filigranlı Kağıt.

    TLSold
    Place Bid
  • Şark Sanayi Kumpanyası Türk Anonim Şirketi-1924 Yılında Kurulan Bu Şirket Ülkemizin En Eski Sanayi Kuruluşlarından Olup Halen Faaldir. 1963 İhraç Tarihli (8.Tertip) 700 Lira Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Küçük Yalın Format.

    Lot No: 19064

    Lot: 19064

    Şark Sanayi Kumpanyası Türk Anonim Şirketi-1924 Yılında Kurulan Bu Şirket Ülkemizin En Eski Sanayi Kuruluşlarından Olup Halen Faaldir. 1963 İhraç Tarihli (8.Tertip) 700 Lira Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Küçük Yalın Format.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-T.C.Ziraat Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (OM.50.600.134)

    Lot No: 19065

    Lot: 19065

    Bankacılık ve Finans Tarihi-T.C.Ziraat Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (OM.50.600.134)

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 1990'lar. (Model S 25, 98/1) (Tip-1)

    Lot No: 19066

    Lot: 19066

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 1990'lar. (Model S 25, 98/1) (Tip-1)

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 1990'lar. (Model S 26, 98/1) (Tip-2)

    Lot No: 19067

    Lot: 19067

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 1990'lar. (Model S 26, 98/1) (Tip-2)

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (Model S 21, 2001/1) (Tip-3)

    Lot No: 19068

    Lot: 19068

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (Model S 21, 2001/1) (Tip-3)

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (Model S 21, 2001/2) (Tip-4)

    Lot No: 19069

    Lot: 19069

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (Model S 21, 2001/2) (Tip-4)

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (Model S 22, 2001/3) (Tip-5)

    Lot No: 19070

    Lot: 19070

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (Model S 22, 2001/3) (Tip-5)

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (Model S 22, 2003/1) (Tip-6)

    Lot No: 19071

    Lot: 19071

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Banka Hesap Cüzdanı. 2000'ler. (Model S 22, 2003/1) (Tip-6)

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Piyade Yedek Subay Okulu 33.Dönem Diploması. Kurmay Albay (Daha Sonra General) Merhum Lütfi Güvenç'in Islak İmzasını Taşımaktadır. Merhum Güvenç İstiklal Harbine 15.Tümen Emir Subayı Olarak Katılmış Bir Milli Mücadele Kahramanıdır. Haliyle. Kurutuluş Savaşı Dönemi Emsal Belge.

    Lot No: 19072

    Lot: 19072

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Piyade Yedek Subay Okulu 33.Dönem Diploması. Kurmay Albay (Daha Sonra General) Merhum Lütfi Güvenç'in Islak İmzasını Taşımaktadır. Merhum Güvenç İstiklal Harbine 15.Tümen Emir Subayı Olarak Katılmış Bir Milli Mücadele Kahramanıdır. Haliyle. Kurutuluş Savaşı Dönemi Emsal Belge.

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Karakuvvtleri Komutanı Orgeneral Merhum Eşref Akıncı'nın (Bursa 1910 - İstanbul 1990) İmzasını Taşıyan ve Bir Veteriner Binbaşı'ya Beş Farklı Şerit Rozet Verilmesini Öngören Şerit Rozet Beratı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Dönemi (7 Mart 1973 - 29 Mart 1976).

    Lot No: 19073

    Lot: 19073

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Karakuvvtleri Komutanı Orgeneral Merhum Eşref Akıncı'nın (Bursa 1910 - İstanbul 1990) İmzasını Taşıyan ve Bir Veteriner Binbaşı'ya Beş Farklı Şerit Rozet Verilmesini Öngören Şerit Rozet Beratı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Dönemi (7 Mart 1973 - 29 Mart 1976).

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Subay Muharebe Okulu Kurs Belgesi. Hava Muhabere Albay Rütbesinde Bir Subaya Verilmiştir. Düzenlenme Tarihi: 4 Aralık 1971. Korgeneral Hamza Günalp'ın (Silifke 1913, Ankara 1977) Islak İmzasını Taşımaktadır.

    Lot No: 19074

    Lot: 19074

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Subay Muharebe Okulu Kurs Belgesi. Hava Muhabere Albay Rütbesinde Bir Subaya Verilmiştir. Düzenlenme Tarihi: 4 Aralık 1971. Korgeneral Hamza Günalp'ın (Silifke 1913, Ankara 1977) Islak İmzasını Taşımaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Ankara Polatlı'da Bulunan Topçu ve Füze Okulu Yedek Subay Diploması İbareli ve Okulun Sembolünü İçeren Lüks Baskı Karton. Arkası Boş Olup, Gerektiğinde Diploma Olarak Kullanılmak Üzere Bastırıldığı Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 19075

    Lot: 19075

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Ankara Polatlı'da Bulunan Topçu ve Füze Okulu Yedek Subay Diploması İbareli ve Okulun Sembolünü İçeren Lüks Baskı Karton. Arkası Boş Olup, Gerektiğinde Diploma Olarak Kullanılmak Üzere Bastırıldığı Değerlendirilmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Ege Deniz Bölge Komutanlığı 1995 - 1996 Dönemi Özel Araç Daimi Giriş Kartı. Komutanlık Amblemli ve Fotoğraflı. 01 Numaralı Bu Kartın Bizzat Birlik Komutanı Adına Düzenlenmiş Olması Muhtemeldir.

    Lot No: 19076

    Lot: 19076

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Ege Deniz Bölge Komutanlığı 1995 - 1996 Dönemi Özel Araç Daimi Giriş Kartı. Komutanlık Amblemli ve Fotoğraflı. 01 Numaralı Bu Kartın Bizzat Birlik Komutanı Adına Düzenlenmiş Olması Muhtemeldir.

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Hava Kuvvetleri Komutanlığı Yardımlaşma Derneği Tüzüğü. 1964 Basım Tarihli Olup ve 32 Sayfa Metin ve Alfabetik Fihrist İçermektedir.

    Lot No: 19077

    Lot: 19077

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Hava Kuvvetleri Komutanlığı Yardımlaşma Derneği Tüzüğü. 1964 Basım Tarihli Olup ve 32 Sayfa Metin ve Alfabetik Fihrist İçermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Safarad Kökenli Olan ve 1492 Yılında Ülkemize Göç Eden Musevi Vatandaşlarımızın Soyundan Gelenlerce 1992 Yılında Kurdukları '500.Yıl Vakfı'nca' İzmir'de Düzenlenen Bir Takım Kültürel Aktivitelerin Yer Aldığı İngilizce Program/Kitapçık. Kendisi de İzmir Musevisi Olan ve 1967 Yılında Vefat Eden Dario Moreno de Bu Etkinlikler Kapsamında Anılmıştır.

    Lot No: 19078

    Lot: 19078

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Safarad Kökenli Olan ve 1492 Yılında Ülkemize Göç Eden Musevi Vatandaşlarımızın Soyundan Gelenlerce 1992 Yılında Kurdukları '500.Yıl Vakfı'nca' İzmir'de Düzenlenen Bir Takım Kültürel Aktivitelerin Yer Aldığı İngilizce Program/Kitapçık. Kendisi de İzmir Musevisi Olan ve 1967 Yılında Vefat Eden Dario Moreno de Bu Etkinlikler Kapsamında Anılmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Masonluk-Büyük Üstat Tarafından Kardeşlere Gönderilmiş Tamim Şeklinde Duyuru. 2010 Tarihlidir. Orijinalinden Kopya ve Haliyle.

    Lot No: 19079

    Lot: 19079

    Cumhuriyet Döneminde Masonluk-Büyük Üstat Tarafından Kardeşlere Gönderilmiş Tamim Şeklinde Duyuru. 2010 Tarihlidir. Orijinalinden Kopya ve Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İzmir Hükümet Konağı Karşısında Yer Alan Tarihi Ankara Palas Oteli Antetli Kağıda 1951 Yılında Yazıldığı Görülen Soysal İçerikli Mektup. 

Ankara Palas Oteli, İzmir'in Kemeraltı Semtinde Bulunan, Günümüzde Kullanılmayan Tarihi Otel. 20. Yüzyıl Başından İtibaren Otel Olarak Kullanılmaya Başlanmış bir yapıdır. Önceleri 21 Oda ve 15 Yataklı Bir Koğuş ile Hizmet Veren Otel, Cumhuriyet Devrinde 19 Odalı Bir Tesis Olarak Yeniden Düzenlenmiş ve “Ankara Palas” Adını Almıştır. Otelin Altındaki “Ankara Palas Pastanesi”, Çevrenin “Aydın Mekanı” Olarak Ünlenmiştir. 1930’lu Yılların Sonunda Binanın Yarısının Yıktırıldığı Düşünülür; Yerine Modern Üslupta Bir Bölümün Eklenmesi ile 57 Odalı Bir Tesis Haline Gelmiştir.

    Lot No: 19080

    Lot: 19080

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-İzmir Hükümet Konağı Karşısında Yer Alan Tarihi Ankara Palas Oteli Antetli Kağıda 1951 Yılında Yazıldığı Görülen Soysal İçerikli Mektup. Ankara Palas Oteli, İzmir'in Kemeraltı Semtinde Bulunan, Günümüzde Kullanılmayan Tarihi Otel. 20. Yüzyıl Başından İtibaren Otel Olarak Kullanılmaya Başlanmış bir yapıdır. Önceleri 21 Oda ve 15 Yataklı Bir Koğuş ile Hizmet Veren Otel, Cumhuriyet Devrinde 19 Odalı Bir Tesis Olarak Yeniden Düzenlenmiş ve “Ankara Palas” Adını Almıştır. Otelin Altındaki “Ankara Palas Pastanesi”, Çevrenin “Aydın Mekanı” Olarak Ünlenmiştir. 1930’lu Yılların Sonunda Binanın Yarısının Yıktırıldığı Düşünülür; Yerine Modern Üslupta Bir Bölümün Eklenmesi ile 57 Odalı Bir Tesis Haline Gelmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sportif Faaliyetler-Futbol. Almanya Futbol Milli Takımının 1986 Meksika Dünya Kupası Kadrosu. Dönemin Dergilerinden Biri Tarafından Ek Olarak Verilmiştir. Renkli. Net Ebat: 380x270mm.

    Lot No: 19081

    Lot: 19081

    Sportif Faaliyetler-Futbol. Almanya Futbol Milli Takımının 1986 Meksika Dünya Kupası Kadrosu. Dönemin Dergilerinden Biri Tarafından Ek Olarak Verilmiştir. Renkli. Net Ebat: 380x270mm.

    TLSold
    Place Bid
  • Petrol ve Petrokimya-BP Petrolleri İzmir Pasaport Mevkiinde Bulunan Akaryakıt Servis İstasyonunca 1980 Yılında Düzenlenmiş Fiskal Pullu 'Benzin' Faturası.

    Lot No: 19082

    Lot: 19082

    Petrol ve Petrokimya-BP Petrolleri İzmir Pasaport Mevkiinde Bulunan Akaryakıt Servis İstasyonunca 1980 Yılında Düzenlenmiş Fiskal Pullu 'Benzin' Faturası.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Arçelik A.Ş.Tarafından 1965 Yılında Haliç Sütlüce Karaağaç Fabrikalarında Üretilen Ç-7 Tipi Çamaşır Makinasına Ait Katlamalı ve Islak İmzalı Garanti Belgesi.

    Lot No: 19083

    Lot: 19083

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Arçelik A.Ş.Tarafından 1965 Yılında Haliç Sütlüce Karaağaç Fabrikalarında Üretilen Ç-7 Tipi Çamaşır Makinasına Ait Katlamalı ve Islak İmzalı Garanti Belgesi.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Cumhuriyetimzin İlk Entegre Demir Çelik Fabrikası Olan Karabük Demir Çelik'in (Günümüzde Kardemir A.Ş.) 1970'lerdeki Durumunu Gösterir Postadan Geçmemiş Renkli Kartpostal. Editör: Apa Ofset. Net Ebat: 166x78mm.

    Lot No: 19084

    Lot: 19084

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Cumhuriyetimzin İlk Entegre Demir Çelik Fabrikası Olan Karabük Demir Çelik'in (Günümüzde Kardemir A.Ş.) 1970'lerdeki Durumunu Gösterir Postadan Geçmemiş Renkli Kartpostal. Editör: Apa Ofset. Net Ebat: 166x78mm.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Cumhuriyetimzin İkinci Entegre Demir Çelik Fabrikası Olan Ereğli Demir Çelik'in (Günümüzde Erdemir T.A.Ş.) 1970'lerdeki Durumunu Gösterir Postadan Geçmemiş Renkli Kartpostal. Anonim Editör. Net Ebat: 160x109mm.

    Lot No: 19085

    Lot: 19085

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Cumhuriyetimzin İkinci Entegre Demir Çelik Fabrikası Olan Ereğli Demir Çelik'in (Günümüzde Erdemir T.A.Ş.) 1970'lerdeki Durumunu Gösterir Postadan Geçmemiş Renkli Kartpostal. Anonim Editör. Net Ebat: 160x109mm.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Ülkemizin İlk Anonim Sigorta Şirketi Olan İstanbul Umum Sigorta'nın İzmir Acenteliği Tarafıdan 1983 Yılında Düzenlenmiş Sigorta Poliçesi. Orta Boy. Model: Y.Mod 18.

    Lot No: 19086

    Lot: 19086

    Sigortacılık-Ülkemizin İlk Anonim Sigorta Şirketi Olan İstanbul Umum Sigorta'nın İzmir Acenteliği Tarafıdan 1983 Yılında Düzenlenmiş Sigorta Poliçesi. Orta Boy. Model: Y.Mod 18.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Ülkemizin İlk Anonim Sigorta Şirketi Olan İstanbul Umum Sigorta'nın İzmir Acenteliği Tarafıdan 1984 Yılında Düzenlenmiş Sigorta Poliçesi. Orta Boy. Model: Y.Mod 18.

    Lot No: 19087

    Lot: 19087

    Sigortacılık-Ülkemizin İlk Anonim Sigorta Şirketi Olan İstanbul Umum Sigorta'nın İzmir Acenteliği Tarafıdan 1984 Yılında Düzenlenmiş Sigorta Poliçesi. Orta Boy. Model: Y.Mod 18.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Ülkemizin İlk Anonim Sigorta Şirketi Olan İstanbul Umum Sigorta'nın İzmir Acenteliği Tarafıdan 1986 Yılında Düzenlenmiş Sigorta Poliçesi. Büyük Boy.

    Lot No: 19088

    Lot: 19088

    Sigortacılık-Ülkemizin İlk Anonim Sigorta Şirketi Olan İstanbul Umum Sigorta'nın İzmir Acenteliği Tarafıdan 1986 Yılında Düzenlenmiş Sigorta Poliçesi. Büyük Boy.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Ülkemizde Uzu Yıllar Ünyon Sigorta ve İttihad-ı Milli İsimleriyle Faaliyet Gösteren Bu Sigorta Şirketi 2000'lerin Başında Tüm Dünyada ve Ülkemizde AXA Unvanını Almıştır. 1979 Tarihli Yangın Poliçesi Tecditnamesi (Yenileme). İlişikte Tahsilat Makbuzu da Yer Almaktadır.

    Lot No: 19089

    Lot: 19089

    Sigortacılık-Ülkemizde Uzu Yıllar Ünyon Sigorta ve İttihad-ı Milli İsimleriyle Faaliyet Gösteren Bu Sigorta Şirketi 2000'lerin Başında Tüm Dünyada ve Ülkemizde AXA Unvanını Almıştır. 1979 Tarihli Yangın Poliçesi Tecditnamesi (Yenileme). İlişikte Tahsilat Makbuzu da Yer Almaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Günümüzdeki Unvanı Agesa Hayat ve Emeklilik Olan Şirketin İlk Kuruluş Unvanı Olan Doğan Sigorta Olarak 1975 Yılında Düzenlenmiş Kasko Sigorta Poliçesi. Doğan Sigorta İsmi Kurucu Kazım Taşkent'in Erken Yaşta Vefat Eden Oğlu'nun İsmini Yaşatmak Amacıyla Seçilmiştir, Aynı Doğan Kardeş Dergisinde Olduğu Gibi.

    Lot No: 19090

    Lot: 19090

    Sigortacılık-Günümüzdeki Unvanı Agesa Hayat ve Emeklilik Olan Şirketin İlk Kuruluş Unvanı Olan Doğan Sigorta Olarak 1975 Yılında Düzenlenmiş Kasko Sigorta Poliçesi. Doğan Sigorta İsmi Kurucu Kazım Taşkent'in Erken Yaşta Vefat Eden Oğlu'nun İsmini Yaşatmak Amacıyla Seçilmiştir, Aynı Doğan Kardeş Dergisinde Olduğu Gibi.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Doğan Sigorta Şirketine Ait Kurumsal Zarf. İlgi: Önceki Lot.

    Lot No: 19091

    Lot: 19091

    Sigortacılık-Doğan Sigorta Şirketine Ait Kurumsal Zarf. İlgi: Önceki Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-PTT Tarafından 25.05.1988 Tarihinde Tedavüle Çıkartılmış ve Aynı Tarihli İlk Gün Damgasını Taşıyan 'Lokomotif' Temalı İlk Gün Zarfı. FDC.

    Lot No: 19092

    Lot: 19092

    Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-PTT Tarafından 25.05.1988 Tarihinde Tedavüle Çıkartılmış ve Aynı Tarihli İlk Gün Damgasını Taşıyan 'Lokomotif' Temalı İlk Gün Zarfı. FDC.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-PTT Tarafından 23.09.1988 Tarihinde Tedavüle Çıkartılmış ve Aynı Tarihli İlk Gün Damgasını Taşıyan 'Türk Demiryollarının 132.Yılı' Temalı İlk Gün Zarfı. FDC.

    Lot No: 19093

    Lot: 19093

    Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Demiryollarımız-PTT Tarafından 23.09.1988 Tarihinde Tedavüle Çıkartılmış ve Aynı Tarihli İlk Gün Damgasını Taşıyan 'Türk Demiryollarının 132.Yılı' Temalı İlk Gün Zarfı. FDC.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Banka Komerçiyale İtalyama (Banca Commerciale Italiana) İzmir Şubesi Yeni Telefon Numaralarını Müşterilere Bildirmek Amacıyla Bastırılmış 145x93mm Ebatlarında Bilgi Notu. 1950'ler. Telefon Numaraları Henüz Beş Haneli.

    Lot No: 19094

    Lot: 19094

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Banka Komerçiyale İtalyama (Banca Commerciale Italiana) İzmir Şubesi Yeni Telefon Numaralarını Müşterilere Bildirmek Amacıyla Bastırılmış 145x93mm Ebatlarında Bilgi Notu. 1950'ler. Telefon Numaraları Henüz Beş Haneli.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Ünlü Sanatçı Yılmaz Güney (Nüfusda Yer Aldığı Haliyle: Yılmaz Pütün) Temalı Kullanılmamış Katlamalı Tebrik Kartı. Renkli. Editör: Ticaret Kartları, İzmir, İstanbul, Ankara. 1980 Öncesinden Kalma Olma İhtimali Yüksektir.

    Lot No: 19095

    Lot: 19095

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Ünlü Sanatçı Yılmaz Güney (Nüfusda Yer Aldığı Haliyle: Yılmaz Pütün) Temalı Kullanılmamış Katlamalı Tebrik Kartı. Renkli. Editör: Ticaret Kartları, İzmir, İstanbul, Ankara. 1980 Öncesinden Kalma Olma İhtimali Yüksektir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekilliği İlkokul Diploması. İzmir, Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu, 1944-45 Eğitim Yılına Aittir. 1933 Doğumlu Bir Kız Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    Lot No: 19096

    Lot: 19096

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekilliği İlkokul Diploması. İzmir, Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu, 1944-45 Eğitim Yılına Aittir. 1933 Doğumlu Bir Kız Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekilliği İlkokul Diploması. Çanakkale Yenice Kazası, Karabey Köyü İlkokulu, 1944-45 Eğitim Yılına Aittir. 1341 (1925) Doğumlu Bir Kız Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    Lot No: 19097

    Lot: 19097

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekilliği İlkokul Diploması. Çanakkale Yenice Kazası, Karabey Köyü İlkokulu, 1944-45 Eğitim Yılına Aittir. 1341 (1925) Doğumlu Bir Kız Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Orta Okul Diploması. İzmir Eğitim Enstitüsü Orta Kısmı, 1947-48 Eğitim Yılına Aittir. 1933 Doğumlu Bir Kız Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    Lot No: 19098

    Lot: 19098

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Orta Okul Diploması. İzmir Eğitim Enstitüsü Orta Kısmı, 1947-48 Eğitim Yılına Aittir. 1933 Doğumlu Bir Kız Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Lise Bitirme Diploması. İzmir, Karşıyaka Lisesi, 1950-51 Eğitim Yılına Aittir. 1933 Doğumlu Bir Kız Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    Lot No: 19099

    Lot: 19099

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Lise Bitirme Diploması. İzmir, Karşıyaka Lisesi, 1950-51 Eğitim Yılına Aittir. 1933 Doğumlu Bir Kız Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Üniversiteleri ve Yüksek Okulları Öğrencilerine Mahsus Hüviyet Kartı. İTBF, İşletme Bölümü, 4.Sınıf, 1945 Doğumlu Bir Erkek Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    Lot No: 19100

    Lot: 19100

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Türkiye Üniversiteleri ve Yüksek Okulları Öğrencilerine Mahsus Hüviyet Kartı. İTBF, İşletme Bölümü, 4.Sınıf, 1945 Doğumlu Bir Erkek Öğrenci Adına Düzenlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü 1956 Eğitim Yılı Tahsilat Müzekkeresi. Kaşeli ve Islak İmzalı.

    Lot No: 19101

    Lot: 19101

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü 1956 Eğitim Yılı Tahsilat Müzekkeresi. Kaşeli ve Islak İmzalı.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Görevli Bir Öğretim Görevlisi Tarafından İzmir'de Yerleşik Bir Şahısa Gönderilmiş El Yazması Mektup ve Zarfı. 1961 Tarihli Mektup Yurtdışı Eğitim Konuludur.

    Lot No: 19102

    Lot: 19102

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Görevli Bir Öğretim Görevlisi Tarafından İzmir'de Yerleşik Bir Şahısa Gönderilmiş El Yazması Mektup ve Zarfı. 1961 Tarihli Mektup Yurtdışı Eğitim Konuludur.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Fransız Kültür Merkezinde Sergilenecek Olan 'Fata Morgana' (Serap/Göz Yanılsaması) Konulu Temsile Ait Bir Kişilik, Daktiloyla Hazırlama Küçük Boy Davetiye. 1960'lar.

    Lot No: 19103

    Lot: 19103

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Fransız Kültür Merkezinde Sergilenecek Olan 'Fata Morgana' (Serap/Göz Yanılsaması) Konulu Temsile Ait Bir Kişilik, Daktiloyla Hazırlama Küçük Boy Davetiye. 1960'lar.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Fotoğrafçılık. 1919 Yılında Kurulan ve 2000'li Yıllarda Ricoh Bünyesinde Birleşen Asahi Pentax Fotoğraf Makinaları Şirketi Üretimi KM Serisi Fotoğraf Makinaları Kataloğu. Tamamı Renkli, Küçük Boy, Toplam 34 Sayfa. 1980'ler.

    Lot No: 19104

    Lot: 19104

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Fotoğrafçılık. 1919 Yılında Kurulan ve 2000'li Yıllarda Ricoh Bünyesinde Birleşen Asahi Pentax Fotoğraf Makinaları Şirketi Üretimi KM Serisi Fotoğraf Makinaları Kataloğu. Tamamı Renkli, Küçük Boy, Toplam 34 Sayfa. 1980'ler.

    TLSold
    Place Bid
  • Kültür Sanat Faaliyetleri-Fotoğrafçılık. 1919 Yılında Kurulan ve 2000'li Yıllarda Ricoh Bünyesinde Birleşen Asahi Pentax Fotoğraf Makinaları Şirketi Üretimi SMC Serisi Objektiflere İlişkin Katalog. Tamamı Görselli, Küçük Boy, Toplam 38 Sayfa. 1980'ler.

    Lot No: 19105

    Lot: 19105

    Kültür Sanat Faaliyetleri-Fotoğrafçılık. 1919 Yılında Kurulan ve 2000'li Yıllarda Ricoh Bünyesinde Birleşen Asahi Pentax Fotoğraf Makinaları Şirketi Üretimi SMC Serisi Objektiflere İlişkin Katalog. Tamamı Görselli, Küçük Boy, Toplam 38 Sayfa. 1980'ler.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri-Merkezi İzmir'de Bulunduğu Bilinen Birleşik Un Sanayi ve Ticaret T.A.Ş. Un Fabrikasınca 1960'larda Düzenlendiği Düşünülen Kepek Çıkış Fişi.

    Lot No: 19106

    Lot: 19106

    Cumhuriyet Döneminde Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri-Merkezi İzmir'de Bulunduğu Bilinen Birleşik Un Sanayi ve Ticaret T.A.Ş. Un Fabrikasınca 1960'larda Düzenlendiği Düşünülen Kepek Çıkış Fişi.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri-T.C. Gümrükler Genel Müdürlüğünce 1983 Yılı 'Türkiye'ye Gelen Yolcular İçin Gümrük Rehberi'. O Tarihte Bir Kamu Kurumu Olan Tekel'e Ait Tekel Birası ve Buzbağ Şaraplarına Ait Reklamlar İçermektedir. Baskı: Tekel Matbaası.

    Lot No: 19107

    Lot: 19107

    Cumhuriyet Döneminde Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri-T.C. Gümrükler Genel Müdürlüğünce 1983 Yılı 'Türkiye'ye Gelen Yolcular İçin Gümrük Rehberi'. O Tarihte Bir Kamu Kurumu Olan Tekel'e Ait Tekel Birası ve Buzbağ Şaraplarına Ait Reklamlar İçermektedir. Baskı: Tekel Matbaası.

    TLSold
    Place Bid
  • Mahdut Mesuliyetli Burdur-Isparta ve Civarı Pancar Ekicileri İstihsal Kooperatifi Ortaklığı-Ortaklık Cüzdanı. Kooperatifler Ortaklarına Hisse Senedi Yerine Geçmek Üzere Bu Tür Ortaklık Cüzdanları/Kartları Vermektedir. 1953 Tarihinde Kurulan Bahis Konusu Kooperatif  Aynı Zamanda Ülkemizin Belli Başlı Sanayi Kuruluşlarında Ortaktır. Haliyle. Müzayedelerde İlk Kez Görülmektedir.

    Lot No: 19108

    Lot: 19108

    Mahdut Mesuliyetli Burdur-Isparta ve Civarı Pancar Ekicileri İstihsal Kooperatifi Ortaklığı-Ortaklık Cüzdanı. Kooperatifler Ortaklarına Hisse Senedi Yerine Geçmek Üzere Bu Tür Ortaklık Cüzdanları/Kartları Vermektedir. 1953 Tarihinde Kurulan Bahis Konusu Kooperatif Aynı Zamanda Ülkemizin Belli Başlı Sanayi Kuruluşlarında Ortaktır. Haliyle. Müzayedelerde İlk Kez Görülmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Burdur-Isparta ve Civarı Pancar Ekicileri İstihsal Koperatifi Ortaklığı-Üye Kartı. Kooperatifler Ortaklarına Hisse Senedi Yerine Geçmek Üzere Bu Tür Ortaklık Cüzdanları/Kartları Vermektedir. 1953 Tarihinde Kurulan Bahis Konusu Kooperatif  Aynı Zamanda Ülkemizin Belli Başlı Sanayi Kuruluşlarında Ortaktır. Müzayedelerde İlk Kez Görülmektedir.

    Lot No: 19109

    Lot: 19109

    Burdur-Isparta ve Civarı Pancar Ekicileri İstihsal Koperatifi Ortaklığı-Üye Kartı. Kooperatifler Ortaklarına Hisse Senedi Yerine Geçmek Üzere Bu Tür Ortaklık Cüzdanları/Kartları Vermektedir. 1953 Tarihinde Kurulan Bahis Konusu Kooperatif Aynı Zamanda Ülkemizin Belli Başlı Sanayi Kuruluşlarında Ortaktır. Müzayedelerde İlk Kez Görülmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Denizcilik-Ülkemizin Tanınmış Vapur Acentalarından Dabkoviç ve Şeriki Firması İzmir Şubesince 1970'lerde Düzenlendiği Anlaşılan Fiskal Pullu Tahsilat Makbuzu. İzmir'den Rotterdam Limanına İncir Sevk Edilmesi Konuludur. Tarımsal Endüstri.

    Lot No: 19110

    Lot: 19110

    Denizcilik-Ülkemizin Tanınmış Vapur Acentalarından Dabkoviç ve Şeriki Firması İzmir Şubesince 1970'lerde Düzenlendiği Anlaşılan Fiskal Pullu Tahsilat Makbuzu. İzmir'den Rotterdam Limanına İncir Sevk Edilmesi Konuludur. Tarımsal Endüstri.

    TLSold
    Place Bid
  • Denizcilik-Vekaletlerarası Prodüktivite Komitesi Sınai Sevk-ü İdare Geliştirme Merkezi ve Denizcilik Bankası T.A.O. Liman İşletmesi Müessesesi Ortaklığında 1957 Yılında Düzenlenen Programa Çifte Islak İmzalı Katılım Belgesi.

    Lot No: 19111

    Lot: 19111

    Denizcilik-Vekaletlerarası Prodüktivite Komitesi Sınai Sevk-ü İdare Geliştirme Merkezi ve Denizcilik Bankası T.A.O. Liman İşletmesi Müessesesi Ortaklığında 1957 Yılında Düzenlenen Programa Çifte Islak İmzalı Katılım Belgesi.

    TLSold
    Place Bid
  • Denizcilik-Hollanda Donanmasına Ait 'M 1063' Borda Numaralı 'Bad Bevensen' İsimli Mayın Tarama Gemisi Mühürlü ve Arka Yüzde Gemi Komutanının Şahsi Kaşesini İçeren Postadan Geçmiş Zarf. Gemi Halen Fiili Hizmettedir.

    Lot No: 19112

    Lot: 19112

    Denizcilik-Hollanda Donanmasına Ait 'M 1063' Borda Numaralı 'Bad Bevensen' İsimli Mayın Tarama Gemisi Mühürlü ve Arka Yüzde Gemi Komutanının Şahsi Kaşesini İçeren Postadan Geçmiş Zarf. Gemi Halen Fiili Hizmettedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Elektriğin Serüveni-İstanbul Belediyesi 1955 Yılına Ait Fiskal Pullu Elektrik Makbuzu.

    Lot No: 19113

    Lot: 19113

    Elektriğin Serüveni-İstanbul Belediyesi 1955 Yılına Ait Fiskal Pullu Elektrik Makbuzu.

    TLSold
    Place Bid
  • Atatürk'ün Vefatının 20.Yılı-PTT Tarafından 10 Kasım 1958 Tarihinde Tedavüle Çıkartılmış ve Aynı Tarihli İlk Gün Damgasını Taşıyan 'Atatürk'ün Vefatının 20.Yılı' Temalı İlk Gün Zarfı. FDC.

    Lot No: 19114

    Lot: 19114

    Atatürk'ün Vefatının 20.Yılı-PTT Tarafından 10 Kasım 1958 Tarihinde Tedavüle Çıkartılmış ve Aynı Tarihli İlk Gün Damgasını Taşıyan 'Atatürk'ün Vefatının 20.Yılı' Temalı İlk Gün Zarfı. FDC.

    TLSold
    Place Bid
  • Hz.Mevlana'nın 750.Doğum Yılı Hatırası-PTT Tarafından 17 Aralık 1957 Tarihinde Tedavüle Çıkartılmış ve Aynı Tarihli İlk Gün Damgasını Taşıyan 'Hz.Mevlana'nın 750.Doğum Yılı Hatırası' Temalı İlk Gün Zarfı. FDC.

    Lot No: 19115

    Lot: 19115

    Hz.Mevlana'nın 750.Doğum Yılı Hatırası-PTT Tarafından 17 Aralık 1957 Tarihinde Tedavüle Çıkartılmış ve Aynı Tarihli İlk Gün Damgasını Taşıyan 'Hz.Mevlana'nın 750.Doğum Yılı Hatırası' Temalı İlk Gün Zarfı. FDC.

    TLSold
    Place Bid
  • Fürstin Gina Von Liechtenstein-Liechtenstein Posta İdaresi Tarafından Ülkenin O Tarihteki Hükümdar Eşi'nin 50.Doğum Yılı Anısına Çıkartılmış 1971 Tarihli Altın Yaldızlı Lüks Baskı İlk Gün Zarfı. FDC.

    Lot No: 19116

    Lot: 19116

    Fürstin Gina Von Liechtenstein-Liechtenstein Posta İdaresi Tarafından Ülkenin O Tarihteki Hükümdar Eşi'nin 50.Doğum Yılı Anısına Çıkartılmış 1971 Tarihli Altın Yaldızlı Lüks Baskı İlk Gün Zarfı. FDC.

    TLSold
    Place Bid
  • Sozphilez 77-1977 Yılında Doğu Almanya'da Yapılan Sosyalist Ülkeler Filateli Sergisi Anısına Çıkartılmış 10+5 Fenik Nominalli Antiye. Haliyle. Soğuk Savaş Döneminde Filateli.

    Lot No: 19117

    Lot: 19117

    Sozphilez 77-1977 Yılında Doğu Almanya'da Yapılan Sosyalist Ülkeler Filateli Sergisi Anısına Çıkartılmış 10+5 Fenik Nominalli Antiye. Haliyle. Soğuk Savaş Döneminde Filateli.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı'da Devlet Yönetimi-Hayvanat-ı Ahaliye Yoklama Tezkiresi. Osmanlıca ve 8 Nisan 1323 (21 Nisan 1907) Tarihli. Aydın Sancağına Bağlı Köseler Kariyesinde Br Vatandaşın Sahip Olduğu Hayvanlar (Merkep, Öküz vs.) Tutanak Altına Alınmıştır. Bir Çeşit Envantar Çıkarma Çalışması Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 19118

    Lot: 19118

    Osmanlı'da Devlet Yönetimi-Hayvanat-ı Ahaliye Yoklama Tezkiresi. Osmanlıca ve 8 Nisan 1323 (21 Nisan 1907) Tarihli. Aydın Sancağına Bağlı Köseler Kariyesinde Br Vatandaşın Sahip Olduğu Hayvanlar (Merkep, Öküz vs.) Tutanak Altına Alınmıştır. Bir Çeşit Envantar Çıkarma Çalışması Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Belediyecilik Hizmetleri Tarihi-Akhisar Belediyesine Ait 1929 Tarihli Osmanlıca ve Fiskalli Kasa Tahsilat Makbuzu. Harf Devrimini Yapılmış Olmasına Rağmen Resmi Evrakın Eski Harflerle Düzenlenmesi Dikkat Çekicidir. Haliyle.

    Lot No: 19119

    Lot: 19119

    Belediyecilik Hizmetleri Tarihi-Akhisar Belediyesine Ait 1929 Tarihli Osmanlıca ve Fiskalli Kasa Tahsilat Makbuzu. Harf Devrimini Yapılmış Olmasına Rağmen Resmi Evrakın Eski Harflerle Düzenlenmesi Dikkat Çekicidir. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Güvenlik Hizmetleri Tarihi-İzmir Emniyet Müdürlüğü 17 Ekim 2015 Tarihli Eşya Piyangosu Bileti. Vestel, Ford ve TV8 Reklamlı. Nadir ve Haliyle.

    Lot No: 19120

    Lot: 19120

    Güvenlik Hizmetleri Tarihi-İzmir Emniyet Müdürlüğü 17 Ekim 2015 Tarihli Eşya Piyangosu Bileti. Vestel, Ford ve TV8 Reklamlı. Nadir ve Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Ağırlıklı İzmir ve Ege Bölgesindeki İnşaat Çalışmalarında Çekildiği Anlaşılan 16 Adet Yakın Dönem Renkli Topluluk Fotoğrafından Oluşan Lot.

    Lot No: 19121

    Lot: 19121

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Ağırlıklı İzmir ve Ege Bölgesindeki İnşaat Çalışmalarında Çekildiği Anlaşılan 16 Adet Yakın Dönem Renkli Topluluk Fotoğrafından Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-İran İslam Cumhriyeti Antetli ve 10.000 Rial Tutarında Bir Paranın Tahsil Edildiğini Gösterir Farsça Makbuz. Özel Filigranlı Kağıda Basılmıştır.

    Lot No: 19122

    Lot: 19122

    Bankacılık ve Finans Tarihi-İran İslam Cumhriyeti Antetli ve 10.000 Rial Tutarında Bir Paranın Tahsil Edildiğini Gösterir Farsça Makbuz. Özel Filigranlı Kağıda Basılmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Komünizme Karşı İslam-Müellifi: Muhammad Fazl'ür Rahman Ansaari, Mütercimi: Kemal Kuşcu. İlim Yayma Cemiyeti Neşriyatından, Tercümeler No:4. İkinci Baskı, 1960'lar İstanbul. Toplam Baskı: 10.000 Adet. Soğuk Savaş Yıllarında Komünist Düşünceye Karşı İslami Bir Bakış, Toplam 27 Sayfa.

    Lot No: 19123

    Lot: 19123

    Komünizme Karşı İslam-Müellifi: Muhammad Fazl'ür Rahman Ansaari, Mütercimi: Kemal Kuşcu. İlim Yayma Cemiyeti Neşriyatından, Tercümeler No:4. İkinci Baskı, 1960'lar İstanbul. Toplam Baskı: 10.000 Adet. Soğuk Savaş Yıllarında Komünist Düşünceye Karşı İslami Bir Bakış, Toplam 27 Sayfa.

    TLSold
    Place Bid
  • Cezayir'de İslama Yeniden Doğuş-Yazar: Malik Binnebi. Tercüman: E.G. Boğaziçi Yayınları A.Ş., İstanbul Şubat 1992. Toplam 131 Sayfa. Uzun Yıllar Fransız Sömürgesi Olarak Yaşayan Cezayir'in Bağımsızlığını Kazanmasından Sonra Tekrar Filizlenmeye Başlayan İslami Düşünce Akımlarına Cezayir'li Mütefekkir Malik Binnebi'nin (1905-1973) Penceresinden Bir Bakış.

    Lot No: 19124

    Lot: 19124

    Cezayir'de İslama Yeniden Doğuş-Yazar: Malik Binnebi. Tercüman: E.G. Boğaziçi Yayınları A.Ş., İstanbul Şubat 1992. Toplam 131 Sayfa. Uzun Yıllar Fransız Sömürgesi Olarak Yaşayan Cezayir'in Bağımsızlığını Kazanmasından Sonra Tekrar Filizlenmeye Başlayan İslami Düşünce Akımlarına Cezayir'li Mütefekkir Malik Binnebi'nin (1905-1973) Penceresinden Bir Bakış.

    TLSold
    Place Bid
  • Cortebert, Maison Fondee En 1790, No:15-1790 Yılında İsviçre'nin Aynı Adı Taşıyan Kasabasında Kurulan Cortebert Saat Şirketi 1970'lerde Kapanana Kadar Dünyanın En Önde Gelen Saat Şirketlerinden Biri Olarak Faaliyet Göstermiş ve Türk ve İtalyan Demiryolu İdarelerinin Resmi Tedarikçisi Olarak Tanınmıştır. Şirket Her Ne Kadar İsviçre'de Üretimini Durdurmuş Olsa da İtalya Kolu 'Perseo' Unvanı Altında Faaliyetlerine Devam Etmektedir. 1950'lere Tarihlendiği Düşünlen Toplam 31 Sayfa ve Tamamı Görselli Lüks Baskı 15 No'lu Saat Kataloğlu. Teşhirlik Ürün.

    Lot No: 19125

    Lot: 19125

    Cortebert, Maison Fondee En 1790, No:15-1790 Yılında İsviçre'nin Aynı Adı Taşıyan Kasabasında Kurulan Cortebert Saat Şirketi 1970'lerde Kapanana Kadar Dünyanın En Önde Gelen Saat Şirketlerinden Biri Olarak Faaliyet Göstermiş ve Türk ve İtalyan Demiryolu İdarelerinin Resmi Tedarikçisi Olarak Tanınmıştır. Şirket Her Ne Kadar İsviçre'de Üretimini Durdurmuş Olsa da İtalya Kolu 'Perseo' Unvanı Altında Faaliyetlerine Devam Etmektedir. 1950'lere Tarihlendiği Düşünlen Toplam 31 Sayfa ve Tamamı Görselli Lüks Baskı 15 No'lu Saat Kataloğlu. Teşhirlik Ürün.

    TLSold
    Place Bid
  • Şirket-i Hayriye İdaresi-Yazarı M.Orhan Kızıldemir, Türkiye Denizciler Sendikası, Eğitim Dizisi No:18. Toplam 480 Sayfa. 1980'ler. Şirket-i Hayriye'nin Filosu, Gemi İnşa ve Onarım Faaliyetleri, Çalışanları, Bilançoları ve Kar/Zarar Durumu, Hisse Senetleri Hakkında Kapsamlı Bilgi ve Görsel İçermektedir. Haliyle.

    Lot No: 19126

    Lot: 19126

    Şirket-i Hayriye İdaresi-Yazarı M.Orhan Kızıldemir, Türkiye Denizciler Sendikası, Eğitim Dizisi No:18. Toplam 480 Sayfa. 1980'ler. Şirket-i Hayriye'nin Filosu, Gemi İnşa ve Onarım Faaliyetleri, Çalışanları, Bilançoları ve Kar/Zarar Durumu, Hisse Senetleri Hakkında Kapsamlı Bilgi ve Görsel İçermektedir. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Petrol ve Petrokimya-İpraş, İstanbul Petrol Rafinerisi A.Ş. Ve Türk Petrol ve Kimya İşçileri Sendikası Arasında İmzalanan ve 1968 ila 1970 Dönemini Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi. Toplam 60 Sayfa. İpraş, 1980'lerde Diğer Kamu Rafinerileriyle Birleşerek Tüpraş Adını Almıştır. (İlgi: Bu Müzayededeki Diğer Lotlar)

    Lot No: 19127

    Lot: 19127

    Petrol ve Petrokimya-İpraş, İstanbul Petrol Rafinerisi A.Ş. Ve Türk Petrol ve Kimya İşçileri Sendikası Arasında İmzalanan ve 1968 ila 1970 Dönemini Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi. Toplam 60 Sayfa. İpraş, 1980'lerde Diğer Kamu Rafinerileriyle Birleşerek Tüpraş Adını Almıştır. (İlgi: Bu Müzayededeki Diğer Lotlar)

    TLSold
    Place Bid
  • Petrol ve Petrokimya-Türk Cumhuriyetleri ve Petrol Boru Hatları. Derleyen: Alaeddin Yalçınkaya. Bağlam Yayınları, İstanbul, 1998. Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetlerinin Sahip Olduğu Petrol ve Gaz'ın Dünya Pazarlarına Ulaştırılması Konulu Erken Dönem Gözlem ve Tahliller.

    Lot No: 19128

    Lot: 19128

    Petrol ve Petrokimya-Türk Cumhuriyetleri ve Petrol Boru Hatları. Derleyen: Alaeddin Yalçınkaya. Bağlam Yayınları, İstanbul, 1998. Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetlerinin Sahip Olduğu Petrol ve Gaz'ın Dünya Pazarlarına Ulaştırılması Konulu Erken Dönem Gözlem ve Tahliller.

    TLSold
    Place Bid
  • Petrol ve Petrokimya-Shell Petrol Şirketi Sponsorluğunda Hazırlanmış 1969 Yılı Türkiye Turizm Haritası. Toplam 180 Sayfa + 40 Adet Harita. O Dönemde Faaliyette Olan Tüm Shell Akaryakıt İstasyonları İlgili Paftalarda İşaretlenmiştir. 50 Yıl Öncesinin Türkiye'sine Bir Petrol Şirketinin Penceresinden Bakış.

    Lot No: 19129

    Lot: 19129

    Petrol ve Petrokimya-Shell Petrol Şirketi Sponsorluğunda Hazırlanmış 1969 Yılı Türkiye Turizm Haritası. Toplam 180 Sayfa + 40 Adet Harita. O Dönemde Faaliyette Olan Tüm Shell Akaryakıt İstasyonları İlgili Paftalarda İşaretlenmiştir. 50 Yıl Öncesinin Türkiye'sine Bir Petrol Şirketinin Penceresinden Bakış.

    TLSold
    Place Bid
  • Atatürk ve Anadolu Ajansı-Anadolu Ajansı'nın 85.Yılı Kapsamında Basılan Bu Kaynak Eser Anadolu Ajansı'nın Atatürk Bağlamı Üzerinden Tarihi İncelenmektedir. Yazar: Safa Tekeli, Ankara 2005. Baskı Toplam 3000 Adet. Bol Miktarda Tarihi Görsel İçermektedir. Toplam 192 Sayfa. Anadolu Ajansı'nın Çok Az Bilinen Şirket Yapısı, Hissedarları ve Hisse Senetlerine İlişkin Kapsamlı Bilgi İçermektedir. Konusunda Referans Eser.

    Lot No: 19130

    Lot: 19130

    Atatürk ve Anadolu Ajansı-Anadolu Ajansı'nın 85.Yılı Kapsamında Basılan Bu Kaynak Eser Anadolu Ajansı'nın Atatürk Bağlamı Üzerinden Tarihi İncelenmektedir. Yazar: Safa Tekeli, Ankara 2005. Baskı Toplam 3000 Adet. Bol Miktarda Tarihi Görsel İçermektedir. Toplam 192 Sayfa. Anadolu Ajansı'nın Çok Az Bilinen Şirket Yapısı, Hissedarları ve Hisse Senetlerine İlişkin Kapsamlı Bilgi İçermektedir. Konusunda Referans Eser.

    TLSold
    Place Bid
  • Lloyd's Calendar 1964-Denizcilik Alanında Dünyanın En Saygın Kuruluşu Olan İngiltere Merkezli Lloyd's Tarafından Hazırlanmış 1964 Yılı Almanağı. Toplam 738 Sayfa. Dünya Limanları, Denizlerdeki Gelgitler, Uluslararası Sivil Denizcilik Kaideleri, Gemicilik Firmalarının Baca Sembolleri vb. Sivil Denizcilik Konusunda Kaynak Eser. Gemi İnşa ve Denizcilik Konusunda Bol Miktar da Reklam İçermektedir.

    Lot No: 19131

    Lot: 19131

    Lloyd's Calendar 1964-Denizcilik Alanında Dünyanın En Saygın Kuruluşu Olan İngiltere Merkezli Lloyd's Tarafından Hazırlanmış 1964 Yılı Almanağı. Toplam 738 Sayfa. Dünya Limanları, Denizlerdeki Gelgitler, Uluslararası Sivil Denizcilik Kaideleri, Gemicilik Firmalarının Baca Sembolleri vb. Sivil Denizcilik Konusunda Kaynak Eser. Gemi İnşa ve Denizcilik Konusunda Bol Miktar da Reklam İçermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Tayyare Cemiyeti ve Milli Piyango Biletleri-Kaan Uslu ve Ahmet Özlemiş'in Bu Ortak Çalışmasında 1925 ila 2014 Sonuna Kadar Gerek Tayyare Piyangosu Gerekse de Milli Piyango Dönemlerinde Çıkartılan Tüm Piyango Biletleri Tertip Tertip ve Renkli Görselleriyle Yer Almaktadır. Ayrıca Tam-Yarım-Çeyrek Biletlerin Tüm Harf Kombinasyonları Bu Çalışmada Yer Almaktadır. Toplam 530 Sayfalık Kaynak Eser.

    Lot No: 19132

    Lot: 19132

    Türk Tayyare Cemiyeti ve Milli Piyango Biletleri-Kaan Uslu ve Ahmet Özlemiş'in Bu Ortak Çalışmasında 1925 ila 2014 Sonuna Kadar Gerek Tayyare Piyangosu Gerekse de Milli Piyango Dönemlerinde Çıkartılan Tüm Piyango Biletleri Tertip Tertip ve Renkli Görselleriyle Yer Almaktadır. Ayrıca Tam-Yarım-Çeyrek Biletlerin Tüm Harf Kombinasyonları Bu Çalışmada Yer Almaktadır. Toplam 530 Sayfalık Kaynak Eser.

    TLSold
    Place Bid
  • Kavacık Efene Çukuru Simli Kurşunla Mahlut Altın Madenleri Türk Anonim Şirketi-İzmir'in Efene Çukuru Mevkiinde Simli Kurşun (Gümüşle Karışık Kurşun) ve Altın Madenciliği Yapmak Üzere 1926 Yılında Kurulan Şirkete Ait İki Dilde (Osmanlıca ve Fransızca) 10 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 19133

    Lot: 19133

    Kavacık Efene Çukuru Simli Kurşunla Mahlut Altın Madenleri Türk Anonim Şirketi-İzmir'in Efene Çukuru Mevkiinde Simli Kurşun (Gümüşle Karışık Kurşun) ve Altın Madenciliği Yapmak Üzere 1926 Yılında Kurulan Şirkete Ait İki Dilde (Osmanlıca ve Fransızca) 10 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Dersaadet Rıhtım Dok ve Antrepoları Osmanlı Anonim Şirketi-22 Osmanlı Lirası Kıymetinde ve Yıllık %4 Faiz Getirili Bir Kıta Tahvil. İhraç Tarihi: 1906. Osmanlıca ve Fransızca Olmak Üzere İki Dilde. Kupon Ödemelerinin Cumhuriyet Devrinde İş Bankası Tarafından Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Günümüzde Salı Pazarı Limanı Olarak Adlandırılan Limanı İşletmiştir.

    Lot No: 19134

    Lot: 19134

    Dersaadet Rıhtım Dok ve Antrepoları Osmanlı Anonim Şirketi-22 Osmanlı Lirası Kıymetinde ve Yıllık %4 Faiz Getirili Bir Kıta Tahvil. İhraç Tarihi: 1906. Osmanlıca ve Fransızca Olmak Üzere İki Dilde. Kupon Ödemelerinin Cumhuriyet Devrinde İş Bankası Tarafından Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Günümüzde Salı Pazarı Limanı Olarak Adlandırılan Limanı İşletmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Anglo-Ottoman Tobacco Company, Limited.-4 Altın İngiliz Lirası Kıymetinde Birlik Hamiline Hisse Senedi. Londra, 1 Aralık 1913. Merkezde Temsili Tütün Ekim Alanları Vinyeti Yer Almaktadır. Osmanlı Tütünlerinin Üretim ve Ticareti Amacıyla O Dönem Kurulan Öncü Şirketlerdendir.

    Lot No: 19135

    Lot: 19135

    Anglo-Ottoman Tobacco Company, Limited.-4 Altın İngiliz Lirası Kıymetinde Birlik Hamiline Hisse Senedi. Londra, 1 Aralık 1913. Merkezde Temsili Tütün Ekim Alanları Vinyeti Yer Almaktadır. Osmanlı Tütünlerinin Üretim ve Ticareti Amacıyla O Dönem Kurulan Öncü Şirketlerdendir.

    TLSold
    Place Bid
  • Eşya-yı Askeriye Anonim Ticaret Şirketi-10 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Nama Yazılı Birlik Hisse Senedi. Osmanlıca. Makriköyünde (Bakırköy'de) Mukim Topçu Ferikliğinden Mütekaid (Emekli Korgeneral) İbrahim Paşa Hazretleri Namına Yazılıdır. Ortada Şimdi İstanbul Ünivertsitesi Olan Beyazıt Bab-ı Seraskerat Kapısı. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 19136

    Lot: 19136

    Eşya-yı Askeriye Anonim Ticaret Şirketi-10 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Nama Yazılı Birlik Hisse Senedi. Osmanlıca. Makriköyünde (Bakırköy'de) Mukim Topçu Ferikliğinden Mütekaid (Emekli Korgeneral) İbrahim Paşa Hazretleri Namına Yazılıdır. Ortada Şimdi İstanbul Ünivertsitesi Olan Beyazıt Bab-ı Seraskerat Kapısı. Haliyle ve Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Karasu Osmanlı Maadin Anonim Şirketi-İstanbul, 14 Kanun-u Sani 1910 (14 Ocak 1910) İhraç Tarihli Toplam 22 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Beş'lik Hamiline Yazılı Hisse Senedi.

    Lot No: 19137

    Lot: 19137

    Karasu Osmanlı Maadin Anonim Şirketi-İstanbul, 14 Kanun-u Sani 1910 (14 Ocak 1910) İhraç Tarihli Toplam 22 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Beş'lik Hamiline Yazılı Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Bankası Türk Anonim Şirketi-1953 İhraç Tarihli (1.Tertip) 2.500 Lira Nominal Değerde Nama Yazılı Beş'lik Hisse Senedi. Türk Musevi Cemaati Mensubu Bir Vatandaşımızın Namına Yazılıdır. 1980'lerin Başında Tasfiye Edilmiştir.

    Lot No: 19138

    Lot: 19138

    İstanbul Bankası Türk Anonim Şirketi-1953 İhraç Tarihli (1.Tertip) 2.500 Lira Nominal Değerde Nama Yazılı Beş'lik Hisse Senedi. Türk Musevi Cemaati Mensubu Bir Vatandaşımızın Namına Yazılıdır. 1980'lerin Başında Tasfiye Edilmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Milli İthalat İhracat Anonim Şirketi-Cumhuriyetin İlk Yıllarında Geniş Hissedar Katılımıyla Kurulan ve Milli Hüvviyette Bir Ticaret Şirketidir. Nama Yazılı Bir'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedidir. Ortada Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası. Osmanlıca. İhraç Tarihi: 26 Eylül 1338 (1922). Tüccardan Trabzonlu Mehmed Fazıl Bey Mahdumu Ziyaüddin Bey Namına Yazılıdır. Baskı: İngiltere Bradbury Wilkinson Matbaası.

    Lot No: 19139

    Lot: 19139

    Türkiye Milli İthalat İhracat Anonim Şirketi-Cumhuriyetin İlk Yıllarında Geniş Hissedar Katılımıyla Kurulan ve Milli Hüvviyette Bir Ticaret Şirketidir. Nama Yazılı Bir'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedidir. Ortada Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası. Osmanlıca. İhraç Tarihi: 26 Eylül 1338 (1922). Tüccardan Trabzonlu Mehmed Fazıl Bey Mahdumu Ziyaüddin Bey Namına Yazılıdır. Baskı: İngiltere Bradbury Wilkinson Matbaası.

    TLSold
    Place Bid
  • Şark Sanayi Kumpanyası Türk Anonim Şirketi-1924 Yılında Kurulan Bu Şirket Ülkemizin En Eski Sanayi Kuruluşlarından Olup Halen Faaldir. 1924 İhraç Tarihli (1.Tertip) 25 Lira Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Osmanlıca Gösterişli Format.

    Lot No: 19140

    Lot: 19140

    Şark Sanayi Kumpanyası Türk Anonim Şirketi-1924 Yılında Kurulan Bu Şirket Ülkemizin En Eski Sanayi Kuruluşlarından Olup Halen Faaldir. 1924 İhraç Tarihli (1.Tertip) 25 Lira Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Osmanlıca Gösterişli Format.

    TLSold
    Place Bid
  • Memalik-i Osmaniye'de Ticaret ve Ziraat ve Sanayii Şirket-i Milliyesi-1 Şubat 1910 Tarihinde İhraç Edildiği Anlaşılan Hamiline Yazılı Bir'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Dönemin Milli Ekonomi Ruhuna Uygun Olarak Göbektte ve Köşelerde Ay-Yıldız Vinyeti Bulunduğu Görülmektedir. Nadir.

    Lot No: 19141

    Lot: 19141

    Memalik-i Osmaniye'de Ticaret ve Ziraat ve Sanayii Şirket-i Milliyesi-1 Şubat 1910 Tarihinde İhraç Edildiği Anlaşılan Hamiline Yazılı Bir'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Dönemin Milli Ekonomi Ruhuna Uygun Olarak Göbektte ve Köşelerde Ay-Yıldız Vinyeti Bulunduğu Görülmektedir. Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Societe Anonyme des Tabacs D'Orient & D'Outre Mer-100 Frank Kıymetinde Birlik Hamiline Hisse Senedi. Paris, 5 Mart 1928. Aralarında Türkiye'ninde Bulunduğu Eski Osmanlı Coğrafyasında Tütün Üretim ve Ticareti Amacıyla Kurulan Bir Diğer Şirketdir.

    Lot No: 19142

    Lot: 19142

    Societe Anonyme des Tabacs D'Orient & D'Outre Mer-100 Frank Kıymetinde Birlik Hamiline Hisse Senedi. Paris, 5 Mart 1928. Aralarında Türkiye'ninde Bulunduğu Eski Osmanlı Coğrafyasında Tütün Üretim ve Ticareti Amacıyla Kurulan Bir Diğer Şirketdir.

    TLSold
    Place Bid
  • Societe Ottomane Pour L'Eclairage de La Ville de Constantinople-İsviçre'nin Basel Merkezli Olarak Kurulan Bu Şirketin İstanbul'da Elektrik Üretim ve Dağıtım Anlamında Nasıl Bir Faaliyette Bulunduğu Bugün Dahi Bilinmemektedir. 1888 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı ve 200 İsviçre Frangı Nominalli Bir'lik Temettü Hisse Senedi.

    Lot No: 19143

    Lot: 19143

    Societe Ottomane Pour L'Eclairage de La Ville de Constantinople-İsviçre'nin Basel Merkezli Olarak Kurulan Bu Şirketin İstanbul'da Elektrik Üretim ve Dağıtım Anlamında Nasıl Bir Faaliyette Bulunduğu Bugün Dahi Bilinmemektedir. 1888 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı ve 200 İsviçre Frangı Nominalli Bir'lik Temettü Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Dersaadet Telefon Şirket-i Osmaniyesi-Ülkemizde Sabit Hatlı Telefon İşletmeciliği Amacıyla ve İngiliz Sermayesi Ağırlıklı Olarak 1911 Yılında Kurulan Şirketin 1927 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı ve 5,50 Türk Lirası Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Şirketin Kadıköy Altıyolda Bulunan Tarihi Santral Binası Günümüzde Türk Telekom Tarafından Kullanılmaktadır. İngilizce, Fransızca ve Osmanlıca Olmak Üzere Üç Dilde.

    Lot No: 19144

    Lot: 19144

    Dersaadet Telefon Şirket-i Osmaniyesi-Ülkemizde Sabit Hatlı Telefon İşletmeciliği Amacıyla ve İngiliz Sermayesi Ağırlıklı Olarak 1911 Yılında Kurulan Şirketin 1927 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı ve 5,50 Türk Lirası Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Şirketin Kadıköy Altıyolda Bulunan Tarihi Santral Binası Günümüzde Türk Telekom Tarafından Kullanılmaktadır. İngilizce, Fransızca ve Osmanlıca Olmak Üzere Üç Dilde.

    TLSold
    Place Bid
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Cumhuriyetin İlanından Sonra Merkezi Paris'a Nakledilen Düyun-u Umumiye İdaresi Tarafından 1933 Tarihinde Çıkartılmış 100 Frank Değerinde Küsürat Senedi. Banque Ottomane (Osmanlı Bankası) Kaşelidir. Küçük Boy.

    Lot No: 19145

    Lot: 19145

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Cumhuriyetin İlanından Sonra Merkezi Paris'a Nakledilen Düyun-u Umumiye İdaresi Tarafından 1933 Tarihinde Çıkartılmış 100 Frank Değerinde Küsürat Senedi. Banque Ottomane (Osmanlı Bankası) Kaşelidir. Küçük Boy.

    TLSold
    Place Bid
  • Ville de Constantinople Emprunt Municipal 5%, 1913-İstanbul Belediyesi Yıllık %5 Faizli 1913 İstikrazı. 22 Osmanlı Lirası Kıymetinde Bir'lik Tahvil. Şehremini (Belediye Başkanı) Cemil Topuzlu Paşa'nın Osmanlıca ve Latin Harfleriyle Olmak Üzere Çifte İmzasını Taşımaktadır. Fransa'da İşlem Gördüğünü Gösterir Maktu Borsa Fiskalli. Osmanlıca, İngilizce ve Fransızca Olmak Üzere Üç Dilde.

    Lot No: 19146

    Lot: 19146

    Ville de Constantinople Emprunt Municipal 5%, 1913-İstanbul Belediyesi Yıllık %5 Faizli 1913 İstikrazı. 22 Osmanlı Lirası Kıymetinde Bir'lik Tahvil. Şehremini (Belediye Başkanı) Cemil Topuzlu Paşa'nın Osmanlıca ve Latin Harfleriyle Olmak Üzere Çifte İmzasını Taşımaktadır. Fransa'da İşlem Gördüğünü Gösterir Maktu Borsa Fiskalli. Osmanlıca, İngilizce ve Fransızca Olmak Üzere Üç Dilde.

    TLSold
    Place Bid
  • Beyrut'un Şimal ve Cenubunda Cebel Lübnan Tramvay Anonim Osmanlı Şirketi-Günümüzde Lübnan Devleti Sınırları İçinde Kalan Erken Dönem Osmanlı Raylı Ulaşım Şirketidir. 1 Kasım 1900 İhraç Tarihli ve 250 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Tahvil.

    Lot No: 19147

    Lot: 19147

    Beyrut'un Şimal ve Cenubunda Cebel Lübnan Tramvay Anonim Osmanlı Şirketi-Günümüzde Lübnan Devleti Sınırları İçinde Kalan Erken Dönem Osmanlı Raylı Ulaşım Şirketidir. 1 Kasım 1900 İhraç Tarihli ve 250 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Tahvil.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Ticaret Bankası - Banque Commerciale Ottomane-5 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi 13 Haziran 1327. Osmanlıca, Ermenice ve Fransızca Olmak Üzere Üç Dilde. İdare Meclisi Azası Kevork Aslan'ın Islak İmzasını Taşımaktadır.

    Lot No: 19148

    Lot: 19148

    Osmanlı Ticaret Bankası - Banque Commerciale Ottomane-5 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi 13 Haziran 1327. Osmanlıca, Ermenice ve Fransızca Olmak Üzere Üç Dilde. İdare Meclisi Azası Kevork Aslan'ın Islak İmzasını Taşımaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Tranways & Eelectricite de Constantinople Societe Anonyme-Merkezi İsviçre'nin Brüksel Kentinde Bulunan Bu Şirket, İstanbul'daki Tüm Elektrik, Gaz ve Tramvay Şirketlerinin Çatı Şirketi Konumundaydı. 1921 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı Bir'lik Temettü Hisse Senedi.

    Lot No: 19149

    Lot: 19149

    Tranways & Eelectricite de Constantinople Societe Anonyme-Merkezi İsviçre'nin Brüksel Kentinde Bulunan Bu Şirket, İstanbul'daki Tüm Elektrik, Gaz ve Tramvay Şirketlerinin Çatı Şirketi Konumundaydı. 1921 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı Bir'lik Temettü Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Demir Döküm Fabrikaları Anonim Şirketi-Nama Yazılı ve 21.Tertip 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1990. Uzun Yıllar Koç Grubu Bünyesinde Faaliyet Gösteren Bu Şirket Yakın Zamana Kadar Borsa'da İşlem Görmekteydi. SPK Uyumlu Modern Format.

    Lot No: 19150

    Lot: 19150

    Türk Demir Döküm Fabrikaları Anonim Şirketi-Nama Yazılı ve 21.Tertip 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1990. Uzun Yıllar Koç Grubu Bünyesinde Faaliyet Gösteren Bu Şirket Yakın Zamana Kadar Borsa'da İşlem Görmekteydi. SPK Uyumlu Modern Format.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Tümsu Bank Anonim Ortaklığı-Birinci Tertip (1956) Nama Yazılı Bir'lik Kurucu Hisse Senedi. Çankara İli Jandarma Komutan Yardımcısı Namına Yazılıdır. Hakında Çok Az Bilgi Sahibi Olunan Bir Bankadır. Olağanüstü Büyük Boy.

    Lot No: 19151

    Lot: 19151

    Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Tümsu Bank Anonim Ortaklığı-Birinci Tertip (1956) Nama Yazılı Bir'lik Kurucu Hisse Senedi. Çankara İli Jandarma Komutan Yardımcısı Namına Yazılıdır. Hakında Çok Az Bilgi Sahibi Olunan Bir Bankadır. Olağanüstü Büyük Boy.

    TLSold
    Place Bid
  • Nakliyat-ı Umumiye Osmanlı Anonim Şirketi-1 Kanun-u Sani 1336 (1 Ocak 1920) İhraç Tarihli 10 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Yazılı On'luk Muvakkat Hisse Senedi. Sadece Osmanlıca Olarak Basılmıştır. Osmalı Devletinde Kurulan Son Anonim Şirketlerden Olduğu Düşünülmektedir.

    Lot No: 19152

    Lot: 19152

    Nakliyat-ı Umumiye Osmanlı Anonim Şirketi-1 Kanun-u Sani 1336 (1 Ocak 1920) İhraç Tarihli 10 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Yazılı On'luk Muvakkat Hisse Senedi. Sadece Osmanlıca Olarak Basılmıştır. Osmalı Devletinde Kurulan Son Anonim Şirketlerden Olduğu Düşünülmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Imperial Ottoman Government 4% Loan, 1908-Devlet-i Aliye-i Osmaniye %4 Faizli 1904 Borçlanması. 22 Altın Lira Kıymetinde Bir'lik Tahvil. Osmanlıca, İngilizce, Fransızca ce Almanca Olmak Üzere Dört Dilde. Siyah Matbu Fransız Borsa Fiskali İçermektedir. Büyük Boy ve Son Derece Gösterişli.

    Lot No: 19153

    Lot: 19153

    Imperial Ottoman Government 4% Loan, 1908-Devlet-i Aliye-i Osmaniye %4 Faizli 1904 Borçlanması. 22 Altın Lira Kıymetinde Bir'lik Tahvil. Osmanlıca, İngilizce, Fransızca ce Almanca Olmak Üzere Dört Dilde. Siyah Matbu Fransız Borsa Fiskali İçermektedir. Büyük Boy ve Son Derece Gösterişli.

    TLSold
    Place Bid
  • Societe Anonyme Ottomane des Docks & Ateliers Du Haut-Bosphore-Tarihi İstinye Tersane ve Havuzlarını Kuran ve İşleten Şirkettir. Cumhuriyet Döneminde Denizcilik Bankası Bünyesine Geçen İşletme 1990'ların Başında Kaldırılmıştır. İstanbul, 25 Haziran 1911. Hamiline Yazılı Beş'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Merkezde İstinye Koyu ve Şirketin Sahip Olduğu Tesisat Konulu Vinyet Görülmektedir.

    Lot No: 19154

    Lot: 19154

    Societe Anonyme Ottomane des Docks & Ateliers Du Haut-Bosphore-Tarihi İstinye Tersane ve Havuzlarını Kuran ve İşleten Şirkettir. Cumhuriyet Döneminde Denizcilik Bankası Bünyesine Geçen İşletme 1990'ların Başında Kaldırılmıştır. İstanbul, 25 Haziran 1911. Hamiline Yazılı Beş'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Merkezde İstinye Koyu ve Şirketin Sahip Olduğu Tesisat Konulu Vinyet Görülmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye İş Bankası A.Ş.-5 Milyon Lira Nominalli 1.Tertip 8.Seri, 10 Milyon Lira Nominalli 3.Tertip 1.Seri, 100 Milyon Lira Nominalli 3.Tertip 1.Seri Varlığa Dayalı Toplam 3 Adet Menkul Kıymetten Oluşan Lot. Muhtelif Geri Ödeme Tarihleri. En Üstte, Ortada Atatürk'ün Tüm İş Bankası Hisse Senedi ve Tahvillerinde Yer Alan Portresi. İş Bankası Logolu Özel Filigranlı Kağıt.

    Lot No: 19155

    Lot: 19155

    Türkiye İş Bankası A.Ş.-5 Milyon Lira Nominalli 1.Tertip 8.Seri, 10 Milyon Lira Nominalli 3.Tertip 1.Seri, 100 Milyon Lira Nominalli 3.Tertip 1.Seri Varlığa Dayalı Toplam 3 Adet Menkul Kıymetten Oluşan Lot. Muhtelif Geri Ödeme Tarihleri. En Üstte, Ortada Atatürk'ün Tüm İş Bankası Hisse Senedi ve Tahvillerinde Yer Alan Portresi. İş Bankası Logolu Özel Filigranlı Kağıt.

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul Esnaf Bankası Türk Anonim Şirketi-1341 (1925) İhraç Tarihli ve Beş Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Tamamen Eski Türkçe. Mustafa Efendi Namına Yazılıdır. Hakkında Çok Az Bilinen Bir Bankadır. Genelde Specimen Olarak Görülmekte Olup Tedavül Edeni Son Derece Nadirdir.

    Lot No: 19156

    Lot: 19156

    İstanbul Esnaf Bankası Türk Anonim Şirketi-1341 (1925) İhraç Tarihli ve Beş Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Tamamen Eski Türkçe. Mustafa Efendi Namına Yazılıdır. Hakkında Çok Az Bilinen Bir Bankadır. Genelde Specimen Olarak Görülmekte Olup Tedavül Edeni Son Derece Nadirdir.

    TLSold
    Place Bid
  • Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Fenerbahçe Futbol Takımının Sahibi Olan Şirkettir. Borsa İstanbul'da İşlem Görmekte Olup Kaydileştirme Gereği Fiziki Hisse Senetleri Son Derece Az Görülmektedir. Hamiline Yazılı 1000 Lira Nominalli 'B' Grubu Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 19157

    Lot: 19157

    Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Fenerbahçe Futbol Takımının Sahibi Olan Şirkettir. Borsa İstanbul'da İşlem Görmekte Olup Kaydileştirme Gereği Fiziki Hisse Senetleri Son Derece Az Görülmektedir. Hamiline Yazılı 1000 Lira Nominalli 'B' Grubu Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Pera Palace Hotel de Constantinople Societe Anonyme-İstanbul Tepebaşı'nda Bulunan Tarihi Pera Palas Otelini İşletmek Amacıyla 1920'lerde Fransa'da Kurulduğu Anlaşılan Şirkete Ait 100 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 19158

    Lot: 19158

    Pera Palace Hotel de Constantinople Societe Anonyme-İstanbul Tepebaşı'nda Bulunan Tarihi Pera Palas Otelini İşletmek Amacıyla 1920'lerde Fransa'da Kurulduğu Anlaşılan Şirkete Ait 100 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Societe Commeciale et Industrielle Pour La France Et Les Pays d'Orient-1921 Yılında Fransa'da Kurulan Bu Şirketin Faaliyet Konusunun Aralarında Osmanlı Coğrafyasınında Olduğu Doğu Ülkelerinde Yatırım Yapmak Olduğu Anlaşılmaktadır. Nama Yazılı Müessis (Kurucu) Hisse Senedi.

    Lot No: 19159

    Lot: 19159

    Societe Commeciale et Industrielle Pour La France Et Les Pays d'Orient-1921 Yılında Fransa'da Kurulan Bu Şirketin Faaliyet Konusunun Aralarında Osmanlı Coğrafyasınında Olduğu Doğu Ülkelerinde Yatırım Yapmak Olduğu Anlaşılmaktadır. Nama Yazılı Müessis (Kurucu) Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Societe Industrelle de Chimie d'Extreme-Orient Societe Anonyme-1917 Yılında Fransa'da Kurulan Bu Şirketin Faaliyet Konusunun Uzak Doğu Ülkelerinde Kimya Sanayiinde Yatırımlar Yapmak Olduğu Anlaşılmaktadır. Hamiline Yazılı 500 Frank Nominalli Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 19160

    Lot: 19160

    Societe Industrelle de Chimie d'Extreme-Orient Societe Anonyme-1917 Yılında Fransa'da Kurulan Bu Şirketin Faaliyet Konusunun Uzak Doğu Ülkelerinde Kimya Sanayiinde Yatırımlar Yapmak Olduğu Anlaşılmaktadır. Hamiline Yazılı 500 Frank Nominalli Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Aleko Dulo ve Mahdumları Deri ve Kösele Ticareti Anonim Şirketi-1966 İhraç Tarihli ve 5.000 Lira Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Numarasız Prova Baskı. Müzayedelerde İlk Defa Görülmektedir.

    Lot No: 19161

    Lot: 19161

    Aleko Dulo ve Mahdumları Deri ve Kösele Ticareti Anonim Şirketi-1966 İhraç Tarihli ve 5.000 Lira Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Numarasız Prova Baskı. Müzayedelerde İlk Defa Görülmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Karar Basın Yayın İlan Reklam Ticaret ve Sanayii Anonim Şirketi-1976 Tarihli Bu Şirketin Basın Yayın Sahasında Faaliyet Gösterdiği Anlaşılmaktadır. Bin Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Kuponsuz Yatay ve Yalın Format.

    Lot No: 19162

    Lot: 19162

    Karar Basın Yayın İlan Reklam Ticaret ve Sanayii Anonim Şirketi-1976 Tarihli Bu Şirketin Basın Yayın Sahasında Faaliyet Gösterdiği Anlaşılmaktadır. Bin Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Kuponsuz Yatay ve Yalın Format.

    TLSold
    Place Bid
  • İsfahan Sanayi ve Ticaret Şirketi-İran'ın İsfahan Kenti Merkezli Olarak 1932 Yılında Kurulan Şirkete Ait 1941 ve 1943 İhraç Tarihli İki Adet 1.000 Riyal Nominalli Hisse Senedinden Oluşan Lot. İran Şirketlerine Ait Menkul Kıymetler Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 19163

    Lot: 19163

    İsfahan Sanayi ve Ticaret Şirketi-İran'ın İsfahan Kenti Merkezli Olarak 1932 Yılında Kurulan Şirkete Ait 1941 ve 1943 İhraç Tarihli İki Adet 1.000 Riyal Nominalli Hisse Senedinden Oluşan Lot. İran Şirketlerine Ait Menkul Kıymetler Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Gümüş Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Merhum Başbakanlardan Necmeddin Erbakan ve Arkadaşları Tarafından Kurulan Bu Şirketin Amacı Her Kapasitede Yerli Motor Tasarımı ve Üretimi Yapmaktı. 1.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Umum Müdür Sıfatıyla Merhum Erbakan'ın Matbu İmzasını Taşımaktadır. Takip Eden Yıllarda Gümüş Motor Ünvanını Almıştır.

    Lot No: 19164

    Lot: 19164

    Gümüş Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Merhum Başbakanlardan Necmeddin Erbakan ve Arkadaşları Tarafından Kurulan Bu Şirketin Amacı Her Kapasitede Yerli Motor Tasarımı ve Üretimi Yapmaktı. 1.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Umum Müdür Sıfatıyla Merhum Erbakan'ın Matbu İmzasını Taşımaktadır. Takip Eden Yıllarda Gümüş Motor Ünvanını Almıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Lazare Kaplan International Inc.-Bir Dönem Dünya'nın Önde Gelen Pırlanta ve Elmas İşleme ve Ticaret Şirketlerinden Biri Olan Lazare Kaplan Firmasına Ait 1972 İhraç Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Üstte Bir Pırlanta'nın İdeal Kesim Diagramı Ölçüleriyle Verilmektedir. Altın ve Mücevherat Tarihi Emsal Hisse Senedi.

    Lot No: 19165

    Lot: 19165

    Lazare Kaplan International Inc.-Bir Dönem Dünya'nın Önde Gelen Pırlanta ve Elmas İşleme ve Ticaret Şirketlerinden Biri Olan Lazare Kaplan Firmasına Ait 1972 İhraç Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Üstte Bir Pırlanta'nın İdeal Kesim Diagramı Ölçüleriyle Verilmektedir. Altın ve Mücevherat Tarihi Emsal Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Koç Yatırım ve Sanayi Mamulleri Pazarlama A.Ş.-Koç Grubu Şirketlerinden Olan Koç Yatırım'a Ait Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1974. İdare Meclisi Başkanı Merhum Vehbi Koç Matbu İmza.

    Lot No: 19166

    Lot: 19166

    Koç Yatırım ve Sanayi Mamulleri Pazarlama A.Ş.-Koç Grubu Şirketlerinden Olan Koç Yatırım'a Ait Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1974. İdare Meclisi Başkanı Merhum Vehbi Koç Matbu İmza.

    TLSold
    Place Bid
  • İsfahan Dokumacılık Şirketi-İran'ın İsfahan Kenti Merkezli Olarak 1935 Yılında Kurulan Şirkete Ait 1947 İhraç Tarihli 1.000 Riyal Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. İran Şirketlerine Ait Menkul Kıymetler Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 19167

    Lot: 19167

    İsfahan Dokumacılık Şirketi-İran'ın İsfahan Kenti Merkezli Olarak 1935 Yılında Kurulan Şirkete Ait 1947 İhraç Tarihli 1.000 Riyal Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. İran Şirketlerine Ait Menkul Kıymetler Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Marbank Marmara Bankası Anonim Şirketi-1993 İhraç Tarihli 7.Tertip 'B' Gurubu Nama Yazılı On'luk Hisse Senedi. SPK Uyumlu Modern Format. Banka 1988 Yılında Netbank Adıyla Kurulmuş Olup Daha Sonraki Yıllarda Marbank Marmarabank Unvanını Almıştır.

    Lot No: 19168

    Lot: 19168

    Marbank Marmara Bankası Anonim Şirketi-1993 İhraç Tarihli 7.Tertip 'B' Gurubu Nama Yazılı On'luk Hisse Senedi. SPK Uyumlu Modern Format. Banka 1988 Yılında Netbank Adıyla Kurulmuş Olup Daha Sonraki Yıllarda Marbank Marmarabank Unvanını Almıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Petrol ve Madeni Yağlar Türk Anonim Şirketi-24.10.1935 Tarihinde bizzat Cumhurbaşkanı Atatürk'ün İmzasını Taşıyan Vekiller Heyeti Kararıyla Kurulan Türk Petrol Ülkemizin Yerli Sermayeyle Kurulan İlk Petrol Şirketidir. 5.Tertip, 10.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı On'luk Hisse Senedi. Numarasız İhtiyat Baskı.

    Lot No: 19169

    Lot: 19169

    Türk Petrol ve Madeni Yağlar Türk Anonim Şirketi-24.10.1935 Tarihinde bizzat Cumhurbaşkanı Atatürk'ün İmzasını Taşıyan Vekiller Heyeti Kararıyla Kurulan Türk Petrol Ülkemizin Yerli Sermayeyle Kurulan İlk Petrol Şirketidir. 5.Tertip, 10.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı On'luk Hisse Senedi. Numarasız İhtiyat Baskı.

    TLSold
    Place Bid
  • Hektaş Ticaret Türk Anonim Şirketi-Oyak Bünyesinde Faaliyet Gösteren Hektaş Günümüzde Ülkemizin En Büyük Tarımsal İlaç Üreticisidir. 1977 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı 5.000 Lira Nominalli Bir'lik Tahvil. Yirmi Liralık Maktu Fiskal İçermektedir. Kaşe İptalli.

    Lot No: 19170

    Lot: 19170

    Hektaş Ticaret Türk Anonim Şirketi-Oyak Bünyesinde Faaliyet Gösteren Hektaş Günümüzde Ülkemizin En Büyük Tarımsal İlaç Üreticisidir. 1977 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı 5.000 Lira Nominalli Bir'lik Tahvil. Yirmi Liralık Maktu Fiskal İçermektedir. Kaşe İptalli.

    TLSold
    Place Bid
  • İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi-1960 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı ve 500 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Kaşe İptalli.

    Lot No: 19171

    Lot: 19171

    İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi-1960 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı ve 500 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Kaşe İptalli.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi-Halkbank Günümüzde Türkiye'nin En Büyük Bankalarından Biri Olup 1938 Yılında Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Sağlamak Amacıyla Bizzat Atatürk'ün Sağlığında Kurulmuştur. Kurucu Tertip 500 Lira Nominalli Nama Yazılı Beş'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 19172

    Lot: 19172

    Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi-Halkbank Günümüzde Türkiye'nin En Büyük Bankalarından Biri Olup 1938 Yılında Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Sağlamak Amacıyla Bizzat Atatürk'ün Sağlığında Kurulmuştur. Kurucu Tertip 500 Lira Nominalli Nama Yazılı Beş'lik Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Emlak Kredi Bankası Anonim Şirketi-Günümüzde Emlak Katılım Bankası Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Eden Banka Tarafından 1983 Yılında İhraç Edilmiş ve Yıllık %34 Faiz Getirili 100.000 Lira Nominal Değerde Tahvil. Perfore İptalli.

    Lot No: 19173

    Lot: 19173

    Türkiye Emlak Kredi Bankası Anonim Şirketi-Günümüzde Emlak Katılım Bankası Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Eden Banka Tarafından 1983 Yılında İhraç Edilmiş ve Yıllık %34 Faiz Getirili 100.000 Lira Nominal Değerde Tahvil. Perfore İptalli.

    TLSold
    Place Bid
  • Shell Oil Company-Dünyaca Ünlü Royal Dutch Shell Şirketi'nin ABD'de Faaliyet Gösteren İştirakidir. 1980 İhraç Tarihli Nama Yazılı 100'lük Hisse Senedi. Perfore ve Kalem İptalli. Merkezde Shell'in Halen Kullanılmakta Olan Logosu.

    Lot No: 19174

    Lot: 19174

    Shell Oil Company-Dünyaca Ünlü Royal Dutch Shell Şirketi'nin ABD'de Faaliyet Gösteren İştirakidir. 1980 İhraç Tarihli Nama Yazılı 100'lük Hisse Senedi. Perfore ve Kalem İptalli. Merkezde Shell'in Halen Kullanılmakta Olan Logosu.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye'de Shell-Shell Şirketi'nin Türkiye'deki Faaliyetlerinin 1965 Yılı İtibariyle Özetlendiği Toplam 18 Sayfa'dan Oluşan Kitapçık. Bol Miktarda Görsel ve Grafik İçermekte Olup Şirketin Arama, Sondaj, Rafinasyon ve Dağıtım Olmak Üzere Türkiye'deki Tüm Faaliyetleri Hakkında Kapsamlı Bilgi İçermektedir. Türkiye Enerji Tarihi Konusunda Kaynak Eser.

    Lot No: 19175

    Lot: 19175

    Türkiye'de Shell-Shell Şirketi'nin Türkiye'deki Faaliyetlerinin 1965 Yılı İtibariyle Özetlendiği Toplam 18 Sayfa'dan Oluşan Kitapçık. Bol Miktarda Görsel ve Grafik İçermekte Olup Şirketin Arama, Sondaj, Rafinasyon ve Dağıtım Olmak Üzere Türkiye'deki Tüm Faaliyetleri Hakkında Kapsamlı Bilgi İçermektedir. Türkiye Enerji Tarihi Konusunda Kaynak Eser.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası A.Ş. Kırmızı Suni Deri Üzerine Altın Yaldızlı Harflerle Duvar Takvimi Kartonu. Net Ebat:235x330mm. 1950/60'lar.

    Lot No: 19176

    Lot: 19176

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası A.Ş. Kırmızı Suni Deri Üzerine Altın Yaldızlı Harflerle Duvar Takvimi Kartonu. Net Ebat:235x330mm. 1950/60'lar.

    TLSold
    Place Bid
  • Unified Converted Debt of Ottoman Empire-22 Osmanlı Lirası Kıymetinde İki Adet Osmanlı Tahvili'nin Birikmiş Kupon Alacakları Karşılığı Osmanlı Bankası Tarafından Düzenlenmiş Küsürat Senedi. Aynı Tahviller Gibi El Değiştirme Özelliğine Sahiptir. 2 Pence Nominalli Matbu İngiliz Fiskali İçermektedir.

    Lot No: 19177

    Lot: 19177

    Unified Converted Debt of Ottoman Empire-22 Osmanlı Lirası Kıymetinde İki Adet Osmanlı Tahvili'nin Birikmiş Kupon Alacakları Karşılığı Osmanlı Bankası Tarafından Düzenlenmiş Küsürat Senedi. Aynı Tahviller Gibi El Değiştirme Özelliğine Sahiptir. 2 Pence Nominalli Matbu İngiliz Fiskali İçermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Seralardan Bol ve Kaliteli Ürün Elde Etmek İçin. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Tarafından Çiftçileri Bilgilendirmek Amacıyla 1980'lerde Hazırlatıldığı Anlaşılan 16 Sayfalık Orta Boy Bilgilendirme Kitapçığı.

    Lot No: 19178

    Lot: 19178

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Seralardan Bol ve Kaliteli Ürün Elde Etmek İçin. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Tarafından Çiftçileri Bilgilendirmek Amacıyla 1980'lerde Hazırlatıldığı Anlaşılan 16 Sayfalık Orta Boy Bilgilendirme Kitapçığı.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-The City National Bank Winston Salem College Hospital Branch Şubesine Ait Hesap Defteri. Tıp Doktoru Olduğu Anlaşılan Bir Türk Vatandaşına Ait 1960 Senesinde Gerçekleşen Para Hareketleri.

    Lot No: 19179

    Lot: 19179

    Bankacılık ve Finans Tarihi-The City National Bank Winston Salem College Hospital Branch Şubesine Ait Hesap Defteri. Tıp Doktoru Olduğu Anlaşılan Bir Türk Vatandaşına Ait 1960 Senesinde Gerçekleşen Para Hareketleri.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Sümerbank Plastik Para Cüzdanı. Dış Kapakta ve İç Yüzünde Altın Yaldızlı Sümerbank Logosu. 1960'lar. Çil Kondüsyonda.

    Lot No: 19180

    Lot: 19180

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Sümerbank Plastik Para Cüzdanı. Dış Kapakta ve İç Yüzünde Altın Yaldızlı Sümerbank Logosu. 1960'lar. Çil Kondüsyonda.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası A.Ş. Nişantaşı Şubesi'ne Ait Banka Hesap Cüzdanı. Gri Bez Cilt. İçinde 1976 ila 1980 Senelerine Ait Hesap Hareketleri Bulunmaktadır. Model: B 172-5.1972-30000

    Lot No: 19181

    Lot: 19181

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası A.Ş. Nişantaşı Şubesi'ne Ait Banka Hesap Cüzdanı. Gri Bez Cilt. İçinde 1976 ila 1980 Senelerine Ait Hesap Hareketleri Bulunmaktadır. Model: B 172-5.1972-30000

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türk Ticaret Bankası A.Ş. Kurtuluş Şubesi'ne Ait Banka Hesap Cüzdanı. Kahverengi Suni Deri Cilt. İçinde 1980 Senesine Ait Hesap Hareketleri Bulunmaktadır. Model: AA-2.

    Lot No: 19182

    Lot: 19182

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türk Ticaret Bankası A.Ş. Kurtuluş Şubesi'ne Ait Banka Hesap Cüzdanı. Kahverengi Suni Deri Cilt. İçinde 1980 Senesine Ait Hesap Hareketleri Bulunmaktadır. Model: AA-2.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Ottomane) 1930'luk Yıllara Ait Dört Sayfalık Katlamalı Formatta Kullanılmamış Banka Teminat Mektubu. Sınırlı Sayıda Görülmüştür ve Nadirdir. Model: Imp.B.O. No104 B Avril 1930 F-1000. Özel Filigranlı Kağıda Basım.

    Lot No: 19183

    Lot: 19183

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Ottomane) 1930'luk Yıllara Ait Dört Sayfalık Katlamalı Formatta Kullanılmamış Banka Teminat Mektubu. Sınırlı Sayıda Görülmüştür ve Nadirdir. Model: Imp.B.O. No104 B Avril 1930 F-1000. Özel Filigranlı Kağıda Basım.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Imperiale Ottomane) Denizli Şubesine Ait Kasa Makbuzu. 1919 Tarihli Olup 'Ahmed Nuri Kambur' İsimli Yerel Bir Tüccar Adına Düzenlenmiştir. Bu Kasa Makbuzları 1914 İstanbul Baskısı Bir Liralık Banknotların Basımında da Kullanılmıştır. Osmanlı Bankası Denizli Şubesi Hakkında (O Tarihteki Lokasyonu vs.) Çok Az Bilgimiz Mevcuttur.

    Lot No: 19184

    Lot: 19184

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Imperiale Ottomane) Denizli Şubesine Ait Kasa Makbuzu. 1919 Tarihli Olup 'Ahmed Nuri Kambur' İsimli Yerel Bir Tüccar Adına Düzenlenmiştir. Bu Kasa Makbuzları 1914 İstanbul Baskısı Bir Liralık Banknotların Basımında da Kullanılmıştır. Osmanlı Bankası Denizli Şubesi Hakkında (O Tarihteki Lokasyonu vs.) Çok Az Bilgimiz Mevcuttur.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türk Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Andon Andonyadis İsimli Tüccara Ait ve 1952 Tarihli 50 Lira Bedelli Kambiyo (Borç) Senedi. Haliyle.

    Lot No: 19185

    Lot: 19185

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türk Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Andon Andonyadis İsimli Tüccara Ait ve 1952 Tarihli 50 Lira Bedelli Kambiyo (Borç) Senedi. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Banco de Espana Bankası Barcelona Şubesine Ait 1889 Tarihli ce Üzerine Pul Formunda Bir Pesetalık Fiskal İlişik Kasa Makbuzu. Litografi Tekniğiyle Basılmış Melek Figürü.

    Lot No: 19186

    Lot: 19186

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Banco de Espana Bankası Barcelona Şubesine Ait 1889 Tarihli ce Üzerine Pul Formunda Bir Pesetalık Fiskal İlişik Kasa Makbuzu. Litografi Tekniğiyle Basılmış Melek Figürü.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Akşehir Tüccaranından Tüccarzade Mustafa ve Şeriki Selahaddin Efendiler Firmasına Ait Kullanılmamış Boş Osmanlıca Kambiyo (Borç) Senedi. Haliyle. Manisa, Akşehir Tarihi.

    Lot No: 19187

    Lot: 19187

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Akşehir Tüccaranından Tüccarzade Mustafa ve Şeriki Selahaddin Efendiler Firmasına Ait Kullanılmamış Boş Osmanlıca Kambiyo (Borç) Senedi. Haliyle. Manisa, Akşehir Tarihi.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Deutsche Orient Bank A.G. İstanbul Şubesine Ait Numune Kambiyo (Borç) Senedi. Haliyle. Banka Müşterilerine Bu Tür Belgeleri Nasıl Doldurma/Ciro Etmelerini Göstermeyi Amaçlayan Bir Tür Çift Taraflı Numune Olduğu Değerlendirilmektedir. Eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar Gençliğinde Bu Bankada Katip Olarak Çalışmıştır.

    Lot No: 19188

    Lot: 19188

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Deutsche Orient Bank A.G. İstanbul Şubesine Ait Numune Kambiyo (Borç) Senedi. Haliyle. Banka Müşterilerine Bu Tür Belgeleri Nasıl Doldurma/Ciro Etmelerini Göstermeyi Amaçlayan Bir Tür Çift Taraflı Numune Olduğu Değerlendirilmektedir. Eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar Gençliğinde Bu Bankada Katip Olarak Çalışmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Petkim Petrokimya Anonim Şirketi-1987 İhraç Tarihli ve 'A' Tertibi, Hisse Senediyle Değiştirilebilir Tahvil. Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal Matbu İmzalı. 500 Amerikan Doları Nominalli Tahvil.

    Lot No: 19189

    Lot: 19189

    Petkim Petrokimya Anonim Şirketi-1987 İhraç Tarihli ve 'A' Tertibi, Hisse Senediyle Değiştirilebilir Tahvil. Dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal Matbu İmzalı. 500 Amerikan Doları Nominalli Tahvil.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-T.C.İktisat Vekaleti Seferberlik Müdürlüğü Antetli ve Arkada Özel Kapamasıyla 1939 Yılında 'Araba Karoseri Fabrikası'na' Gönderilmiş Sarı Zarf. Haliyle.

    Lot No: 19190

    Lot: 19190

    Bankacılık ve Finans Tarihi-T.C.İktisat Vekaleti Seferberlik Müdürlüğü Antetli ve Arkada Özel Kapamasıyla 1939 Yılında 'Araba Karoseri Fabrikası'na' Gönderilmiş Sarı Zarf. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Emniyet Sandığı A.Ş. Fındıkzade Şubesi'ne Ait Banka Hesap Cüzdanı. Kırmızı Bez Cilt. İçinde 1972 ila 1975 Senelerine Ait Hesap Hareketleri Bulunmaktadır. Model: 268 (Ş.D.L.)

    Lot No: 19191

    Lot: 19191

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Emniyet Sandığı A.Ş. Fındıkzade Şubesi'ne Ait Banka Hesap Cüzdanı. Kırmızı Bez Cilt. İçinde 1972 ila 1975 Senelerine Ait Hesap Hareketleri Bulunmaktadır. Model: 268 (Ş.D.L.)

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Çimentosu ve Kireci Anonim Şirketi-Tarihi Zeytinburnu Çimento Fabrikasını Kuran ve İşleten Şirkete Ait 100 Lira Nominalli Hamiline Yazılı On'luk Hisse Senedi. 1930 (2.Tertip) İhraç Tarihli. Numarasız İhtiyat Baskı. Halk Arasında 'Kurt Çimento' Olarak Bilinen Fabrikaya Ait Tesisat 1986 Yılında Sökülerek Kaldırılmıştır.

    Lot No: 19192

    Lot: 19192

    Türk Çimentosu ve Kireci Anonim Şirketi-Tarihi Zeytinburnu Çimento Fabrikasını Kuran ve İşleten Şirkete Ait 100 Lira Nominalli Hamiline Yazılı On'luk Hisse Senedi. 1930 (2.Tertip) İhraç Tarihli. Numarasız İhtiyat Baskı. Halk Arasında 'Kurt Çimento' Olarak Bilinen Fabrikaya Ait Tesisat 1986 Yılında Sökülerek Kaldırılmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi'ne Ait Osmanlıca Çek. Atatürk'ün Mareşal Üniformalı Portresi. Model D.1. Düzenlenme Tarihi: 19 Temmuz 1928.

    Lot No: 19193

    Lot: 19193

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi'ne Ait Osmanlıca Çek. Atatürk'ün Mareşal Üniformalı Portresi. Model D.1. Düzenlenme Tarihi: 19 Temmuz 1928.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi'ne Ait Osmanlıca Çek. Atatürk Portresi Olmayan Yalın Versiyon. Düzenlenme Tarihi: 7 Ağustos 1927.

    Lot No: 19194

    Lot: 19194

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi'ne Ait Osmanlıca Çek. Atatürk Portresi Olmayan Yalın Versiyon. Düzenlenme Tarihi: 7 Ağustos 1927.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi'ne Ait Osmanlıca Kasa Makbuzu. Pembe Pelur Kağıt. Düzenlenme Tarihi: 19 Nisan 1928.

    Lot No: 19195

    Lot: 19195

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası Samsun Şubesi'ne Ait Osmanlıca Kasa Makbuzu. Pembe Pelur Kağıt. Düzenlenme Tarihi: 19 Nisan 1928.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası Osmanlıca Kasa Makbuzu. Haliyle.

    Lot No: 19196

    Lot: 19196

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası Osmanlıca Kasa Makbuzu. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Imperiale Ottomane) Osmanlı Dönemi İşlem Görmemiş Fransızca Çek Yaprağı. 20 Paralık Matbu Fiskal Pullu.

    Lot No: 19197

    Lot: 19197

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Imperiale Ottomane) Osmanlı Dönemi İşlem Görmemiş Fransızca Çek Yaprağı. 20 Paralık Matbu Fiskal Pullu.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Ziraat Bankası A.Ş. Osmanlıca İşlem Görmemiş Çek Yaprağı. 3 Kuruşluk Matbu Fiskal Pullu.

    Lot No: 19198

    Lot: 19198

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Ziraat Bankası A.Ş. Osmanlıca İşlem Görmemiş Çek Yaprağı. 3 Kuruşluk Matbu Fiskal Pullu.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Banca Commerciale Italiana İstanbul Şubesi 26 Ocak 1926 Tarihli Büyük Boy Fransızca Kasa Makbuzu. Perfore.

    Lot No: 19199

    Lot: 19199

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Banca Commerciale Italiana İstanbul Şubesi 26 Ocak 1926 Tarihli Büyük Boy Fransızca Kasa Makbuzu. Perfore.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Banque Nationale de Turquie (Türkiye Milli Bankası) İstanbul Şubesine Ait Numune Kambiyo (Borç) Senedi. Haliyle. Banka Müşterilerine Bu Tür Belgeleri Nasıl Doldurma/Ciro Etmelerini Göstermeyi Amaçlayan Bir Tür Çift Taraflı Numune Olduğu Değerlendirilmektedir. Atatürk Vermiş Olduğu Bir Mülakatta Bu Banka İçin 'Adından Başka Hiç Bir Şeyi Milli Olmayan Banka' İfadesini Kullanmıştır.

    Lot No: 19200

    Lot: 19200

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Banque Nationale de Turquie (Türkiye Milli Bankası) İstanbul Şubesine Ait Numune Kambiyo (Borç) Senedi. Haliyle. Banka Müşterilerine Bu Tür Belgeleri Nasıl Doldurma/Ciro Etmelerini Göstermeyi Amaçlayan Bir Tür Çift Taraflı Numune Olduğu Değerlendirilmektedir. Atatürk Vermiş Olduğu Bir Mülakatta Bu Banka İçin 'Adından Başka Hiç Bir Şeyi Milli Olmayan Banka' İfadesini Kullanmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-İş Bankası (İşlem Görmüş) ve Ziraat Bankası (İşlem Görmemiş) İki Adet Yakın Dönem Çek Yaprağından Oluşan Lot.

    Lot No: 19201

    Lot: 19201

    Bankacılık ve Finans Tarihi-İş Bankası (İşlem Görmüş) ve Ziraat Bankası (İşlem Görmemiş) İki Adet Yakın Dönem Çek Yaprağından Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İstanbul Dış İşlemler Şubesi 1978 Tarihli Çek. Bir Çeşit Aslı Yerine Geçen Suret Olduğu Değerlendirilmektedir. Haliyle.

    Lot No: 19202

    Lot: 19202

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İstanbul Dış İşlemler Şubesi 1978 Tarihli Çek. Bir Çeşit Aslı Yerine Geçen Suret Olduğu Değerlendirilmektedir. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-EGS Bank, Pamukbank (Halkbank Bünyesinde Birleşti) ve Tekstilbank (ICBC Bank) Bankalarına Ait Üç Adet Yakın Dönem Çekten Oluşan Lot.

    Lot No: 19203

    Lot: 19203

    Bankacılık ve Finans Tarihi-EGS Bank, Pamukbank (Halkbank Bünyesinde Birleşti) ve Tekstilbank (ICBC Bank) Bankalarına Ait Üç Adet Yakın Dönem Çekten Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası A.Ş. Atatürk Portreli ve 10 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Küçük Boy İşlem Görmemiş Çek Yaprağı.

    Lot No: 19204

    Lot: 19204

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası A.Ş. Atatürk Portreli ve 10 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Küçük Boy İşlem Görmemiş Çek Yaprağı.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Akbank T.A.Ş. 10 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Küçük Boy İşlem Görmemiş Çek Yaprağı. Banka'nın Merkezinin Henüz Adana'da Olduğu Yıllar.

    Lot No: 19205

    Lot: 19205

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Akbank T.A.Ş. 10 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Küçük Boy İşlem Görmemiş Çek Yaprağı. Banka'nın Merkezinin Henüz Adana'da Olduğu Yıllar.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-EGS Bank, Türk Ticaret Bankası A.Ş. ve Akbank T.A.Ş. Bankalarına Ait Üç Adet Yakın Dönem Çekten Oluşan Lot.

    Lot No: 19206

    Lot: 19206

    Bankacılık ve Finans Tarihi-EGS Bank, Türk Ticaret Bankası A.Ş. ve Akbank T.A.Ş. Bankalarına Ait Üç Adet Yakın Dönem Çekten Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-İktisat Bankası T.A.Ş., Pamukbank (Halkbank Bünyesinde Birleşti) ve Tekstilbank (ICBC Bank) Bankalarına Ait Üç Adet Yakın Dönem Çekten Oluşan Lot.

    Lot No: 19207

    Lot: 19207

    Bankacılık ve Finans Tarihi-İktisat Bankası T.A.Ş., Pamukbank (Halkbank Bünyesinde Birleşti) ve Tekstilbank (ICBC Bank) Bankalarına Ait Üç Adet Yakın Dönem Çekten Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Yaman Mikalı Emniyet Bombeli Oto Camları Fabrikası'na Ait Marka Tescil Belgesi. Bu Belge 29703 Dosya Numarasıyla Markanın (Ekli Görsele Uygun Olarak) Türkiye Cumhuriyeti Sınırları Dahilinde Koruma Altına Alındığını Göstermektedir.

    Lot No: 19208

    Lot: 19208

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Yaman Mikalı Emniyet Bombeli Oto Camları Fabrikası'na Ait Marka Tescil Belgesi. Bu Belge 29703 Dosya Numarasıyla Markanın (Ekli Görsele Uygun Olarak) Türkiye Cumhuriyeti Sınırları Dahilinde Koruma Altına Alındığını Göstermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Yeni Desen Kumaşları Firması'na Ait Marka Tescil Belgesi. Bu Belge 29891 Dosya Numarasıyla Markanın (Ekli Görsele Uygun Olarak) Türkiye Cumhuriyeti Sınırları Dahilinde Koruma Altına Alındığını Göstermektedir.

    Lot No: 19209

    Lot: 19209

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Yeni Desen Kumaşları Firması'na Ait Marka Tescil Belgesi. Bu Belge 29891 Dosya Numarasıyla Markanın (Ekli Görsele Uygun Olarak) Türkiye Cumhuriyeti Sınırları Dahilinde Koruma Altına Alındığını Göstermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası A.Ş. 5 Kuruşluk Matbu Fiskal İçeren Büyük Boy İşlem Görmemiş Çek.

    Lot No: 19210

    Lot: 19210

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası A.Ş. 5 Kuruşluk Matbu Fiskal İçeren Büyük Boy İşlem Görmemiş Çek.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasına Uşak Şubesine Ait Yeni Türkçe Kasa Makbuzu.

    Lot No: 19211

    Lot: 19211

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasına Uşak Şubesine Ait Yeni Türkçe Kasa Makbuzu.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası İkinci Sınıf Simsarlara Mahsus Kayıt Tescil ve Hüviyet Varakası. 1935 Yılı İçin Geçerlidir. Yatay Diploma Formunda, Haliyle.

    Lot No: 19212

    Lot: 19212

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası İkinci Sınıf Simsarlara Mahsus Kayıt Tescil ve Hüviyet Varakası. 1935 Yılı İçin Geçerlidir. Yatay Diploma Formunda, Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Dönemi Tahvil ve Hisse Senetleri-Yazarı: Ali Akyıldız. Türk Ekonomi Bankası Yayınları, İstanbul 2001. Toplam 531 Sayfa, Osmanlı Hisse Senetleri ve Tahvilleri ve Onları Çıkartan Şirketlere İlişkin Bugüne Kadar Yazılmış En Kapsamlı İki Eserden Biridir.

    Lot No: 19213

    Lot: 19213

    Osmanlı Dönemi Tahvil ve Hisse Senetleri-Yazarı: Ali Akyıldız. Türk Ekonomi Bankası Yayınları, İstanbul 2001. Toplam 531 Sayfa, Osmanlı Hisse Senetleri ve Tahvilleri ve Onları Çıkartan Şirketlere İlişkin Bugüne Kadar Yazılmış En Kapsamlı İki Eserden Biridir.

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Ekonomisinde Bir Öncü, Sümerbank-11 Temmuz 1933 Tarihinde Atatürk'ün İmzalamış Olduğu Özel Kanunla Kurulan Sümerbank'ın Tarihini Anlatan Bu 239 Sayfalık Büyük Boy ve Bol Miktarda Görsel İçeren Çalışma Ünlü Akademisyen Murat Koraltürk Tarafından Kaleme Alınmıştır, İstanbul 1996.

    Lot No: 19214

    Lot: 19214

    Türk Ekonomisinde Bir Öncü, Sümerbank-11 Temmuz 1933 Tarihinde Atatürk'ün İmzalamış Olduğu Özel Kanunla Kurulan Sümerbank'ın Tarihini Anlatan Bu 239 Sayfalık Büyük Boy ve Bol Miktarda Görsel İçeren Çalışma Ünlü Akademisyen Murat Koraltürk Tarafından Kaleme Alınmıştır, İstanbul 1996.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Resmi Sınai Mülkiyet Gazetesi-Üç Ayda Bir Yayımlanan Bu Gazete Daha Sonra Başvuru Yoğunluğu Nedeniyle İki Ayda Bir Yayımlnmaya Başlamış ve 1980'lerin Sonuna Kadar Yayımlanmıştır. Buluş, Patent, İhtira Beratı Gibi Belgelerin Penceresinden Türkiye'nin Kendi Öz Sanayiini Kurma Hamleleri.

    Lot No: 19215

    Lot: 19215

    Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Resmi Sınai Mülkiyet Gazetesi-Üç Ayda Bir Yayımlanan Bu Gazete Daha Sonra Başvuru Yoğunluğu Nedeniyle İki Ayda Bir Yayımlnmaya Başlamış ve 1980'lerin Sonuna Kadar Yayımlanmıştır. Buluş, Patent, İhtira Beratı Gibi Belgelerin Penceresinden Türkiye'nin Kendi Öz Sanayiini Kurma Hamleleri.

    TLSold
    Place Bid
  • Beginning of a New Millennium with Nostalgia for Ottoman Bonds & Shares-Yazarı: Cengiz Aslantepe. Alfa Menkul Değerler Yayınları, İstanbul 1999. Toplam 379 Sayfa, Osmanlı ve Erken Dönem Cumhuriyet Hisse Senetleri ve Tahvilleri ve Onları Çıkartan Şirketlere İlişkin Bugüne Kadar Yazılmış En Kapsamlı İki Eserden Diğeridir.

    Lot No: 19216

    Lot: 19216

    Beginning of a New Millennium with Nostalgia for Ottoman Bonds & Shares-Yazarı: Cengiz Aslantepe. Alfa Menkul Değerler Yayınları, İstanbul 1999. Toplam 379 Sayfa, Osmanlı ve Erken Dönem Cumhuriyet Hisse Senetleri ve Tahvilleri ve Onları Çıkartan Şirketlere İlişkin Bugüne Kadar Yazılmış En Kapsamlı İki Eserden Diğeridir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Memalik-i Şarkiye Fransız Bankası - Banque Française Des Pays D'Orient, İstanbul Şubesine 10 Haziran 1928 Tarihli ve Fiskalli Osmanlıca-Fransızca İki Dilde Kasa Makbuzu. Bakırköy Çimento Türk Anonim Şirketi'yle İlişkilidir. Nadir.

    Lot No: 19217

    Lot: 19217

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Memalik-i Şarkiye Fransız Bankası - Banque Française Des Pays D'Orient, İstanbul Şubesine 10 Haziran 1928 Tarihli ve Fiskalli Osmanlıca-Fransızca İki Dilde Kasa Makbuzu. Bakırköy Çimento Türk Anonim Şirketi'yle İlişkilidir. Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Sicili Ticaret Gazetesi ve Piyasa Cetveli, 13 Temmuz 1946, Sene 20 - No:5881  ve İstanbul Ticaret Odası Yayın Organı, 16 Kasım 1973, Yıl 16, Sayı 785, Toplam İki Adet Resmi İçerikli Gazetedn Oluşan Lot. Şirket İlanları, Şirket Haberleri, Borsa Alım Satım Fiyatları ve Ticari İçerikli Reklamlar. Haliyle.

    Lot No: 19218

    Lot: 19218

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Sicili Ticaret Gazetesi ve Piyasa Cetveli, 13 Temmuz 1946, Sene 20 - No:5881 ve İstanbul Ticaret Odası Yayın Organı, 16 Kasım 1973, Yıl 16, Sayı 785, Toplam İki Adet Resmi İçerikli Gazetedn Oluşan Lot. Şirket İlanları, Şirket Haberleri, Borsa Alım Satım Fiyatları ve Ticari İçerikli Reklamlar. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Cumhuriyeti Maliye Vekaleti-Türkiye Cumhuriyeti Maliye Vekaleti, %7 Faizli Birinci Tertip Milli Müdafaa İstikrazı Tahvili. 20 Lira Nominalli ve 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü Portreli. Perfore İptalli, Ziraat Bankası Aydın Şubesince Son Ödemelerinin Yapıldığı Görülmektedir. Nadir.

    Lot No: 19219

    Lot: 19219

    Türkiye Cumhuriyeti Maliye Vekaleti-Türkiye Cumhuriyeti Maliye Vekaleti, %7 Faizli Birinci Tertip Milli Müdafaa İstikrazı Tahvili. 20 Lira Nominalli ve 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü Portreli. Perfore İptalli, Ziraat Bankası Aydın Şubesince Son Ödemelerinin Yapıldığı Görülmektedir. Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Türk Demir Döküm Fabrikaları Anonim Şirketi-Nama Yazılı ve 21.Tertip 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1990. Uzun Yıllar Koç Grubu Bünyesinde Faaliyet Gösteren Bu Şirket Yakın Zamana Kadar Borsa'da İşlem Görmekteydi. SPK Uyumlu Modern Format.

    Lot No: 19220

    Lot: 19220

    Türk Demir Döküm Fabrikaları Anonim Şirketi-Nama Yazılı ve 21.Tertip 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1990. Uzun Yıllar Koç Grubu Bünyesinde Faaliyet Gösteren Bu Şirket Yakın Zamana Kadar Borsa'da İşlem Görmekteydi. SPK Uyumlu Modern Format.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Öğretmenler Bankası T.A.Ş.-100 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir Paylık Hisse Senedi. Hakim Renk Mavi.

    Lot No: 19221

    Lot: 19221

    Türkiye Öğretmenler Bankası T.A.Ş.-100 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir Paylık Hisse Senedi. Hakim Renk Mavi.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul'da Kurulu 'Tefeyyüz Kitabhanesi' Adlı Şirket Adına Düzenlenmiş 165 Lira Tutarlı ve 132 Gün Vadeli Osmanlıca Kambiyo (Borç) Senedi. Tahsilatı Türkiye Ziraat Bankası İstanbul Şubesince Yapılmıştır. Çifte Fiskal Pullu.

    Lot No: 19222

    Lot: 19222

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul'da Kurulu 'Tefeyyüz Kitabhanesi' Adlı Şirket Adına Düzenlenmiş 165 Lira Tutarlı ve 132 Gün Vadeli Osmanlıca Kambiyo (Borç) Senedi. Tahsilatı Türkiye Ziraat Bankası İstanbul Şubesince Yapılmıştır. Çifte Fiskal Pullu.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Galata Rıhtım Caddesi Veli Alemdar Han 1.ci Katta Mukim Beynelmilel Nakliyat Acentası H.W.Feustel Firmasına Ait 1949 Tarihli ve Çifte Fiskal İçeren İmza Sirküleri. Azınlıklar.

    Lot No: 19223

    Lot: 19223

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Galata Rıhtım Caddesi Veli Alemdar Han 1.ci Katta Mukim Beynelmilel Nakliyat Acentası H.W.Feustel Firmasına Ait 1949 Tarihli ve Çifte Fiskal İçeren İmza Sirküleri. Azınlıklar.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İzmir Merkez, Taşçılar 26 Numarada Mukim 'Azim Şirketi Buharalı Oğlu Hacı Rıza ve Hacı Hasan' Firmasına Ait 1930'lara Tarihlenen ve Fiskal Pul İçeren İmza Sirküleri. Haliyle.

    Lot No: 19224

    Lot: 19224

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İzmir Merkez, Taşçılar 26 Numarada Mukim 'Azim Şirketi Buharalı Oğlu Hacı Rıza ve Hacı Hasan' Firmasına Ait 1930'lara Tarihlenen ve Fiskal Pul İçeren İmza Sirküleri. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul 4.Vakıf Han 1.ci Katta Mukim 'Hamdi Öziç ve Ortağı' Firmasına Ait 1939 Tarihli ve Çifte Fiskal İçeren İmza Sirküleri. Azınlıklar. 4.Vakıf Han Geçirdiği Kapsamlı Restorasyonun Ardından Legacy Ottoman Adıyla Hizmet Vermektedir.

    Lot No: 19225

    Lot: 19225

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul 4.Vakıf Han 1.ci Katta Mukim 'Hamdi Öziç ve Ortağı' Firmasına Ait 1939 Tarihli ve Çifte Fiskal İçeren İmza Sirküleri. Azınlıklar. 4.Vakıf Han Geçirdiği Kapsamlı Restorasyonun Ardından Legacy Ottoman Adıyla Hizmet Vermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Kooperatif Aydın İncir Müstahsilleri Anonim Şirketi, İzmir Antetli ve 1338 Tarihli Osmanlıca Ticari Yazışma. Bahis Konusu Şirket Günümüzde Türkiye'nin Lider Tarımsal Örgütlenmelerinden Olan Tariş İncir Birliği'dir.

    Lot No: 19226

    Lot: 19226

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Kooperatif Aydın İncir Müstahsilleri Anonim Şirketi, İzmir Antetli ve 1338 Tarihli Osmanlıca Ticari Yazışma. Bahis Konusu Şirket Günümüzde Türkiye'nin Lider Tarımsal Örgütlenmelerinden Olan Tariş İncir Birliği'dir.

    TLSold
    Place Bid
  • Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.-Hamiline Yazılı 3.Tertip 100.000 Lira Nominalli Yüz'lük Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1993. Tüpraş Ülkemizin Önde Gelen Petrol Rafineri Şirketidir. SPK Uyumlu Modern Format.

    Lot No: 19227

    Lot: 19227

    Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.-Hamiline Yazılı 3.Tertip 100.000 Lira Nominalli Yüz'lük Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1993. Tüpraş Ülkemizin Önde Gelen Petrol Rafineri Şirketidir. SPK Uyumlu Modern Format.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Dersaadet Tütün Gümrük Han Numara 11'de Mukim Hacı Muhittin ve Mahdumu Ertuğrul Firmasına Ait 1 Kanunu Evvel 1339 (1 Aralık 1923) Tarihli ve 10.000 Kuruş Tutarında Osmanlıca Ticari Fatura.

    Lot No: 19228

    Lot: 19228

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Dersaadet Tütün Gümrük Han Numara 11'de Mukim Hacı Muhittin ve Mahdumu Ertuğrul Firmasına Ait 1 Kanunu Evvel 1339 (1 Aralık 1923) Tarihli ve 10.000 Kuruş Tutarında Osmanlıca Ticari Fatura.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Ankara Ulus'ta Bulunan Tarihi Cihan Palas Oteli'nce 1962 Yılında Düzenlenmiş Konaklama Faturası. Sol Üst Köşede Otel Binasının Panoramik Vinyeti.

    Lot No: 19229

    Lot: 19229

    Cumhuriyet Döneminde Konaklama ve Sosyal Faaliyetler-Ankara Ulus'ta Bulunan Tarihi Cihan Palas Oteli'nce 1962 Yılında Düzenlenmiş Konaklama Faturası. Sol Üst Köşede Otel Binasının Panoramik Vinyeti.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Karamürsel Mensucat ve Ticaret A.Ş. Tarfından Düzenlenmiş Fiskalli Fatura. 1919 Yılında İzmit'in Karamürsel Mevkiinde Kurulmuş Cumhuriyet Döneminde Üretim Tessilerini İstanbul Süleymaniye'ye Taşımıştır. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları (Marka Olarak) Bu Firmanın Devamı Niteliğindedir.

    Lot No: 19230

    Lot: 19230

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Karamürsel Mensucat ve Ticaret A.Ş. Tarfından Düzenlenmiş Fiskalli Fatura. 1919 Yılında İzmit'in Karamürsel Mevkiinde Kurulmuş Cumhuriyet Döneminde Üretim Tessilerini İstanbul Süleymaniye'ye Taşımıştır. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları (Marka Olarak) Bu Firmanın Devamı Niteliğindedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Societe Anonyme Hongroise De Banque Et De Commerce, Macar Bankacılık ve Ticaret Şirketi İzmir Şubesince 1918 Yılında Düzenlenmiş Fransızca Yazışma. Uzun Dönem İzmir Belediye Başkanlığı Yapmış Evliyazade Refik Bey ve Firması Namına Düzenlenmiştir.

    Lot No: 19231

    Lot: 19231

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Societe Anonyme Hongroise De Banque Et De Commerce, Macar Bankacılık ve Ticaret Şirketi İzmir Şubesince 1918 Yılında Düzenlenmiş Fransızca Yazışma. Uzun Dönem İzmir Belediye Başkanlığı Yapmış Evliyazade Refik Bey ve Firması Namına Düzenlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Avundukzade Biraderler Firmasınca 20 Kanun-u Sani 1341 (20 Ocak 1925) Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Üç Farklı Fiskal Pul İçeren Osmanlıca-Fransızca Fatura. İş Bankası Eski Genel Müdürlerinden Üzeyir Avunduk Bu Ailenin Mensubudur.

    Lot No: 19232

    Lot: 19232

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Avundukzade Biraderler Firmasınca 20 Kanun-u Sani 1341 (20 Ocak 1925) Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Üç Farklı Fiskal Pul İçeren Osmanlıca-Fransızca Fatura. İş Bankası Eski Genel Müdürlerinden Üzeyir Avunduk Bu Ailenin Mensubudur.

    TLSold
    Place Bid
  • Maison Andre Paulve Societe Anonyme-1898 Yılında Doğan ve 1982 Yılında Ölen Ünlü Fransız Sinema İnsanı, Yapımcı ve Yönetmeni Andre Paulve'nın Kendi Adına 1937 Yılında Kurduğu Şirkete Ait ve Bizzat Kendi İmzasını Taşıyan İşlem Görmemiş (Numarasız) İtibari Kıymete Sahip Olmayan Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. 'Güzel ve Çirkin', 'Orfeus' ve 'Jour de Fete' Filmleri Başta Olmak Üzere Çok Sayıda Yapımın Yapımcılığını Üstlenmiştir.

    Lot No: 19233

    Lot: 19233

    Maison Andre Paulve Societe Anonyme-1898 Yılında Doğan ve 1982 Yılında Ölen Ünlü Fransız Sinema İnsanı, Yapımcı ve Yönetmeni Andre Paulve'nın Kendi Adına 1937 Yılında Kurduğu Şirkete Ait ve Bizzat Kendi İmzasını Taşıyan İşlem Görmemiş (Numarasız) İtibari Kıymete Sahip Olmayan Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. 'Güzel ve Çirkin', 'Orfeus' ve 'Jour de Fete' Filmleri Başta Olmak Üzere Çok Sayıda Yapımın Yapımcılığını Üstlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Aylık Askeri Fabrikalar Mecmuası. Sene 2, 1.Kanun (Aralık) 1934, Sayı 23. Günümüzde Kısmen ASFAT Kısmen MKE Bünyesinde Bulunan Askeri Fabrikalara Bizzat Atatürk'ün Hayatta Olduğu Dönemde Teknik ve Milli Bir Bakış. Toplam 27 Sayfa, Haliyle. Yerli ve Milli Harp Sanayimiz.

    Lot No: 19234

    Lot: 19234

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Aylık Askeri Fabrikalar Mecmuası. Sene 2, 1.Kanun (Aralık) 1934, Sayı 23. Günümüzde Kısmen ASFAT Kısmen MKE Bünyesinde Bulunan Askeri Fabrikalara Bizzat Atatürk'ün Hayatta Olduğu Dönemde Teknik ve Milli Bir Bakış. Toplam 27 Sayfa, Haliyle. Yerli ve Milli Harp Sanayimiz.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İzmir'de Mukim Tüccar Mehmet Necip ve Kalaci Firmasına Ait 502,30 Lira Tutarında Osmanlıca Kambiyo (Borç) Senedi. Senedin Tahilsatı 27 Kanun-u Evvel (Aralık) 1927 Tarihinde Selanik Bankası İzmir Şubesi Aracılığıyla Gerçekleştirilmiştir. Bir Çeşit Faizle Borç Verme (Tefecilik) İşlemi Olması Kuvvetle Muhtemeldir.

    Lot No: 19235

    Lot: 19235

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İzmir'de Mukim Tüccar Mehmet Necip ve Kalaci Firmasına Ait 502,30 Lira Tutarında Osmanlıca Kambiyo (Borç) Senedi. Senedin Tahilsatı 27 Kanun-u Evvel (Aralık) 1927 Tarihinde Selanik Bankası İzmir Şubesi Aracılığıyla Gerçekleştirilmiştir. Bir Çeşit Faizle Borç Verme (Tefecilik) İşlemi Olması Kuvvetle Muhtemeldir.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Osmanlı Rum Ortdokoks Cemaati Mensubu Tüccarlardan Mihaliki Çaputçuoğlu Firmasına Ait Toplam Dört Dilde (Rumca, Fransızca, Ermenice ve Osmanlıca) Basılmış Ticari Fatura, Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 19236

    Lot: 19236

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Osmanlı Rum Ortdokoks Cemaati Mensubu Tüccarlardan Mihaliki Çaputçuoğlu Firmasına Ait Toplam Dört Dilde (Rumca, Fransızca, Ermenice ve Osmanlıca) Basılmış Ticari Fatura, Haliyle ve Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Döneminin Önde Gelen Mağazalarından, İstanbul Marpuççular'da Babazade Nasrullah Firmasına Ait 1930 Tarihli Osmanlıca Fiskalli Tuhafiye Faturası.

    Lot No: 19237

    Lot: 19237

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Döneminin Önde Gelen Mağazalarından, İstanbul Marpuççular'da Babazade Nasrullah Firmasına Ait 1930 Tarihli Osmanlıca Fiskalli Tuhafiye Faturası.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Türk Ermeni Ortdokoks Cemaati Mensubu Tüccarlardan H(açik) Değirmenciyan ve S(tephan) İstanbulyan Firmasına Ait Çifte Osmanlıca Fiskalli ve 1930 Tarihli Ticari Fatura, Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 19238

    Lot: 19238

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Türk Ermeni Ortdokoks Cemaati Mensubu Tüccarlardan H(açik) Değirmenciyan ve S(tephan) İstanbulyan Firmasına Ait Çifte Osmanlıca Fiskalli ve 1930 Tarihli Ticari Fatura, Haliyle ve Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Bolu'da Tüccar Fehmi Eratalar ve Oğulları 'Kanaat Mağazası' Antetli ve 1950 Tarihli Eski Türkçe Ticari Yazışma. Sol Tarafta En İdareli Lamba Phillips Reklamı.

    Lot No: 19239

    Lot: 19239

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Bolu'da Tüccar Fehmi Eratalar ve Oğulları 'Kanaat Mağazası' Antetli ve 1950 Tarihli Eski Türkçe Ticari Yazışma. Sol Tarafta En İdareli Lamba Phillips Reklamı.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul Topalyan Han'da 'Cezmi, İhsan Murad ve Şeriki' Antetli ve 1341(1925) Tarihli Eski Türkçe Ticari Yazışma. Farklı Valörlerde Üç Adet Osmanlıca Fiskal Pul İçermektedir.

    Lot No: 19240

    Lot: 19240

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul Topalyan Han'da 'Cezmi, İhsan Murad ve Şeriki' Antetli ve 1341(1925) Tarihli Eski Türkçe Ticari Yazışma. Farklı Valörlerde Üç Adet Osmanlıca Fiskal Pul İçermektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Petrol ve Petrokimya-1970'lerde Bir Varil Arap Hampetrol'ünün Sahipliğini Gösterir Sertifika. Gerçek Olmaktan Ziyade Turistlere Anı Eşyası Olarak Düzenlenen Bir Belge Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 19241

    Lot: 19241

    Petrol ve Petrokimya-1970'lerde Bir Varil Arap Hampetrol'ünün Sahipliğini Gösterir Sertifika. Gerçek Olmaktan Ziyade Turistlere Anı Eşyası Olarak Düzenlenen Bir Belge Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Imperiale Ottomane) Diyarbakır Şubesine Ait Kasa Makbuzu. 1919 Tarihli Olup 'Mustafa Nadir Bey' İsimli Yerel Bir Tüccar Adına Düzenlenmiştir. Osmanlı Bankası Diyarbakır Şubesi Hakkında (O Tarihteki Lokasyonu vs.) Çok Az Bilgimiz Mevcuttur.

    Lot No: 19242

    Lot: 19242

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Imperiale Ottomane) Diyarbakır Şubesine Ait Kasa Makbuzu. 1919 Tarihli Olup 'Mustafa Nadir Bey' İsimli Yerel Bir Tüccar Adına Düzenlenmiştir. Osmanlı Bankası Diyarbakır Şubesi Hakkında (O Tarihteki Lokasyonu vs.) Çok Az Bilgimiz Mevcuttur.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Dersaadet (İstanbul) Tüccarlarından Dimitrios Paskalides Efendi'den 230 Gün Vadeyle Beş Osmanlı Lirası Borç Alındığını Gösterir Islak İmzalı ve Fiskal Pullu Kambiyo (Borç) Senedi. Bahis Konusu Senedin Faizle Borç Verme (Tefecilik) İşlemine Ait Tarihi Bir Vesika Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 19243

    Lot: 19243

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Dersaadet (İstanbul) Tüccarlarından Dimitrios Paskalides Efendi'den 230 Gün Vadeyle Beş Osmanlı Lirası Borç Alındığını Gösterir Islak İmzalı ve Fiskal Pullu Kambiyo (Borç) Senedi. Bahis Konusu Senedin Faizle Borç Verme (Tefecilik) İşlemine Ait Tarihi Bir Vesika Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Dersaadet (İstanbul) Tüccarlarından Savvas Theodorides Efendi'den 21 Gün Vadeyle Yirmi Osmanlı Lirası Borç Alındığını Gösterir Islak İmzalı ve Fiskal Pullu Kambiyo (Borç) Senedi. Bahis Konusu Senedin Faizle Borç Verme (Tefecilik) İşlemine Ait Tarihi Bir Vesika Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 19244

    Lot: 19244

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Dersaadet (İstanbul) Tüccarlarından Savvas Theodorides Efendi'den 21 Gün Vadeyle Yirmi Osmanlı Lirası Borç Alındığını Gösterir Islak İmzalı ve Fiskal Pullu Kambiyo (Borç) Senedi. Bahis Konusu Senedin Faizle Borç Verme (Tefecilik) İşlemine Ait Tarihi Bir Vesika Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-Ankara'da Adliye Sırasında Sarraf Hakkı Bey Apartmanında Mukim Mütehassıs Kimyager Mustafa Vahyi Antetli ve 1936 Tarihinde Ata Puluyla Postadan Geçmiş Kurumsal Zarf. Bahis Konusu Kimyager'in Üretim ve Çalışma Alanlarına İlişkin Malumatımız Bulunmamaktadır.

    Lot No: 19245

    Lot: 19245

    Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-Ankara'da Adliye Sırasında Sarraf Hakkı Bey Apartmanında Mukim Mütehassıs Kimyager Mustafa Vahyi Antetli ve 1936 Tarihinde Ata Puluyla Postadan Geçmiş Kurumsal Zarf. Bahis Konusu Kimyager'in Üretim ve Çalışma Alanlarına İlişkin Malumatımız Bulunmamaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Birinci Dünya Savaşı Esnasında Musul'dan İstanbul'a Gönderilen ve Arka Yüzünde İstanbul Askeri Sansür Kurulunca Kontrol Edildiğini Gösterir Özel Kapama İçeren Zarf.

    Lot No: 19246

    Lot: 19246

    Silahlı Kuvvetler Tarihimiz-Birinci Dünya Savaşı Esnasında Musul'dan İstanbul'a Gönderilen ve Arka Yüzünde İstanbul Askeri Sansür Kurulunca Kontrol Edildiğini Gösterir Özel Kapama İçeren Zarf.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-La Fonsyer (La Fonciere) Yangın, Nakliyat ve Kaza Sigortaları Kumpanyaları Türkiye Mümessilliğine Ait Yeni Türkçe ve 1950'lere Ait Olduğu Değerlendirilen Küçük Boy Zarf.

    Lot No: 19247

    Lot: 19247

    Sigortacılık-La Fonsyer (La Fonciere) Yangın, Nakliyat ve Kaza Sigortaları Kumpanyaları Türkiye Mümessilliğine Ait Yeni Türkçe ve 1950'lere Ait Olduğu Değerlendirilen Küçük Boy Zarf.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türk Ticaret Bankası 1969 Yılı Cep Ajandası (İçinde Fransızca Notlar Tutulmuştur), Türk Ticaret Bankası'na Ait Başka Bir Ajanda (Sadece Kabı Vardır, Yaprakları Yoktur) ve Akbank T.A.Ş. Sirkeci Şubesine Ait (1987 ila 1988 Senelerine Ait Hesap Hareketleri Vardır.) Toplam Üç Parçadan Oluşan Finans Tarihi Lotu.

    Lot No: 19248

    Lot: 19248

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türk Ticaret Bankası 1969 Yılı Cep Ajandası (İçinde Fransızca Notlar Tutulmuştur), Türk Ticaret Bankası'na Ait Başka Bir Ajanda (Sadece Kabı Vardır, Yaprakları Yoktur) ve Akbank T.A.Ş. Sirkeci Şubesine Ait (1987 ila 1988 Senelerine Ait Hesap Hareketleri Vardır.) Toplam Üç Parçadan Oluşan Finans Tarihi Lotu.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Deraliye'de (İstanbul) Cebel Attar Hanı 4 Numarada Mukim Tüccar İslam Zade Hafız Mehmed'den Kastamonu'da Tüccarı Mutebereden Boyacı Zade Rafetlü Hafız Sadık Efendi Hazretlerine Gönderilmiş ve 24 Eylül 1329 Tarihli Posta Damgalı Kurumsal Zarf.

    Lot No: 19249

    Lot: 19249

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Deraliye'de (İstanbul) Cebel Attar Hanı 4 Numarada Mukim Tüccar İslam Zade Hafız Mehmed'den Kastamonu'da Tüccarı Mutebereden Boyacı Zade Rafetlü Hafız Sadık Efendi Hazretlerine Gönderilmiş ve 24 Eylül 1329 Tarihli Posta Damgalı Kurumsal Zarf.

    TLSold
    Place Bid
  • Osmanlı Coğrafyasında Azınlıklar-Mısır, Kahire Heliopolis Mevkiinde Kurulu 'Cocanyan Kulübüne Ait' Arapça, İngilizce ve Ermenice Üç Dilde Küçük Boy Zarf. Kesin Tarihi Bilinmemekle Birlikte Osmanlı Döneminin Sonları veya Bağımsız Mısır Krallığı'nın Başlarına Tarihlendiği Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 19250

    Lot: 19250

    Osmanlı Coğrafyasında Azınlıklar-Mısır, Kahire Heliopolis Mevkiinde Kurulu 'Cocanyan Kulübüne Ait' Arapça, İngilizce ve Ermenice Üç Dilde Küçük Boy Zarf. Kesin Tarihi Bilinmemekle Birlikte Osmanlı Döneminin Sonları veya Bağımsız Mısır Krallığı'nın Başlarına Tarihlendiği Değerlendirilmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Abdurrahim Zade Mehmed Lütfi, Yeni Bursa Krepdeşin Fabrikası ve Havlu Ticarethanesi İş Yeri Kartı. 1930'lar. Haliyle. İstanbul Mahmut Paşa Kapusu, Aynacılar No:28.

    Lot No: 19251

    Lot: 19251

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Abdurrahim Zade Mehmed Lütfi, Yeni Bursa Krepdeşin Fabrikası ve Havlu Ticarethanesi İş Yeri Kartı. 1930'lar. Haliyle. İstanbul Mahmut Paşa Kapusu, Aynacılar No:28.

    TLSold
    Place Bid
  • Denizcilik-Türkiye Denizcilik Bankası T.A.O. (Günümüzde Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. ve İstanbul Şehir Hatları A.Ş. Olarak İki Ayrı Şirket Olarak Varlığını Sürdürmektedir.) 1965 Yılı Eksiksiz Duvar Takvimi.

    Lot No: 19252

    Lot: 19252

    Denizcilik-Türkiye Denizcilik Bankası T.A.O. (Günümüzde Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. ve İstanbul Şehir Hatları A.Ş. Olarak İki Ayrı Şirket Olarak Varlığını Sürdürmektedir.) 1965 Yılı Eksiksiz Duvar Takvimi.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Cumhuriyet'in 50.Yılı Münasebetiyle Milliyet Gazetesi Tarafından Verilen 'Türk Ekonomisi, Otomotiv' Eki. Büyük Boy ve Çil Kondüsyonda. Toplam 20 Sayfa. Bir Çoğu Günümüzde Var Olmayan Otomobil, Kamyon, Motorsiklet ve Lastik Üreticileri.

    Lot No: 19253

    Lot: 19253

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Cumhuriyet'in 50.Yılı Münasebetiyle Milliyet Gazetesi Tarafından Verilen 'Türk Ekonomisi, Otomotiv' Eki. Büyük Boy ve Çil Kondüsyonda. Toplam 20 Sayfa. Bir Çoğu Günümüzde Var Olmayan Otomobil, Kamyon, Motorsiklet ve Lastik Üreticileri.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Chrysler Ortaklığı İle Ülkemizde Üretilen D 200 Tipi Burunlu Kamyonete Ait Çift Taraflı İngilizce Broşür. Şirket 2000'li Yıllarda Askam Unvanını Almış, Yakın Zamanda İse Üretimine Son Vermiştir. Burunlu 'Doç' Tipi Kamyonetleri Günümüzde Dahi Trafikte Görmek Mümkündür.

    Lot No: 19254

    Lot: 19254

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Chrysler Ortaklığı İle Ülkemizde Üretilen D 200 Tipi Burunlu Kamyonete Ait Çift Taraflı İngilizce Broşür. Şirket 2000'li Yıllarda Askam Unvanını Almış, Yakın Zamanda İse Üretimine Son Vermiştir. Burunlu 'Doç' Tipi Kamyonetleri Günümüzde Dahi Trafikte Görmek Mümkündür.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası, Atatürk Görselli İçinde Dört Adet 10 Kuruşluk Matbu Fiskalli Çek Yaprağı Bulunan (İkisi Ayrık, İkisi Koçana İlişik) Çek Defteri. Haliyle.

    Lot No: 19255

    Lot: 19255

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası, Atatürk Görselli İçinde Dört Adet 10 Kuruşluk Matbu Fiskalli Çek Yaprağı Bulunan (İkisi Ayrık, İkisi Koçana İlişik) Çek Defteri. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Arkayüzüne 18-4-1932 Tarihi ve Eski Harflerle 'Uşak İspirto Fabrikası' Notu Düşülen Siyah Beyaz Fotoğraf. Net Ebat: 140x88mm. Anonim Editör.

    Lot No: 19256

    Lot: 19256

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Arkayüzüne 18-4-1932 Tarihi ve Eski Harflerle 'Uşak İspirto Fabrikası' Notu Düşülen Siyah Beyaz Fotoğraf. Net Ebat: 140x88mm. Anonim Editör.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Anadolu'da Erken Dönem Bir Sanayi Tesisine Ait Olduğu Düşünülen Siyah Beyaz Fotoğraf. Net Ebat: 140x88mm. Anonim Editör.

    Lot No: 19257

    Lot: 19257

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Anadolu'da Erken Dönem Bir Sanayi Tesisine Ait Olduğu Düşünülen Siyah Beyaz Fotoğraf. Net Ebat: 140x88mm. Anonim Editör.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Uşak Şeker Fabrikası. Arkayüzüne 29-10-1932 Tarihi Düşülen Siyah Beyaz Fotoğraf. Cumhuriyet'in 10.Yılını Fabrika'da Poz Vererek Kutlayan Vatandaşlar. Net Ebat: 140x88mm. Anonim Editör.

    Lot No: 19258

    Lot: 19258

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Uşak Şeker Fabrikası. Arkayüzüne 29-10-1932 Tarihi Düşülen Siyah Beyaz Fotoğraf. Cumhuriyet'in 10.Yılını Fabrika'da Poz Vererek Kutlayan Vatandaşlar. Net Ebat: 140x88mm. Anonim Editör.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Vinylex Fabrikaları Uzaktan Umumi Manzarası. SB. Haliyle. Net Ebat: 115x76mm. Anonim Editör.

    Lot No: 19259

    Lot: 19259

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Vinylex Fabrikaları Uzaktan Umumi Manzarası. SB. Haliyle. Net Ebat: 115x76mm. Anonim Editör.

    TLSold
    Place Bid
  • Elektriğin Serüveni-Adana Hidroelektrik Santrali Siyah Beyaz Foto. Net Ebat: 95x65mm. Anonim Editör. Arkası 1960 Tarihli ve Osmanlıca Mektuplu.

    Lot No: 19260

    Lot: 19260

    Elektriğin Serüveni-Adana Hidroelektrik Santrali Siyah Beyaz Foto. Net Ebat: 95x65mm. Anonim Editör. Arkası 1960 Tarihli ve Osmanlıca Mektuplu.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Zeytinburnu Fişek Fabrikası Silah Yapan Ustalar. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 107x65mm. Günümüzdeki MKE Kurumunun ve Onun İçinden Çıkan Ankaragücü Spor Kulübü'nün Kökleri 'İmalat-ı Harbiye' Adıyla Bu Fabrikaya Dayanmaktadır. Milli Silah Sanayimizin İlk Temelleri Burada Atılmıştır.

    Lot No: 19261

    Lot: 19261

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Zeytinburnu Fişek Fabrikası Silah Yapan Ustalar. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 107x65mm. Günümüzdeki MKE Kurumunun ve Onun İçinden Çıkan Ankaragücü Spor Kulübü'nün Kökleri 'İmalat-ı Harbiye' Adıyla Bu Fabrikaya Dayanmaktadır. Milli Silah Sanayimizin İlk Temelleri Burada Atılmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Foto Hüsnü Kazım, Uşak Editörlüğünde İki Adet Sepya Foto. 1930'lar. Beherinin Ebatı: 137x85mm. Bir Adedinde Uşak Şeker Fabrikasının Uzaktan Görünüşü Diğerinde İse Muhtemelen Pancar Ekimi Yapılan Bir Tarla Bulunmaktadır. İki Adet Fotodan Oluşan Lot.

    Lot No: 19262

    Lot: 19262

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Foto Hüsnü Kazım, Uşak Editörlüğünde İki Adet Sepya Foto. 1930'lar. Beherinin Ebatı: 137x85mm. Bir Adedinde Uşak Şeker Fabrikasının Uzaktan Görünüşü Diğerinde İse Muhtemelen Pancar Ekimi Yapılan Bir Tarla Bulunmaktadır. İki Adet Fotodan Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Eskişehir Şeker Fabrikası Siyah Beyaz Foto. Arkası Osmanlıca Mektuplu. Net Ebat: 140x88mm. Haliyle. Editör: Foto Sebat.

    Lot No: 19263

    Lot: 19263

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Eskişehir Şeker Fabrikası Siyah Beyaz Foto. Arkası Osmanlıca Mektuplu. Net Ebat: 140x88mm. Haliyle. Editör: Foto Sebat.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Nazilli Dokuma Fabrikası İnşaatı Siyah Beyaz Foto. Net Ebat: 139x88mm. Haliyle. Editör: Foto Ali Rıza.

    Lot No: 19264

    Lot: 19264

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Nazilli Dokuma Fabrikası İnşaatı Siyah Beyaz Foto. Net Ebat: 139x88mm. Haliyle. Editör: Foto Ali Rıza.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Akbank T.A.Ş. (İşlem Görmemiş) ve Ziraat Bankası (İşlem Görmemiş) İki Adet Yakın Dönem Çek Yaprağından Oluşan Lot.

    Lot No: 19265

    Lot: 19265

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Akbank T.A.Ş. (İşlem Görmemiş) ve Ziraat Bankası (İşlem Görmemiş) İki Adet Yakın Dönem Çek Yaprağından Oluşan Lot.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Allianz Compagnie D'Assurances Agence Generale De Constantinople Büyük Boy ve Dip Koçanlı Fransızca Prim Tahsilat Makbuzu. İşlem Görmemiş. 1920'lere Ait Olduğu Değerlendirilmektedir. Haliyle. Nadir.

    Lot No: 19266

    Lot: 19266

    Sigortacılık-Allianz Compagnie D'Assurances Agence Generale De Constantinople Büyük Boy ve Dip Koçanlı Fransızca Prim Tahsilat Makbuzu. İşlem Görmemiş. 1920'lere Ait Olduğu Değerlendirilmektedir. Haliyle. Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1966 Tarihli Bir Yıllık Sigorta Zeyilnamesi ve İlişiğinde Yangın Sigorta Makbuzu. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır.

    Lot No: 19267

    Lot: 19267

    Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1966 Tarihli Bir Yıllık Sigorta Zeyilnamesi ve İlişiğinde Yangın Sigorta Makbuzu. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Güven Türk Anonim Türk Sigorta Sosyetesi. 1948 Tarihli Büyük Boy Poliçe. Sümerbank ve Emlak Kredi Bankası Ortaklığı Olan Güven Sigorta 2000'lerin Başında Groupama (Eski Başak Sigorta) Bünyesinde Birleşmiştir. Hakim Renk Mavi. Bursa Vapuru Süvarisi İhsan Bey'in Sahibi Olduğu Taşımaza İlişkin Düzenlenmiştir.

    Lot No: 19268

    Lot: 19268

    Sigortacılık-Güven Türk Anonim Türk Sigorta Sosyetesi. 1948 Tarihli Büyük Boy Poliçe. Sümerbank ve Emlak Kredi Bankası Ortaklığı Olan Güven Sigorta 2000'lerin Başında Groupama (Eski Başak Sigorta) Bünyesinde Birleşmiştir. Hakim Renk Mavi. Bursa Vapuru Süvarisi İhsan Bey'in Sahibi Olduğu Taşımaza İlişkin Düzenlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1966 Tarihli Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ankara'da Kargir Bir Binanın Sigortalanması Konuludur. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Model: 1 - 4.958(P.)

    Lot No: 19269

    Lot: 19269

    Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1966 Tarihli Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ankara'da Kargir Bir Binanın Sigortalanması Konuludur. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Model: 1 - 4.958(P.)

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Güven Türk Anonim Türk Sigorta Sirketi. 1958 Tarihli Büyük Boy Poliçe. Sümerbank ve Emlak Kredi Bankası Ortaklığı Olan Güven Sigorta 2000'lerin Başında Groupama (Eski Başak Sigorta) Bünyesinde Birleşmiştir. Hakim Renk Yeşil. Bolu Büyük Camii Mahallesindeki Bir Taşımaza İlişkin Düzenlenmiştir. Model 300 - 40.000 -B.1956 (Sydney).

    Lot No: 19270

    Lot: 19270

    Sigortacılık-Güven Türk Anonim Türk Sigorta Sirketi. 1958 Tarihli Büyük Boy Poliçe. Sümerbank ve Emlak Kredi Bankası Ortaklığı Olan Güven Sigorta 2000'lerin Başında Groupama (Eski Başak Sigorta) Bünyesinde Birleşmiştir. Hakim Renk Yeşil. Bolu Büyük Camii Mahallesindeki Bir Taşımaza İlişkin Düzenlenmiştir. Model 300 - 40.000 -B.1956 (Sydney).

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi Sigorta Anonim Şirketi-1958 Yılında Kurulduğu Anlaşılan ve Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bu Sigorta Şirketine Ait Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. No: 362.

    Lot No: 19271

    Lot: 19271

    Sanayi Sigorta Anonim Şirketi-1958 Yılında Kurulduğu Anlaşılan ve Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bu Sigorta Şirketine Ait Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. No: 362.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Ülkemizde Uzu Yıllar Ünyon Sigorta ve İttihad-ı Milli İsimleriyle Faaliyet Gösteren Bu Sigorta Şirketi 2000'lerin Başında Tüm Dünyada ve Ülkemizde AXA Unvanını Almıştır. 1937 Tarihli Dip Koçanlı 'Temdid-i Müddet (Süre Uzatımı)' Senedi. Solda Şirketin 'Alamet-i Farikası' Olan Dünyaca Meşhur Çifte Melek Figürü.

    Lot No: 19272

    Lot: 19272

    Sigortacılık-Ülkemizde Uzu Yıllar Ünyon Sigorta ve İttihad-ı Milli İsimleriyle Faaliyet Gösteren Bu Sigorta Şirketi 2000'lerin Başında Tüm Dünyada ve Ülkemizde AXA Unvanını Almıştır. 1937 Tarihli Dip Koçanlı 'Temdid-i Müddet (Süre Uzatımı)' Senedi. Solda Şirketin 'Alamet-i Farikası' Olan Dünyaca Meşhur Çifte Melek Figürü.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1976 Tarihli Büyük Boy Denizyolu ile Nakliyatta Mal Sigortalarına Mahsus Poliçe. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Haliyle. Model: 62 1.000 Bl - 4/976(P.)

    Lot No: 19273

    Lot: 19273

    Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1976 Tarihli Büyük Boy Denizyolu ile Nakliyatta Mal Sigortalarına Mahsus Poliçe. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Haliyle. Model: 62 1.000 Bl - 4/976(P.)

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Güven Türk Anonim Türk Sigorta Sosyetesi. Şirketin 1948 Yılı Tarifelerinin Yer Aldığı Katlamalı Broşür. Sümerbank ve Emlak Kredi Bankası Ortaklığı Olan Güven Sigorta 2000'lerin Başında Groupama (Eski Başak Sigorta) Bünyesinde Birleşmiştir. Hakim Renk Kırmızı. 10 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçermektedir. Nadir.

    Lot No: 19274

    Lot: 19274

    Sigortacılık-Güven Türk Anonim Türk Sigorta Sosyetesi. Şirketin 1948 Yılı Tarifelerinin Yer Aldığı Katlamalı Broşür. Sümerbank ve Emlak Kredi Bankası Ortaklığı Olan Güven Sigorta 2000'lerin Başında Groupama (Eski Başak Sigorta) Bünyesinde Birleşmiştir. Hakim Renk Kırmızı. 10 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçermektedir. Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Anadolu Sigorta Tarafından Düzenlendiği Anlaşılan Bir Sigorta Poliçesinin Tamamlayıcısı Olarak Bir Araya Getirilmiş Toplam Dokuz Farklı Kloz (Özel Şart)'dan Oluşan Lot. Sonradan Ekleme/Çıkarma Olmasın Diye Hepsi Şirket Tarafından Kaşe Vurulmak Suretiyle Sabitlenmiştir.

    Lot No: 19275

    Lot: 19275

    Sigortacılık-Anadolu Sigorta Tarafından Düzenlendiği Anlaşılan Bir Sigorta Poliçesinin Tamamlayıcısı Olarak Bir Araya Getirilmiş Toplam Dokuz Farklı Kloz (Özel Şart)'dan Oluşan Lot. Sonradan Ekleme/Çıkarma Olmasın Diye Hepsi Şirket Tarafından Kaşe Vurulmak Suretiyle Sabitlenmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Guardian Assurance Company Limited Sigorta Kumpanyası, 1975 Senesine Ait Büyük Boy Sigorta Poliçesi ve İlişiğinde Tahsilat Makbuzu. Ülkemizde Umumi Acentalık Sistemiyle Faaliyet Gösteren Bu Londra Merkezli Sigorta Şirketi'nin Ülkemizdeki Faaliyetlerine Ait Son Derece Kısıtlı Bilgi Mevcuttur.

    Lot No: 19276

    Lot: 19276

    Sigortacılık-Guardian Assurance Company Limited Sigorta Kumpanyası, 1975 Senesine Ait Büyük Boy Sigorta Poliçesi ve İlişiğinde Tahsilat Makbuzu. Ülkemizde Umumi Acentalık Sistemiyle Faaliyet Gösteren Bu Londra Merkezli Sigorta Şirketi'nin Ülkemizdeki Faaliyetlerine Ait Son Derece Kısıtlı Bilgi Mevcuttur.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca 'İcar ve İsticar Mukavelenamesi' (Kira Sözleşmesi). Haliyle. Üzerinde Farklı Valörlerde Toplam 22 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca Fiskal Pul Bulunmaktadır. Tasnifi Tam Olarak Yapılamayan Fiskal Pullara Koleksisyoncu İlgisi Gün Geçtikçe Artmaktadır.

    Lot No: 19277

    Lot: 19277

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca 'İcar ve İsticar Mukavelenamesi' (Kira Sözleşmesi). Haliyle. Üzerinde Farklı Valörlerde Toplam 22 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca Fiskal Pul Bulunmaktadır. Tasnifi Tam Olarak Yapılamayan Fiskal Pullara Koleksisyoncu İlgisi Gün Geçtikçe Artmaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-La Baluaz (La Baloise) Nakliyat Sigorta Kumpanyası, 1956 Senesine Ait Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ülkemizde Umumi Acentalık Sistemiyle Faaliyet Gösteren Bu İsviçre Merkezli Sigorta Şirketi'nin Ülkemizdeki Faaliyetlerine Ait Son Derece Kısıtlı Bilgi Mevcuttur.

    Lot No: 19278

    Lot: 19278

    Sigortacılık-La Baluaz (La Baloise) Nakliyat Sigorta Kumpanyası, 1956 Senesine Ait Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ülkemizde Umumi Acentalık Sistemiyle Faaliyet Gösteren Bu İsviçre Merkezli Sigorta Şirketi'nin Ülkemizdeki Faaliyetlerine Ait Son Derece Kısıtlı Bilgi Mevcuttur.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Riunione Adriatika Di Sigurta (RAS) Sigorta Şirketine Ait 1954 Tarihli Orta Boy Tahsilat Makbuzu. Şirket 1990'larda Şark Sigorta'daki Hisselerini Allianz Şirketine Devrederek Ülkemizdeki Faaliyetlerine Son Vermiştir.

    Lot No: 19279

    Lot: 19279

    Sigortacılık-Riunione Adriatika Di Sigurta (RAS) Sigorta Şirketine Ait 1954 Tarihli Orta Boy Tahsilat Makbuzu. Şirket 1990'larda Şark Sigorta'daki Hisselerini Allianz Şirketine Devrederek Ülkemizdeki Faaliyetlerine Son Vermiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-İki Adet Naylon Akbank Plastik Öğrenci Defter Kabı'ndan Oluşan Lot. Özellikle 1960 ve 70'lerde Bankalar Çocuklar ve Gençler Arasında Tasarruf Bilincini Artırmak Amacıyla Bu Tür Promosyonlar Vermekteydiler. İç Kapta Altın Yaldızla Atatürk'ün 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' Vecizesi ve İmzaı Yer Almaktadır.

    Lot No: 19280

    Lot: 19280

    Bankacılık ve Finans Tarihi-İki Adet Naylon Akbank Plastik Öğrenci Defter Kabı'ndan Oluşan Lot. Özellikle 1960 ve 70'lerde Bankalar Çocuklar ve Gençler Arasında Tasarruf Bilincini Artırmak Amacıyla Bu Tür Promosyonlar Vermekteydiler. İç Kapta Altın Yaldızla Atatürk'ün 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' Vecizesi ve İmzaı Yer Almaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1966 Tarihli Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ankara'da Kargir Bir Binanın Sigortalanması Konuludur. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Model: 1 - 4.958(P.). Haliyle.

    Lot No: 19281

    Lot: 19281

    Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1966 Tarihli Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ankara'da Kargir Bir Binanın Sigortalanması Konuludur. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Model: 1 - 4.958(P.). Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Türk Musevi Cemaati Mensubu Tüccar Samuel Namer Tarafından İstanbul Harbiye'de Bulunan Türk Atlas İpek Mensucat Fabrikası'na Yazılmış 1931 Tarihli ve Eski Türkçe Fiskal Pullu Ticari İçerikli Mektup.

    Lot No: 19282

    Lot: 19282

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-Türk Musevi Cemaati Mensubu Tüccar Samuel Namer Tarafından İstanbul Harbiye'de Bulunan Türk Atlas İpek Mensucat Fabrikası'na Yazılmış 1931 Tarihli ve Eski Türkçe Fiskal Pullu Ticari İçerikli Mektup.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul Çakmakcılar'da Bulunan Abdülhamid Zeynal Zade Dilmacani İsimli Tüccar'a Ait Arapça, Osmanlıca, Fransızca ve Yeni Harflerle Türkçe Olmak Üzere Dört Dilde Erken Dönem Cumhuriyet Fatura.

    Lot No: 19283

    Lot: 19283

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İstanbul Çakmakcılar'da Bulunan Abdülhamid Zeynal Zade Dilmacani İsimli Tüccar'a Ait Arapça, Osmanlıca, Fransızca ve Yeni Harflerle Türkçe Olmak Üzere Dört Dilde Erken Dönem Cumhuriyet Fatura.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Türk Japon Ortak Girişimi Olarak 1990'larda Kurulan Sigorta Şirketine Ait Özel Logolu Plastik Sigorta Muhafazası.

    Lot No: 19284

    Lot: 19284

    Sigortacılık-Türk Japon Ortak Girişimi Olarak 1990'larda Kurulan Sigorta Şirketine Ait Özel Logolu Plastik Sigorta Muhafazası.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Hollantse Bank Üni NV İstanbul Şubesine Ait 1976 Yılı Küçük Boy Kopartmalı Masaütü Takvimi. Banka Daha Sonraki Yıllarda ABN Amro Bank Unvanını Almıştır.

    Lot No: 19285

    Lot: 19285

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Hollantse Bank Üni NV İstanbul Şubesine Ait 1976 Yılı Küçük Boy Kopartmalı Masaütü Takvimi. Banka Daha Sonraki Yıllarda ABN Amro Bank Unvanını Almıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-Yağsız, Fiksatif Briyantin 'Parko-Jel' Reklamı. Karton Üzerine Renkli Uygulama. Net Ebat: 175x200mm. 1950/60'lar.

    Lot No: 19286

    Lot: 19286

    Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-Yağsız, Fiksatif Briyantin 'Parko-Jel' Reklamı. Karton Üzerine Renkli Uygulama. Net Ebat: 175x200mm. 1950/60'lar.

    TLSold
    Place Bid
  • Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-Bayer Şirketi Ürünü 'Cresival' Şurupları İçin Hazırlanmış Osmanlıca Broşür. Özel Paspartusu İçinde. Çerçeveli Ebat: 165x200mm. Osmanlı'nın Son Dönemleri veya Cumhuriyetin İlk Dönemleri.

    Lot No: 19287

    Lot: 19287

    Cumhuriyet Döneminde İlaç ve Sağlık Hizmetleri-Bayer Şirketi Ürünü 'Cresival' Şurupları İçin Hazırlanmış Osmanlıca Broşür. Özel Paspartusu İçinde. Çerçeveli Ebat: 165x200mm. Osmanlı'nın Son Dönemleri veya Cumhuriyetin İlk Dönemleri.

    TLSold
    Place Bid
  • Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İş Bankası ve Ünilever Ortaklığıyla Ülkemizde Üretilen İlk Endüstriyel Margarin Olan Vita Yağlarına İlişkin El İlanı. Net Ebat: 125x183mm. Bakırköy'de 1953 Yılında Faaliyete Geçen Fabrika 1988 Yılında Şehir Dışına Taşınmıştır.

    Lot No: 19288

    Lot: 19288

    Sanayi ve Ticaret Tarihimiz-İş Bankası ve Ünilever Ortaklığıyla Ülkemizde Üretilen İlk Endüstriyel Margarin Olan Vita Yağlarına İlişkin El İlanı. Net Ebat: 125x183mm. Bakırköy'de 1953 Yılında Faaliyete Geçen Fabrika 1988 Yılında Şehir Dışına Taşınmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Ankara Yenişehir Umumi Manzara. SB. Anonim Editör. 1930'lar. Net Ebat: 138x89mm. Üst Geçide Asılı Pankartta 'Paranı Bankada Üret, Ulusal Ekonomi Arttırma Kurumu' Yazmaktadır. Atatürk Dönemi Milli Kalkınma Hamlesi.

    Lot No: 19289

    Lot: 19289

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Ankara Yenişehir Umumi Manzara. SB. Anonim Editör. 1930'lar. Net Ebat: 138x89mm. Üst Geçide Asılı Pankartta 'Paranı Bankada Üret, Ulusal Ekonomi Arttırma Kurumu' Yazmaktadır. Atatürk Dönemi Milli Kalkınma Hamlesi.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Guardian Assurance Company Limited Sigorta Kumpanyası, 1970 Senesine Ait Orta Boy Yangın Zeylnamesi. Ülkemizde Umumi Acentalık Sistemiyle Faaliyet Gösteren Bu Londra Merkezli Sigorta Şirketi'nin Ülkemizdeki Faaliyetlerine Ait Son Derece Kısıtlı Bilgi Mevcuttur.

    Lot No: 19290

    Lot: 19290

    Sigortacılık-Guardian Assurance Company Limited Sigorta Kumpanyası, 1970 Senesine Ait Orta Boy Yangın Zeylnamesi. Ülkemizde Umumi Acentalık Sistemiyle Faaliyet Gösteren Bu Londra Merkezli Sigorta Şirketi'nin Ülkemizdeki Faaliyetlerine Ait Son Derece Kısıtlı Bilgi Mevcuttur.

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1975 Tarihli Nakliyat Sigorta Makbuzu. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Model: 66 10.000 20-3-1974 (Gençler).

    Lot No: 19291

    Lot: 19291

    Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1975 Tarihli Nakliyat Sigorta Makbuzu. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Model: 66 10.000 20-3-1974 (Gençler).

    TLSold
    Place Bid
  • Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1966 Tarihli Yangın Sigorta Makbuzu. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Model: 7 - 40.000 - 5-965 (B.A.).

    Lot No: 19292

    Lot: 19292

    Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi. 1966 Tarihli Yangın Sigorta Makbuzu. Bir Türkiye İş Bankası İştiraki Olarak 1925 Yılında Kurulan Anadolu Sigorta, Orijinal İsim ve Ortaklık Yapısıyla Faaliyetlerine Günümüzde Devam Eden Ender Kuruluşlardandır. Model: 7 - 40.000 - 5-965 (B.A.).

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul'da Havagazı Elektrik ve Teşebüssat-ı Sınaiye Türk Anonim Şirketi-İstanbul'da Cumhuriyet Hükümeti Tarafından Verilen İmtiyazla Eelektrik ve Havagazı Üretmek ve Dağıtımını Yapmak Üzere 1925 Yılında Bizzat Atatürk Tarafından İmzalanan Kararname İle Kurulmuştur. 25 Lira Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Önyüz Osmanlıca, Arkayüz Fransızca.

    Lot No: 19293

    Lot: 19293

    İstanbul'da Havagazı Elektrik ve Teşebüssat-ı Sınaiye Türk Anonim Şirketi-İstanbul'da Cumhuriyet Hükümeti Tarafından Verilen İmtiyazla Eelektrik ve Havagazı Üretmek ve Dağıtımını Yapmak Üzere 1925 Yılında Bizzat Atatürk Tarafından İmzalanan Kararname İle Kurulmuştur. 25 Lira Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Önyüz Osmanlıca, Arkayüz Fransızca.

    TLSold
    Place Bid
  • İstanbul ve Trakya Şeker Fabrikaları T.A.Ş.-Çoğunluk Hissesi ve Yönetimi Türkiye İş Bankası'na Ait Olacak Şekilde Alpullu'da Ülkemizin İlk Şeker Fabrikasını Kurmak ve İşletmek Üzere 1926 Yılında Kurulan Şirketin Hamiline Yazılı Bir'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Haliyle. Toplam 150 Adet Kurucu Hisse Senedi İhraç Edilmiştir. (No: 90). İlk Türk Şekeri Burada Üretilmiştir, Tesis Halen Faaldir. Haliyle.

    Lot No: 19294

    Lot: 19294

    İstanbul ve Trakya Şeker Fabrikaları T.A.Ş.-Çoğunluk Hissesi ve Yönetimi Türkiye İş Bankası'na Ait Olacak Şekilde Alpullu'da Ülkemizin İlk Şeker Fabrikasını Kurmak ve İşletmek Üzere 1926 Yılında Kurulan Şirketin Hamiline Yazılı Bir'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Haliyle. Toplam 150 Adet Kurucu Hisse Senedi İhraç Edilmiştir. (No: 90). İlk Türk Şekeri Burada Üretilmiştir, Tesis Halen Faaldir. Haliyle.

    TLSold
    Place Bid
  • KTS Kireç ve Tuğla Sanayii Anonim Şirketi-Kayseri Merkezli Bu Şirket Günümüzde Halen Faal Olup Yapı Kimyasalları Üretim ve Ticareti Alanında Faaliyet Göstermektedir. Perfore. 1970'ler. 5.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 19295

    Lot: 19295

    KTS Kireç ve Tuğla Sanayii Anonim Şirketi-Kayseri Merkezli Bu Şirket Günümüzde Halen Faal Olup Yapı Kimyasalları Üretim ve Ticareti Alanında Faaliyet Göstermektedir. Perfore. 1970'ler. 5.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
    Place Bid
  • OySA Niğde Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.-Oyak ve Sabancı Holding Ortaklığında Kurulan Bu Çimento Üretim Şirketi Yakın Zamana Kadar Borsa İstanbul'da İşlem Görmüştür. 8.Tertip 'D' Grubu 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı İkibin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN.

    Lot No: 19296

    Lot: 19296

    OySA Niğde Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.-Oyak ve Sabancı Holding Ortaklığında Kurulan Bu Çimento Üretim Şirketi Yakın Zamana Kadar Borsa İstanbul'da İşlem Görmüştür. 8.Tertip 'D' Grubu 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı İkibin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN.

    TLSold
    Place Bid
  • KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Grubunun Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Halen İstanbul İstanbul Borsasında İşlem Görmektedir. 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'D' Grubu Bin'lik Hisse Senedi. İhraç Yılı: 1997. SPECIMEN.

    Lot No: 19297

    Lot: 19297

    KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Grubunun Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Halen İstanbul İstanbul Borsasında İşlem Görmektedir. 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'D' Grubu Bin'lik Hisse Senedi. İhraç Yılı: 1997. SPECIMEN.

    TLSold
    Place Bid
  • YünSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Günümüzde Hisseleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Gömekte Olan YünSA, Dünyanın Önde Gelen Yünlü Kumaş Üreticilerinden Biridir. 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 6.Tertip 'E' Grubu Onbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. İhraç Yılı: 1996.

    Lot No: 19298

    Lot: 19298

    YünSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Günümüzde Hisseleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Gömekte Olan YünSA, Dünyanın Önde Gelen Yünlü Kumaş Üreticilerinden Biridir. 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 6.Tertip 'E' Grubu Onbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. İhraç Yılı: 1996.

    TLSold
    Place Bid
  • Tolay İnşaat ve Ticaret ve Proje Anonim Şirketi-Az Bilinen ve İstanbul Merkezli İnşaat ve Proje Yönetimi Şirketi'ne Ait 1988 İhraç Tarihli 200.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Küçük Boy Klasik Format.

    Lot No: 19299

    Lot: 19299

    Tolay İnşaat ve Ticaret ve Proje Anonim Şirketi-Az Bilinen ve İstanbul Merkezli İnşaat ve Proje Yönetimi Şirketi'ne Ait 1988 İhraç Tarihli 200.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Küçük Boy Klasik Format.

    TLSold
    Place Bid
  • Dima Ticaret Anonim Şirketi-1980 İhraç Tarihli Yıllık %28 Faizli 10.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir Adet Tahvil. Geri Ödemesi Yapıldıktan Sonra Tahvil ve Kuponları Noter Huzurunda İptal Edilmiş ve Suistimal Kapısı Kapatılmıştır. No: 00001

    Lot No: 19300

    Lot: 19300

    Dima Ticaret Anonim Şirketi-1980 İhraç Tarihli Yıllık %28 Faizli 10.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir Adet Tahvil. Geri Ödemesi Yapıldıktan Sonra Tahvil ve Kuponları Noter Huzurunda İptal Edilmiş ve Suistimal Kapısı Kapatılmıştır. No: 00001

    TLSold
    Place Bid
  • Dima Ticaret Anonim Şirketi-1980 İhraç Tarihli Yıllık %28 Faizli 25.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir Adet Tahvil. Geri Ödemesi Yapıldıktan Sonra Tahvil ve Kuponları Noter Huzurunda İptal Edilmiş ve Suistimal Kapısı Kapatılmıştır.

    Lot No: 19301

    Lot: 19301

    Dima Ticaret Anonim Şirketi-1980 İhraç Tarihli Yıllık %28 Faizli 25.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir Adet Tahvil. Geri Ödemesi Yapıldıktan Sonra Tahvil ve Kuponları Noter Huzurunda İptal Edilmiş ve Suistimal Kapısı Kapatılmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye İş Bankası A.Ş.-Nama Yazılı 1928 Tertibi 10 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Haliyle. Üstte Tepede Atatürk'ün Reis-i Cumhur Portresi. Osmanlıca. Baskı: İsviçre Orel Füsli Matbaası.

    Lot No: 19302

    Lot: 19302

    Türkiye İş Bankası A.Ş.-Nama Yazılı 1928 Tertibi 10 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Haliyle. Üstte Tepede Atatürk'ün Reis-i Cumhur Portresi. Osmanlıca. Baskı: İsviçre Orel Füsli Matbaası.

    TLSold
    Place Bid
  • Trabzon Elektrik Türk Anonim Şirketi-Trabzon Işıklar'da Bulunan Işıklar (Visera) Hidroelektrik 
Santrali Halen Ülkemizde Faalda Durumda Olan En Eski Enerji Üretim Tesislerinden Birisidir. 10 Lira Nominal Değerde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1925. Osmanlıca. Baskı: Trabzon İstikbal Matbaası.

    Lot No: 19303

    Lot: 19303

    Trabzon Elektrik Türk Anonim Şirketi-Trabzon Işıklar'da Bulunan Işıklar (Visera) Hidroelektrik Santrali Halen Ülkemizde Faalda Durumda Olan En Eski Enerji Üretim Tesislerinden Birisidir. 10 Lira Nominal Değerde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 1925. Osmanlıca. Baskı: Trabzon İstikbal Matbaası.

    TLSold
    Place Bid
  • Türkiye Cumhuriyeti İnhisarlar Umum Müdürlüğüİstanbul'da Bulunan Memurları Mahdut Mesuliyetli İstihlak Kooperatifi-Cibali Tütün Fabrikası'nda Görevli Bir Şahsın Namına Yazılı
5 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. 1940'lar. Tekel'in Sigara, Alkollü İçkiler, Tuz ve Kibrit İş Kollarını İçerecek Şekilde Entegre Faaliyet Gösterdiği Yıllar. Klasik Dik Format, Nadir.

    Lot No: 19304

    Lot: 19304

    Türkiye Cumhuriyeti İnhisarlar Umum Müdürlüğüİstanbul'da Bulunan Memurları Mahdut Mesuliyetli İstihlak Kooperatifi-Cibali Tütün Fabrikası'nda Görevli Bir Şahsın Namına Yazılı 5 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. 1940'lar. Tekel'in Sigara, Alkollü İçkiler, Tuz ve Kibrit İş Kollarını İçerecek Şekilde Entegre Faaliyet Gösterdiği Yıllar. Klasik Dik Format, Nadir.

    TLSold
    Place Bid
  • Societe Generale De Contre-Assurances Societe Anonyme-1867 Yılı Kuruluşlu Bu Fransız Sigorta Şirketi Hakkında Çok Az Bilgi Bulunmaktadır. Paris, 1924 Tertibi 100 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Format Olarak Osmanlı Umum Sigorta Hisse Senetlerine Benzemekte Olup, İstanbul'da Sınırlı Sayıda Tesadüf Edilmesi Sebebiyle Osmanlı Devleti ve Türkiye'yle İlişkili Olduğu Düşünülmektedir.

    Lot No: 19305

    Lot: 19305

    Societe Generale De Contre-Assurances Societe Anonyme-1867 Yılı Kuruluşlu Bu Fransız Sigorta Şirketi Hakkında Çok Az Bilgi Bulunmaktadır. Paris, 1924 Tertibi 100 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Format Olarak Osmanlı Umum Sigorta Hisse Senetlerine Benzemekte Olup, İstanbul'da Sınırlı Sayıda Tesadüf Edilmesi Sebebiyle Osmanlı Devleti ve Türkiye'yle İlişkili Olduğu Düşünülmektedir.

    TLSold
    Place Bid