Lot: 1

Current Price: 25 TL Starting Bid: 25 TL Estimated: TL Losing Winning

Cumhuriyet Döneminde Denizcilik

Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Maurice ve Hendrik Dutilh Firmasına Ait 1970 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Rasa' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Maurice ve Hendrik Dutilh Firmasına Ait 1970 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Rasa' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Maurice ve Hendrik Dutilh Firmasına Ait 1970 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Rasa' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Kontuar Maritim (George Besi) Firmasına Ait Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Phonizien' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. 1970'ler. Ticaret Tarihi.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Kontuar Maritim (George Besi) Firmasına Ait Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Phonizien' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. 1970'ler. Ticaret Tarihi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Yakın Doğu Deniz Acenteliği A.Ş. İzmir Şubesine Ait 1974 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Grosaland' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Yakın Doğu Deniz Acenteliği A.Ş. İzmir Şubesine Ait 1974 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Grosaland' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Dabkoviç ve Şürekası İzmir Şubesine Ait Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Hellas' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi. 1970'ler.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Dabkoviç ve Şürekası İzmir Şubesine Ait Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Hellas' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi. 1970'ler.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Mario De Zandonati Firmasına Ait 1970 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Palladio' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Mario De Zandonati Firmasına Ait 1970 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Palladio' İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Fernand Romano ve Ortakları Firmasına Ait Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Guidao'(?) İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi. 1970'ler.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Fernand Romano ve Ortakları Firmasına Ait Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'Guidao'(?) İsimli Bir Gemiye Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi. 1970'ler.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Olivier ve Şürekası Ltd. Vapur Acenteliği Firmasına Ait 1962 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'S/S Rapallo' ve 'S/S Ionian' İsimli Bir Gemilere Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Ülkemizin Ünlü ve Asırlık Gemi Acentalarından Olivier ve Şürekası Ltd. Vapur Acenteliği Firmasına Ait 1962 Tarihli ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 'S/S Rapallo' ve 'S/S Ionian' İsimli Bir Gemilere Verilen Hizmete İlişkindir. Özellikle İzmir ve Civarında Denizcilik Hizmetleri Sektöründe Osmanlı'dan Günümüze Levanten Kökenli Vatandaşlarımızın Ciddi Katkı ve Ağırlıkları Bulunmaktadır. Ticaret Tarihi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Devletin Denizcilik Firması olan Denizcilik Bankası ve Bağlı Ortaklığı DB Deniz Nakliyatı T.A.Ş. Firmasına Ait 1966 Tarihli Acentelik Hizmeti Konulu Resmi Yazı. 'Gazi Osman Paşa' Gemisiyle Gelen Bir Kargo Hakkındadır.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Devletin Denizcilik Firması olan Denizcilik Bankası ve Bağlı Ortaklığı DB Deniz Nakliyatı T.A.Ş. Firmasına Ait 1966 Tarihli Acentelik Hizmeti Konulu Resmi Yazı. 'Gazi Osman Paşa' Gemisiyle Gelen Bir Kargo Hakkındadır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Devletin Denizcilik Firması olan Denizcilik Bankası ve Bağlı Ortaklığı DB Deniz Nakliyatı T.A.Ş. Firmasına Ait 1963 Tarihli Acentelik Hizmeti Konulu Kasa Makbuzu. 'Eskişehir' Gemisiyle Gelen Bir Kargo Hakkındadır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Devletin Denizcilik Firması olan Denizcilik Bankası ve Bağlı Ortaklığı DB Deniz Nakliyatı T.A.Ş. Firmasına Ait 1963 Tarihli Acentelik Hizmeti Konulu Kasa Makbuzu. 'Eskişehir' Gemisiyle Gelen Bir Kargo Hakkındadır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-İzmir'de Hırdavat Ticaretiyle Uğraşan Levanten Tüccar Josef Güt'e Ait 1981 Tarihli Küçük Boy Perakende Satış Fişi.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-İzmir'de Hırdavat Ticaretiyle Uğraşan Levanten Tüccar Josef Güt'e Ait 1981 Tarihli Küçük Boy Perakende Satış Fişi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-İzmir'de Kitabevi İşleten Türk Musevi Cemaati Mensubu Tüccar Moiz Depas'a Ait Fiskal Pullu Küçük Boy Tahsilat Makbuzu. 1970'ler.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-İzmir'de Kitabevi İşleten Türk Musevi Cemaati Mensubu Tüccar Moiz Depas'a Ait Fiskal Pullu Küçük Boy Tahsilat Makbuzu. 1970'ler.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-Soma Eğnez Dere ve Arpa Seki Kömür Maden Ocakları Şirketi Antetli ve Eski Türkçe Olarak Kaleme Alınmış Mektup. 1930/40'lar. Soma Günümüzde de Linyit Kömürü ve Ona Bağlı Elektrik Üretiminde Ülkemizin Önde Gelen Merkezlerinden Birisidir.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-Soma Eğnez Dere ve Arpa Seki Kömür Maden Ocakları Şirketi Antetli ve Eski Türkçe Olarak Kaleme Alınmış Mektup. 1930/40'lar. Soma Günümüzde de Linyit Kömürü ve Ona Bağlı Elektrik Üretiminde Ülkemizin Önde Gelen Merkezlerinden Birisidir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-Şevket Çamlıca Madenci, Soma Antetli ve Eski Türkçe Olarak Kaleme Alınmış Mektup. 1954 Tarihli Olup Harf İnkılabından 26 Yıl Sonra Daha Eski Yazı Kullanılması Dikkat Çekicidir. Soma Günümüzde de Linyit Kömürü ve Ona Bağlı Elektrik Üretiminde Ülkemizin Önde Gelen Merkezlerinden Birisidir.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-Şevket Çamlıca Madenci, Soma Antetli ve Eski Türkçe Olarak Kaleme Alınmış Mektup. 1954 Tarihli Olup Harf İnkılabından 26 Yıl Sonra Daha Eski Yazı Kullanılması Dikkat Çekicidir. Soma Günümüzde de Linyit Kömürü ve Ona Bağlı Elektrik Üretiminde Ülkemizin Önde Gelen Merkezlerinden Birisidir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-İstanbul Beyoğlu ve Yeniköy Daireleri Türk Anonim Gaz Şirketi'ne Ait 1964 Tarihli ve Fiskal Pullu Makbuz.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-İstanbul Beyoğlu ve Yeniköy Daireleri Türk Anonim Gaz Şirketi'ne Ait 1964 Tarihli ve Fiskal Pullu Makbuz.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Ziraat Bankası Bergama Şubesi'ne Ait Osmanlıca Kasa Makbuzu.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Ziraat Bankası Bergama Şubesi'ne Ait Osmanlıca Kasa Makbuzu.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Ülkemizin Ünlü Musevi Ailelerinden Bourla (Burla) Biraderler ve Şürekası Firmasınca 1932 Yılında Düzenlenmiş ve Dönemin Önde Gelen Mağazalarından 'Afitap' Kaşesini Taşıyan Senet. Tahsilatı Selanik Bankası Galata Şubesi Üzerinden Yapılmıştır. Azınlıklar Tarihi.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Ülkemizin Ünlü Musevi Ailelerinden Bourla (Burla) Biraderler ve Şürekası Firmasınca 1932 Yılında Düzenlenmiş ve Dönemin Önde Gelen Mağazalarından 'Afitap' Kaşesini Taşıyan Senet. Tahsilatı Selanik Bankası Galata Şubesi Üzerinden Yapılmıştır. Azınlıklar Tarihi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Aksigorta Anonim Şirketi, 1963 Tarihli Küçük Boy Yangın Sigorta Makbuzu. Model: S-2 (200x50) 5-960 (FON).

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Aksigorta Anonim Şirketi, 1963 Tarihli Küçük Boy Yangın Sigorta Makbuzu. Model: S-2 (200x50) 5-960 (FON).

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-istanbul Umum Sigorta Anonim Şirketi, İzmir Acenteliği 1984 Tarihli Küçük Boy Tahsilat Makbuzu. Model: 62.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-istanbul Umum Sigorta Anonim Şirketi, İzmir Acenteliği 1984 Tarihli Küçük Boy Tahsilat Makbuzu. Model: 62.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, İzmir ve Havalisi Umum Acenteliği 1965 Tarihli Ücret Tediyesi Makbuzu. Şirket İlerleyen Yıllarda İmtaş Adını Almıştır.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, İzmir ve Havalisi Umum Acenteliği 1965 Tarihli Ücret Tediyesi Makbuzu. Şirket İlerleyen Yıllarda İmtaş Adını Almıştır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İmtaş İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, İzmir ve Havalisi Umum Acenteliği 1970 Tarihli Tahsilat Makbuzu. 1990'ların Sonunda AXA Sigorta Adını Almıştır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İmtaş İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, İzmir ve Havalisi Umum Acenteliği 1970 Tarihli Tahsilat Makbuzu. 1990'ların Sonunda AXA Sigorta Adını Almıştır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Ünyon Yangın, Kaza ve Muhtelif Muhataralara Karşı Sigorta Kumpanyası Anonim Şirketi, 1970 Tarihli Tahsilat Makbuzu. İmtaş Sigorta'nın Fransa Merkezli Ana Şirketidir.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Ünyon Yangın, Kaza ve Muhtelif Muhataralara Karşı Sigorta Kumpanyası Anonim Şirketi, 1970 Tarihli Tahsilat Makbuzu. İmtaş Sigorta'nın Fransa Merkezli Ana Şirketidir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, 1963 Tarihli Yangın Sigorta Makbuzu. Türkiye İş Bankası İştiraki Olan Anadolu Sigorta Yüz Yıla Yaklaşan Tarihliye Ülkemizin Halen Orijinal Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Eden En Eski Sigorta Şirketidir. Model: 7-50.000 - 6-961 (P.). Orta Boy.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, 1963 Tarihli Yangın Sigorta Makbuzu. Türkiye İş Bankası İştiraki Olan Anadolu Sigorta Yüz Yıla Yaklaşan Tarihliye Ülkemizin Halen Orijinal Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Eden En Eski Sigorta Şirketidir. Model: 7-50.000 - 6-961 (P.). Orta Boy.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, 1967 Tarihli Yangın Sigorta Makbuzu. Türkiye İş Bankası İştiraki Olan Anadolu Sigorta Yüz Yıla Yaklaşan Tarihliye Ülkemizin Halen Orijinal Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Eden En Eski Sigorta Şirketidir. Model: 14-30.000 - 9-964 (P.). Küçük Boy.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, 1967 Tarihli Yangın Sigorta Makbuzu. Türkiye İş Bankası İştiraki Olan Anadolu Sigorta Yüz Yıla Yaklaşan Tarihliye Ülkemizin Halen Orijinal Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Eden En Eski Sigorta Şirketidir. Model: 14-30.000 - 9-964 (P.). Küçük Boy.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-T.C. (İzmir) İnönü Lisesi Fotoğraflı ve 1951 Tarihli Öğrenci Kimlik Kartı. Ön Yüzünde Çifte Fiskal Pul, Arka Yüzüde İse 1 Kuruşluk Nadir Tayyare Pulu Bulunmaktadır. Arka Yüzde İzmir Tramvay ve Otobüs Şirketi ESHOT'un Onay Kaşeleri Görülmektedir.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-T.C. (İzmir) İnönü Lisesi Fotoğraflı ve 1951 Tarihli Öğrenci Kimlik Kartı. Ön Yüzünde Çifte Fiskal Pul, Arka Yüzüde İse 1 Kuruşluk Nadir Tayyare Pulu Bulunmaktadır. Arka Yüzde İzmir Tramvay ve Otobüs Şirketi ESHOT'un Onay Kaşeleri Görülmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Özel Çamlaraltı Kız Koleji'nden Mezun Bir Kız Öğrenciye Ait ve 1960'lara Tarihlenen Üniversiteler Arası Giriş Sınavı Kimlik Kartı. Fotoğraflı ve Büyük Boy.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Özel Çamlaraltı Kız Koleji'nden Mezun Bir Kız Öğrenciye Ait ve 1960'lara Tarihlenen Üniversiteler Arası Giriş Sınavı Kimlik Kartı. Fotoğraflı ve Büyük Boy.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Muhabere Albay Rütbesindeki Bir Subaya Ait Haziran 1974 Maaş Bordrosu. Ülkemizin Erken Dönem Bilgisayar Sistemlerine Bir Örnek.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Muhabere Albay Rütbesindeki Bir Subaya Ait Haziran 1974 Maaş Bordrosu. Ülkemizin Erken Dönem Bilgisayar Sistemlerine Bir Örnek.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-İzmir Vilayeti İdare-yi Hususieyesi (İl Özel İdaresi) 1927 Tarihli Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca ve Fiskalli Tahsilat Makbuzu.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-İzmir Vilayeti İdare-yi Hususieyesi (İl Özel İdaresi) 1927 Tarihli Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca ve Fiskalli Tahsilat Makbuzu.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Yüzbaşı Rütbesinde Bir Subay ve Eşi. Düğün Foto. Arkayüzde 1953 Tarihi ve İthaf Vardır. SB. Editör: Mustafa. Net Ebat: 90x139mm. 1950-1960 Arası, Kore Savaşına da Denk Gelen Dönemde Subaylara Bıyık Bırakma İzni Verilmiştir. Emsal Dönem Foto.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Yüzbaşı Rütbesinde Bir Subay ve Eşi. Düğün Foto. Arkayüzde 1953 Tarihi ve İthaf Vardır. SB. Editör: Mustafa. Net Ebat: 90x139mm. 1950-1960 Arası, Kore Savaşına da Denk Gelen Dönemde Subaylara Bıyık Bırakma İzni Verilmiştir. Emsal Dönem Foto.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Teğmen Rütbesinde Bir Subay. Ön Yüzde İthaf, Arka Yüzde İse 1957 Tarihi Bulunmaktadır. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 87x115mm. 1950-1960 Arası, Kore Savaşına da Denk Gelen Dönemde Subaylara Bıyık Bırakma İzni Verilmiştir. Emsal Dönem Foto.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Teğmen Rütbesinde Bir Subay. Ön Yüzde İthaf, Arka Yüzde İse 1957 Tarihi Bulunmaktadır. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 87x115mm. 1950-1960 Arası, Kore Savaşına da Denk Gelen Dönemde Subaylara Bıyık Bırakma İzni Verilmiştir. Emsal Dönem Foto.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Muhabere Sınıfı İki Yedek Subay Asteğmen. Arka Yüzde Bandırma İbaresi ve Personelin İsimleri Yazmaktadır. SB. Anonim Editör. Haliyle. Net Ebat: 88x139mm. Tarih Taşımamakta Olup 1950'lerin Sonu ila 1960'ların Başına Ait Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Muhabere Sınıfı İki Yedek Subay Asteğmen. Arka Yüzde Bandırma İbaresi ve Personelin İsimleri Yazmaktadır. SB. Anonim Editör. Haliyle. Net Ebat: 88x139mm. Tarih Taşımamakta Olup 1950'lerin Sonu ila 1960'ların Başına Ait Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Demiryolları ve Raylı Sistemler-TCDD Personeli Buharlı Lokomotif ve Kömür Vagonu Önünde Toplu Foto. SB. Anomim Editör. 1960'lara Ait Olduğu Değerlendirilmektedir. Net Ebat: 60x90mm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Cumhuriyet Döneminde Demiryolları ve Raylı Sistemler-TCDD Personeli Buharlı Lokomotif ve Kömür Vagonu Önünde Toplu Foto. SB. Anomim Editör. 1960'lara Ait Olduğu Değerlendirilmektedir. Net Ebat: 60x90mm.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Demiryolları ve Raylı Sistemler-O Dönemki Adı ETT (İstanbul Elektrik, Tünel ve Tramvay İşletmesi) Olan Kurumda Vatman Olarak Görev Yapan Üniformalı Personel ve Akrabası. SB. Anonim Editör. Her İki Yüzde İmza, İthaf ve 1941 Tarihi Okunmaktadır. Vatmanın Yaka İşaretleri ve Şapkasındaki Sicil No (462) Net Bir Şekilde Okunmaktadır.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Cumhuriyet Döneminde Demiryolları ve Raylı Sistemler-O Dönemki Adı ETT (İstanbul Elektrik, Tünel ve Tramvay İşletmesi) Olan Kurumda Vatman Olarak Görev Yapan Üniformalı Personel ve Akrabası. SB. Anonim Editör. Her İki Yüzde İmza, İthaf ve 1941 Tarihi Okunmaktadır. Vatmanın Yaka İşaretleri ve Şapkasındaki Sicil No (462) Net Bir Şekilde Okunmaktadır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-1930'larda Ege'de Bir Kasabada Yağmur Altında Geçit Töreni. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 140x90mm. Ön Sırada Yürüyen İzcilerin ve Subayların Kıyafetleri İncelendiğinde 1930'ların İkinci Yarısına Tarihlemek Mümkündür. Bir Bayram Günü Olabileceği Gibi Atatürk'ün Vefatı Nedeniyle Bir Saygı Geçişi de Olabilir Zira Bayram Günlerine Özgü Pankart vs. Taşınmadığı Görülmektedir. İkonik Bir Poz.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-1930'larda Ege'de Bir Kasabada Yağmur Altında Geçit Töreni. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 140x90mm. Ön Sırada Yürüyen İzcilerin ve Subayların Kıyafetleri İncelendiğinde 1930'ların İkinci Yarısına Tarihlemek Mümkündür. Bir Bayram Günü Olabileceği Gibi Atatürk'ün Vefatı Nedeniyle Bir Saygı Geçişi de Olabilir Zira Bayram Günlerine Özgü Pankart vs. Taşınmadığı Görülmektedir. İkonik Bir Poz.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir'de Bir Okulda Öğretmen ve Öğrenciler Toplu Poz. SB. Editör: Foto Altınordu, Şirinyer, İzmir. Net Ebat: 136x88mm. Arkayüzde Kaşeyle 13 Nisan 1961 Tarihi Düşülmüştür. Binanın Hangi Okula Ait Olduğu Ayrı Bir İnceleme Konusudur.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir'de Bir Okulda Öğretmen ve Öğrenciler Toplu Poz. SB. Editör: Foto Altınordu, Şirinyer, İzmir. Net Ebat: 136x88mm. Arkayüzde Kaşeyle 13 Nisan 1961 Tarihi Düşülmüştür. Binanın Hangi Okula Ait Olduğu Ayrı Bir İnceleme Konusudur.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir'de Bulunan Namık Kemal İlkokulu Öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Toplu Foto. SB. Anonim Editör. 1970'ler. Net Ebat: 140x90mm. Bahis Konusu Okulun Konak Mevkii'nde 1911 Yılında 'Karantina Mektebi Sultanisi' Olarak Kurulan ve Günümüzde Namık Kemal İlk Öğretim Okulu Eğitim Öğretime Devam Eden Tarihi Okul Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir'de Bulunan Namık Kemal İlkokulu Öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Toplu Foto. SB. Anonim Editör. 1970'ler. Net Ebat: 140x90mm. Bahis Konusu Okulun Konak Mevkii'nde 1911 Yılında 'Karantina Mektebi Sultanisi' Olarak Kurulan ve Günümüzde Namık Kemal İlk Öğretim Okulu Eğitim Öğretime Devam Eden Tarihi Okul Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-T.C. Kılıçaslan İlkokulu Tabelası ve Türk Bayrağı Önünde Konuşma Yapan İdareci. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 90x138mm. Arka Yüze 21.05.1976 Tarihi Düşülmüştür. Bahis Konusu Okulun Günümüzde İzmir Narlıdere'de Eğitim Öğretime Devam Eden Kılıçaslan İlk Öğretim Okulu Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-T.C. Kılıçaslan İlkokulu Tabelası ve Türk Bayrağı Önünde Konuşma Yapan İdareci. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 90x138mm. Arka Yüze 21.05.1976 Tarihi Düşülmüştür. Bahis Konusu Okulun Günümüzde İzmir Narlıdere'de Eğitim Öğretime Devam Eden Kılıçaslan İlk Öğretim Okulu Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir'de 1970'lerde Bayram Kutlayan İlk Okul Öğrencileri ve Arkalarında İzmir Garnizonunda Görevli Deniz Erleri. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 140x90mm. Pankartlar İncelendiğinde Yukarı Narlıdere İlkokulu ve Yeniköy İlkokulu İsimleri Dikkat Çekmektedir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir'de 1970'lerde Bayram Kutlayan İlk Okul Öğrencileri ve Arkalarında İzmir Garnizonunda Görevli Deniz Erleri. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 140x90mm. Pankartlar İncelendiğinde Yukarı Narlıdere İlkokulu ve Yeniköy İlkokulu İsimleri Dikkat Çekmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir'de 23 Nisan Kutlamaları Yapan İlk Okul Öğrencileri ve Askeri ve Mülki Erkan. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 138x91mm. Ön Yüzde Elle Atılmış 23.4.1975 Tarihi. Sağ Alt Köşede Yer Alan Atatürk Portresi Özellikle Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir'de 23 Nisan Kutlamaları Yapan İlk Okul Öğrencileri ve Askeri ve Mülki Erkan. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 138x91mm. Ön Yüzde Elle Atılmış 23.4.1975 Tarihi. Sağ Alt Köşede Yer Alan Atatürk Portresi Özellikle Dikkat Çekicidir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Yeniköy İlkokulu (Kuruluşu 1958) Öğretmen ve Öğrencileri Toplu Poz. SB. Anonim Editör. Paspartu Hariç Net Ebat: 85x137mm. 1960'lara Ait Belgesel Nitelikte Bir Kare.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Yeniköy İlkokulu (Kuruluşu 1958) Öğretmen ve Öğrencileri Toplu Poz. SB. Anonim Editör. Paspartu Hariç Net Ebat: 85x137mm. 1960'lara Ait Belgesel Nitelikte Bir Kare.

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi-Austin Morris Marka Olduğu Değerlendirilen Kamyonet. 1970'ler. SB. Anonim Editör. 07 (Antalya) Plakalı. Net Ebat: 141x90mm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Otomotiv Tarihi-Austin Morris Marka Olduğu Değerlendirilen Kamyonet. 1970'ler. SB. Anonim Editör. 07 (Antalya) Plakalı. Net Ebat: 141x90mm.

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi-Ülkemizde Burunlu Doç Olarak Bilinen Türkiye Üretimi Dodge Kamyonet. 1970'ler. SB. Anonim Editör. 10 (Balıkesir) Plakalı. Net Ebat: 138x91mm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Otomotiv Tarihi-Ülkemizde Burunlu Doç Olarak Bilinen Türkiye Üretimi Dodge Kamyonet. 1970'ler. SB. Anonim Editör. 10 (Balıkesir) Plakalı. Net Ebat: 138x91mm.

    TLSold
  • Avusturya Bregenz Kenti Umumi Manzara-Arka Yüzde Mektuplu, 6 Feniklik Adolf Hitler Pullu ve 11.08.1942 Bregenz Çıkış Damgalı. Avusturya'nın 3.Reich'ın Bir Parçası Olduğu ve 2.Dünya Savaşı'nın En Hararetli Dönemine Ait Tarihi Vesika. Anonim Editör. Net Ebat: 140x90mm. Nadir.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Avusturya Bregenz Kenti Umumi Manzara-Arka Yüzde Mektuplu, 6 Feniklik Adolf Hitler Pullu ve 11.08.1942 Bregenz Çıkış Damgalı. Avusturya'nın 3.Reich'ın Bir Parçası Olduğu ve 2.Dünya Savaşı'nın En Hararetli Dönemine Ait Tarihi Vesika. Anonim Editör. Net Ebat: 140x90mm. Nadir.

    TLSold
  • Amasya Umumi Manzara-Amasya Dereboyunda Tarihi Evler ve Arkada Amasya Kalesi. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 91x142mm. Arka Yüzü Mektuplu. Kale'nin Duvarlarına Boyayla Nizami Olarak 'Kıbrıs Türk'tür' İbaresi Yazıldığı Görülmekte Olup Fotoğrafın Kıbrıs Türklerine Yapılan Zulmün Zirve Yaptığı 1960'larda Çekildiği Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Amasya Umumi Manzara-Amasya Dereboyunda Tarihi Evler ve Arkada Amasya Kalesi. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 91x142mm. Arka Yüzü Mektuplu. Kale'nin Duvarlarına Boyayla Nizami Olarak 'Kıbrıs Türk'tür' İbaresi Yazıldığı Görülmekte Olup Fotoğrafın Kıbrıs Türklerine Yapılan Zulmün Zirve Yaptığı 1960'larda Çekildiği Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Bando Gedikli (Astsubay) Başçavuş Fethi Sazçalan Tarafından Bestelenen 30 Ağustos Zafer Marşı'na Ait Orijinal Dönem Nota.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Bando Gedikli (Astsubay) Başçavuş Fethi Sazçalan Tarafından Bestelenen 30 Ağustos Zafer Marşı'na Ait Orijinal Dönem Nota.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Türk Donanma Cemiyeti (1965) Katlamalı Lüks Kadife Altın Yaldız Baskı Bayram Tebriği. 'İki Lira Ödeyerek Aldığınız Her Kart Donanmamızın Gücünü Artıracaktır.' İçinde Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Yusuf Tanık'ın Kartviziti İlişiktir. Türk Donanma Cemiyeti Günümüzdeki Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın Öncülüdür.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Türk Donanma Cemiyeti (1965) Katlamalı Lüks Kadife Altın Yaldız Baskı Bayram Tebriği. 'İki Lira Ödeyerek Aldığınız Her Kart Donanmamızın Gücünü Artıracaktır.' İçinde Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Yusuf Tanık'ın Kartviziti İlişiktir. Türk Donanma Cemiyeti Günümüzdeki Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın Öncülüdür.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Hayat-1954 Yılında Vefat Eden Bir Vatandaşın Cenazesinin Kaldırılması İçin İstanbul Belediyesi Saymanlığına Masraf Bedeli Olarak Ödendiği Görülen 900 Lirayı Gösterir Makbuz. Tahsil Edilen Meblağ O Dönem İçin Bir Memurun Aylık Maaşına Denktir.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Hayat-1954 Yılında Vefat Eden Bir Vatandaşın Cenazesinin Kaldırılması İçin İstanbul Belediyesi Saymanlığına Masraf Bedeli Olarak Ödendiği Görülen 900 Lirayı Gösterir Makbuz. Tahsil Edilen Meblağ O Dönem İçin Bir Memurun Aylık Maaşına Denktir.

    TLSold
  • T.C.Maliye Bakanlığı %6 Faizli Nama Yazılı Tasarruf Bonosu-1969 Yılına Ait Seri No Takipli İki Adet 1.000 Lira Nominalli Tasarruf Bonosundan Oluşan Lot. Ödemeleri Ziraat Bankası Moda Şubesi Üzerinden Yapılmıştır.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    T.C.Maliye Bakanlığı %6 Faizli Nama Yazılı Tasarruf Bonosu-1969 Yılına Ait Seri No Takipli İki Adet 1.000 Lira Nominalli Tasarruf Bonosundan Oluşan Lot. Ödemeleri Ziraat Bankası Moda Şubesi Üzerinden Yapılmıştır.

    TLSold
  • T.C.Maliye Bakanlığı %6 Faizli Nama Yazılı Tasarruf Bonosu-1970 Yılına Ait Seri No Takipli İki Adet 1.000 Lira Nominalli Tasarruf Bonosundan Oluşan Lot. Ödemeleri Ziraat Bankası Moda Şubesi Üzerinden Yapılmıştır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    T.C.Maliye Bakanlığı %6 Faizli Nama Yazılı Tasarruf Bonosu-1970 Yılına Ait Seri No Takipli İki Adet 1.000 Lira Nominalli Tasarruf Bonosundan Oluşan Lot. Ödemeleri Ziraat Bankası Moda Şubesi Üzerinden Yapılmıştır.

    TLSold
  • T.C.Maliye Bakanlığı %6 Faizli Nama Yazılı Tasarruf Bonosu-1971 Yılına Ait Seri No Takipli İki Adet 1.000 Lira Nominalli Tasarruf Bonosundan Oluşan Lot. Ödemeleri Ziraat Bankası Moda Şubesi Üzerinden Yapılmıştır.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    T.C.Maliye Bakanlığı %6 Faizli Nama Yazılı Tasarruf Bonosu-1971 Yılına Ait Seri No Takipli İki Adet 1.000 Lira Nominalli Tasarruf Bonosundan Oluşan Lot. Ödemeleri Ziraat Bankası Moda Şubesi Üzerinden Yapılmıştır.

    TLSold
  • T.C.Maliye Bakanlığı %6 Faizli Nama Yazılı Tasarruf Bonosu-1970 Yılına Ait Bir Adet 200 Lira ve Bir Adet 500 Lira Nominalli Toplam İki Adet Tasarruf Bonosundan Oluşan Lot. Ödemeleri Ziraat Bankası Moda ve Kadıköy Şubeleri Üzerinden Yapılmıştır.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    T.C.Maliye Bakanlığı %6 Faizli Nama Yazılı Tasarruf Bonosu-1970 Yılına Ait Bir Adet 200 Lira ve Bir Adet 500 Lira Nominalli Toplam İki Adet Tasarruf Bonosundan Oluşan Lot. Ödemeleri Ziraat Bankası Moda ve Kadıköy Şubeleri Üzerinden Yapılmıştır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Emekli Orgeneral İbrahim Şenocak'ın (1 Temmuz 1916 - 6 Şubat 2020) Tümgeneral Rütbesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ordu Donatım Daire Başkanı Olduğu 1970'lere Ait Islak İmzalı Bayram Tebrik Kartı.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Emekli Orgeneral İbrahim Şenocak'ın (1 Temmuz 1916 - 6 Şubat 2020) Tümgeneral Rütbesiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ordu Donatım Daire Başkanı Olduğu 1970'lere Ait Islak İmzalı Bayram Tebrik Kartı.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Emekli Tümgeneral Bahattin Arıkan'ın Islak İmzasını Taşıyan ve 1960'lara Ait Olduğu Değelendirilen Tebrik Kartı.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Emekli Tümgeneral Bahattin Arıkan'ın Islak İmzasını Taşıyan ve 1960'lara Ait Olduğu Değelendirilen Tebrik Kartı.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Doğan Sigorta Anonim Şirketi'ne Ait 1973 Tarihli Orta Boy Yangın Sigorta Tecditnamesi. Model: Doğan Model 615 Adet 15.000 Bl.300 3-69 Orh.3020. Günümüzde Agesa Hayat Emeklilik.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Doğan Sigorta Anonim Şirketi'ne Ait 1973 Tarihli Orta Boy Yangın Sigorta Tecditnamesi. Model: Doğan Model 615 Adet 15.000 Bl.300 3-69 Orh.3020. Günümüzde Agesa Hayat Emeklilik.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi'ne Ait İki Farklı Tipte ve Her İkisi de 1974 Tarihli ve Fiskal Pullu İki Adet Makbuz'dan Oluşan Lot. Günümüzde Polsan Bünyesinde Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi'ne Ait İki Farklı Tipte ve Her İkisi de 1974 Tarihli ve Fiskal Pullu İki Adet Makbuz'dan Oluşan Lot. Günümüzde Polsan Bünyesinde Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Tam Sigorta Anonim Şirketi'ne Ait İki Farklı (Hırsızlık + Kaza) Tipte ve 1974 ve 1978 Tarihli İki Adet Makbuz'dan Oluşan Lot.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Tam Sigorta Anonim Şirketi'ne Ait İki Farklı (Hırsızlık + Kaza) Tipte ve 1974 ve 1978 Tarihli İki Adet Makbuz'dan Oluşan Lot.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Tam Hayat Sigorta Anonim Şirketi Yöneticisi Haluk Oray'a Ait Kartvizit. Stilize Tam Hayat Logosu. Şirketin Hür Holding'e Dönüştüğü Halaskargazi No:129/3 Pangaltı'daki Adresi. 1970'ler.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Tam Hayat Sigorta Anonim Şirketi Yöneticisi Haluk Oray'a Ait Kartvizit. Stilize Tam Hayat Logosu. Şirketin Hür Holding'e Dönüştüğü Halaskargazi No:129/3 Pangaltı'daki Adresi. 1970'ler.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Masonluk-Merkezi İstanbul Beyoğlu'nda Bulunan Büyük Mason Mahfili Tarafından 1983 Yılında Bir Biraderden Yapılan Ait + Bağış Tahsilatını Gösterir Büyük Boy Islak İmzalı Makbuz.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Cumhuriyet Döneminde Masonluk-Merkezi İstanbul Beyoğlu'nda Bulunan Büyük Mason Mahfili Tarafından 1983 Yılında Bir Biraderden Yapılan Ait + Bağış Tahsilatını Gösterir Büyük Boy Islak İmzalı Makbuz.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı Kahramanı Emekli Orgeneral Fahri Özdilek'in Tabi Senatör ve Milli Birlik Grubu Başkanı Olarak Görev Yaptığı 1960-1980 Arasına Tarihlenen ve Günümüzde Var Olmayan Cumhuriyet Senatosu Logolu Islak İmzalı Tebrik Kartı.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı Kahramanı Emekli Orgeneral Fahri Özdilek'in Tabi Senatör ve Milli Birlik Grubu Başkanı Olarak Görev Yaptığı 1960-1980 Arasına Tarihlenen ve Günümüzde Var Olmayan Cumhuriyet Senatosu Logolu Islak İmzalı Tebrik Kartı.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-Cumhuriyet Senatosu Antetli ve 1973 Tarihli Çanakkale Senatörü İsmail Kutluk'un Islak İmzasını Taşıyan Sosyal İçerikli Yazışma. Adalet Partisi Çanakkale Senatörü Olarak 14 Ekim 1973 ila 14 Ekim 1979 Döneminde Görev Yapmıştır.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-Cumhuriyet Senatosu Antetli ve 1973 Tarihli Çanakkale Senatörü İsmail Kutluk'un Islak İmzasını Taşıyan Sosyal İçerikli Yazışma. Adalet Partisi Çanakkale Senatörü Olarak 14 Ekim 1973 ila 14 Ekim 1979 Döneminde Görev Yapmıştır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-16.Dönem (13 Haziran 1977-12 Eylül 1980) CHP İstanbul Miletvekili Yalçın Gürsel ve 15.Dönem (24 Ekim 1973-5 Haziran 1977) CHP İçel Milletvekili Oral Mavioğlu'na Ait İki Adet Karvizitten Oluşan Lot.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-16.Dönem (13 Haziran 1977-12 Eylül 1980) CHP İstanbul Miletvekili Yalçın Gürsel ve 15.Dönem (24 Ekim 1973-5 Haziran 1977) CHP İçel Milletvekili Oral Mavioğlu'na Ait İki Adet Karvizitten Oluşan Lot.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Pertev Tuvalet Sabunu, Beyaz Zemin Üzerine Lüks Baskı Logo/Etiket Numunesi. Net Ebat: 190x139mm. Olağanüstü Dekoratif, Şık Tasarım. Tema: 1930'ların Kadını. (Tip-1)

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Pertev Tuvalet Sabunu, Beyaz Zemin Üzerine Lüks Baskı Logo/Etiket Numunesi. Net Ebat: 190x139mm. Olağanüstü Dekoratif, Şık Tasarım. Tema: 1930'ların Kadını. (Tip-1)

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Pertev Tuvalet Sabunu, Krem Rengi Zemin Üzerine Lüks Baskı Logo/Etiket Numunesi. Net Ebat: 177x140mm. Olağanüstü Dekoratif, Şık Tasarım. Tema: Balerin. (Tip-2)

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Pertev Tuvalet Sabunu, Krem Rengi Zemin Üzerine Lüks Baskı Logo/Etiket Numunesi. Net Ebat: 177x140mm. Olağanüstü Dekoratif, Şık Tasarım. Tema: Balerin. (Tip-2)

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Pertev Tuvalet Sabunu, Krem Rengi Zemin Üzerine Lüks Baskı Logo/Etiket Numunesi. Net Ebat: 177x138mm. Olağanüstü Dekoratif, Şık Tasarım. Tema: Flemenko Dansçıları. (Tip-3)

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Pertev Tuvalet Sabunu, Krem Rengi Zemin Üzerine Lüks Baskı Logo/Etiket Numunesi. Net Ebat: 177x138mm. Olağanüstü Dekoratif, Şık Tasarım. Tema: Flemenko Dansçıları. (Tip-3)

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İstanbul, Üsküdar'da Öğretmen ve Öğrencileri. SB. Editör: Foto-Akın, Üsküdar, 5 Haneli Telefon Numarası. Arka Yüz'de '1953, 7.Sınıf' Notu Düşülmüş. Net Ebat: 135x84mm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İstanbul, Üsküdar'da Öğretmen ve Öğrencileri. SB. Editör: Foto-Akın, Üsküdar, 5 Haneli Telefon Numarası. Arka Yüz'de '1953, 7.Sınıf' Notu Düşülmüş. Net Ebat: 135x84mm.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-İki Adet Yedek Subay Asteğmen ve Arkadaşları. SB. Editör: Foto Adil Uçkan, Samsun. Haliyle. Net Ebat: 130x85mm. Arka Yüzde '3 İkinci Teşrin (Kasım) 1943' Tarih Düşülmüş.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-İki Adet Yedek Subay Asteğmen ve Arkadaşları. SB. Editör: Foto Adil Uçkan, Samsun. Haliyle. Net Ebat: 130x85mm. Arka Yüzde '3 İkinci Teşrin (Kasım) 1943' Tarih Düşülmüş.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Tamamı 1960 ve 1970'lere Tarihlenen Bir Tane Sivil Memur Hariç Tamamı Albay ve Yarbay Rütbesindeki Subaylara Ait Toplam On Adet Kartvizitten Oluşan Lot.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Tamamı 1960 ve 1970'lere Tarihlenen Bir Tane Sivil Memur Hariç Tamamı Albay ve Yarbay Rütbesindeki Subaylara Ait Toplam On Adet Kartvizitten Oluşan Lot.

    TLSold
  • Kıbrıs, Lefkoşa Meydanı-Renkli. 1940'larda İngiliz İdaresindeki Kıbrıs'ta Lefkoşa Kent Meydanı. Renkli. Net Ebat: 145x98mm. Arka Yüz Boş. Editör: J.Arthur Dixon No: 17, Newport İngiltere. Kıbrıs Dağıtım Gabrielides Limasol. Bugün Bar Olmayan Barclays Bank vb. Olağanüstü Detaylar.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Kıbrıs, Lefkoşa Meydanı-Renkli. 1940'larda İngiliz İdaresindeki Kıbrıs'ta Lefkoşa Kent Meydanı. Renkli. Net Ebat: 145x98mm. Arka Yüz Boş. Editör: J.Arthur Dixon No: 17, Newport İngiltere. Kıbrıs Dağıtım Gabrielides Limasol. Bugün Bar Olmayan Barclays Bank vb. Olağanüstü Detaylar.

    TLSold
  • Efes Antik Kenti-Mermer Yol (Ana Cadde). SB. Arka Yüz Boş. Net Ebat: 138x90mm. Günümüzdeki Restorasyonun Geldiği Düzeye Bakıldığında Resmin 1960'ların İlk Yarısında Çekildiği Değerlendirilmektedir. Belgesel Nitelikte ve Nadir.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Efes Antik Kenti-Mermer Yol (Ana Cadde). SB. Arka Yüz Boş. Net Ebat: 138x90mm. Günümüzdeki Restorasyonun Geldiği Düzeye Bakıldığında Resmin 1960'ların İlk Yarısında Çekildiği Değerlendirilmektedir. Belgesel Nitelikte ve Nadir.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Banka Komerçiyale İtalyana (Banca Commerciale Italiana) İstanbul Şubesi Tarafından Galata'da Yerleşik Societe Anonyme de Papeterie & d'Imprimerie Firmasına Hitaben 1939 Yılında Düzenlenmiş Belge. Dünyaca Ünlü Otomobil Lastik Üreticisi Pirelli Firmasından Yapılan Bir İthalat İşlemiyle İlişkilidir.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Banka Komerçiyale İtalyana (Banca Commerciale Italiana) İstanbul Şubesi Tarafından Galata'da Yerleşik Societe Anonyme de Papeterie & d'Imprimerie Firmasına Hitaben 1939 Yılında Düzenlenmiş Belge. Dünyaca Ünlü Otomobil Lastik Üreticisi Pirelli Firmasından Yapılan Bir İthalat İşlemiyle İlişkilidir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Billur Tuz (Rafine Billur Tuz Sanayii A.Ş.) Firmasına Ait 1972 Tarihli ve Farklı Valörlerde Toplam 5 Adet Fiskal Pul İçeren Senet. Tahsilatı Türk Ticaret Bankası (Türkbank) A.Ş. Vasıtasıyla Yapılmıştır.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Billur Tuz (Rafine Billur Tuz Sanayii A.Ş.) Firmasına Ait 1972 Tarihli ve Farklı Valörlerde Toplam 5 Adet Fiskal Pul İçeren Senet. Tahsilatı Türk Ticaret Bankası (Türkbank) A.Ş. Vasıtasıyla Yapılmıştır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Türkiye Kızılay Cemiyeti Umumi Merkezi'nce 1958 Yılında Dzenlenmiş 1958 Tarihli Kasa Makbuzu.  Bir Tiyatro Temsiline Esnasında Kızılay Yararına Toplanan 675 Liralık Bağışa İlişkindir.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Türkiye Kızılay Cemiyeti Umumi Merkezi'nce 1958 Yılında Dzenlenmiş 1958 Tarihli Kasa Makbuzu. Bir Tiyatro Temsiline Esnasında Kızılay Yararına Toplanan 675 Liralık Bağışa İlişkindir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-İstanbul Aksaray'da Bulunan Kızılay Hemşirelik Lisesi Müdürü'ne Ait Kartvizit. 1970'ler. ÖzelOkul Statüsünde 1925 Yılında Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti Bünyesinde Faaliyetlerine Başlamış, Sahip Olduğu Bina İhtiyaçları Karşılayamadığı Gerekçesiyle 1975 Yılında Yıkılmıştır.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-İstanbul Aksaray'da Bulunan Kızılay Hemşirelik Lisesi Müdürü'ne Ait Kartvizit. 1970'ler. ÖzelOkul Statüsünde 1925 Yılında Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti Bünyesinde Faaliyetlerine Başlamış, Sahip Olduğu Bina İhtiyaçları Karşılayamadığı Gerekçesiyle 1975 Yılında Yıkılmıştır.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Maliye Eski Bakanlarından Aynı Zamanda ODTÜ Eski Rektörlerinden Prof.Dr. Kemal Kurdaş Tarafından Bir Gayimenkul Alım Satımı Kapsamında 5.000 TL Alındığını Gösterir 1970 Tarihli Islak İmzalı Makbuz ve Zarfı. Üsküdar'ın Simgesi Harem Otel İlişkilidir.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Maliye Eski Bakanlarından Aynı Zamanda ODTÜ Eski Rektörlerinden Prof.Dr. Kemal Kurdaş Tarafından Bir Gayimenkul Alım Satımı Kapsamında 5.000 TL Alındığını Gösterir 1970 Tarihli Islak İmzalı Makbuz ve Zarfı. Üsküdar'ın Simgesi Harem Otel İlişkilidir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-T.C. İstanbul Üniversitesi Talim A(lay). Komutanlığı Antetli Kurumsal Zarf. Üniversite'nin İçinde Alay Seviyesinde Bir Talim Birliği Olması Günümüz Bakış Açısıyla Oldukça Enteresan Görülmektedir. Eğitim Tarihi ve Silahlı Kuvvetler Tarihinin Şaşırtıcı Kesişimi.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-T.C. İstanbul Üniversitesi Talim A(lay). Komutanlığı Antetli Kurumsal Zarf. Üniversite'nin İçinde Alay Seviyesinde Bir Talim Birliği Olması Günümüz Bakış Açısıyla Oldukça Enteresan Görülmektedir. Eğitim Tarihi ve Silahlı Kuvvetler Tarihinin Şaşırtıcı Kesişimi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Deniz Eğitim Komutanlığı Bünyesinde Bulunan Sosyal Tesislere Fotoğraflı Giriş Kartı. 1970'ler. Koramirallik Seviyesinde Bir Komutanlık Olan Deniz Eğitim Komutanlığı'nın Renkli Arması.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Deniz Eğitim Komutanlığı Bünyesinde Bulunan Sosyal Tesislere Fotoğraflı Giriş Kartı. 1970'ler. Koramirallik Seviyesinde Bir Komutanlık Olan Deniz Eğitim Komutanlığı'nın Renkli Arması.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Norveç'in Dünyaca Ünlü Olsen & Ugelstad Denizcilik Şirketine Ait ve 1933'de İstanbul'da Bir Tüccara Gönderilmiş İngilizce Ticari Yazışma. Şirket Özellikle Petrol Taşımacılığı Konusunda Uzmanlaşmıştır.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Norveç'in Dünyaca Ünlü Olsen & Ugelstad Denizcilik Şirketine Ait ve 1933'de İstanbul'da Bir Tüccara Gönderilmiş İngilizce Ticari Yazışma. Şirket Özellikle Petrol Taşımacılığı Konusunda Uzmanlaşmıştır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Denizcilik Bankası Haliç Tersanesi Çalışanları Toplu Poz. SB. Arkada İnşası Tamamlanan ve Çiçeklerle Süslenmiş Arabalı Vapur Türü Bir Gemi Görülmektedir. Muhtemelen Denize İndirilme Töreninden. 1950/60'lar. Anonim Editör. Net Ebat: 95x65mm. İkonik Foto.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Denizcilik Bankası Haliç Tersanesi Çalışanları Toplu Poz. SB. Arkada İnşası Tamamlanan ve Çiçeklerle Süslenmiş Arabalı Vapur Türü Bir Gemi Görülmektedir. Muhtemelen Denize İndirilme Töreninden. 1950/60'lar. Anonim Editör. Net Ebat: 95x65mm. İkonik Foto.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Samsun'da Muhtemelen 1970'lerde Yapılan Bir 19 Mayıs Töreninden Çekilen SB Foto. Öğrenci, Sporcu ve Askerler Tekneyle Kıyıya Çıkarken. SB. Editör: Foto Günaydın, Muharrem ve Alaaddin Topçu, İstiklal Cad.No: 68, Samsun. Net Ebat: 138x91mm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-Samsun'da Muhtemelen 1970'lerde Yapılan Bir 19 Mayıs Töreninden Çekilen SB Foto. Öğrenci, Sporcu ve Askerler Tekneyle Kıyıya Çıkarken. SB. Editör: Foto Günaydın, Muharrem ve Alaaddin Topçu, İstiklal Cad.No: 68, Samsun. Net Ebat: 138x91mm.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-1960'larda Çekildiği Anlaşılan (Biri Güverteden Diğeri Uzaktan Çekim) İki Adet SB Fotoğraftan Oluşan Lot. Net Ebatlar: 90x60mm + 98x68mm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-1960'larda Çekildiği Anlaşılan (Biri Güverteden Diğeri Uzaktan Çekim) İki Adet SB Fotoğraftan Oluşan Lot. Net Ebatlar: 90x60mm + 98x68mm.

    TLSold
  • Konya, Alaeddin Tepesi-Renkli. Arkası Mektuplu. 1970'ler. Editör: Keskin Color, No: 511 A. Net Ebat: 153x107mm. Halkbank, Eti Bisküvileri, Etibank Detaylı.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Konya, Alaeddin Tepesi-Renkli. Arkası Mektuplu. 1970'ler. Editör: Keskin Color, No: 511 A. Net Ebat: 153x107mm. Halkbank, Eti Bisküvileri, Etibank Detaylı.

    TLSold
  • Erzincan Şehir Merkezi-Renkli. Otel Urartu, Cumhuriyet Meydanı. Editör: Emniyet Basımevi, No: 2361. Net Ebat: 150x105mm. Tofaş, Türk Ticaret Bankası ve Eski Tip İtfaiye Aracı Detaylı.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Erzincan Şehir Merkezi-Renkli. Otel Urartu, Cumhuriyet Meydanı. Editör: Emniyet Basımevi, No: 2361. Net Ebat: 150x105mm. Tofaş, Türk Ticaret Bankası ve Eski Tip İtfaiye Aracı Detaylı.

    TLSold
  • Antalya Liman ve Umumi Manzara-Renkli. 1970'ler. Editör: AND Kartpostal, No: 07-29. Net Ebat: 150x105mm. Günümüzde Var Olmayan Tarihi Liman İçinde Demirlemiş Yük Gemileri Detaylı.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Antalya Liman ve Umumi Manzara-Renkli. 1970'ler. Editör: AND Kartpostal, No: 07-29. Net Ebat: 150x105mm. Günümüzde Var Olmayan Tarihi Liman İçinde Demirlemiş Yük Gemileri Detaylı.

    TLSold
  • İzmir, Kültürpark'tan Bir Görünüş-Renkli. 1970'ler. Editör:  Ticaret Matbaacılık T.A.Ş., İzmir. No: 9. Net Ebat: 150x105mm. Kültürpark İçindeki Büyük Havuz ve Osmanlı, Yapı Kredi ve İş Bankası Detaylı.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    İzmir, Kültürpark'tan Bir Görünüş-Renkli. 1970'ler. Editör: Ticaret Matbaacılık T.A.Ş., İzmir. No: 9. Net Ebat: 150x105mm. Kültürpark İçindeki Büyük Havuz ve Osmanlı, Yapı Kredi ve İş Bankası Detaylı.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Havacılık-Üzerinde 'Faruk Ilgaz' Yazan Bir Pervaneli Uçağın Önünde Poz Veren İnsanlar. Faruk Ilgaz (1922-2014) İşadamı, Politikacı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı Kimlikleriyle Tanınmaktadır. SB. 1970'ler. Net Ebat: 180x120mm. Ön Sırada Diz Çökmüş İkinci Kişinin Kendisi Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Cumhuriyet Döneminde Havacılık-Üzerinde 'Faruk Ilgaz' Yazan Bir Pervaneli Uçağın Önünde Poz Veren İnsanlar. Faruk Ilgaz (1922-2014) İşadamı, Politikacı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı Kimlikleriyle Tanınmaktadır. SB. 1970'ler. Net Ebat: 180x120mm. Ön Sırada Diz Çökmüş İkinci Kişinin Kendisi Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Kapıkule Sınır Kapısı-Türkiye Bulgaristan Sınırında Yer Alan Kapı Kule Sınır Kapısının 1960'larda Çekildiği Düşünülen Umumi Manzarası. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 72x78mm. O Dönemde Komunist Bloğun Bir Üyesi Olan Bulgaristan Tarafındaki Kulede Bulunan Kızıl Yıldız Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Kapıkule Sınır Kapısı-Türkiye Bulgaristan Sınırında Yer Alan Kapı Kule Sınır Kapısının 1960'larda Çekildiği Düşünülen Umumi Manzarası. SB. Anonim Editör. Net Ebat: 72x78mm. O Dönemde Komunist Bloğun Bir Üyesi Olan Bulgaristan Tarafındaki Kulede Bulunan Kızıl Yıldız Dikkat Çekicidir.

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi-Üzerine 1966 Tarih Düşülmüş ve Bir Peugeot Bayi/Satış İstasyonu Önünde Poz Veren İnsanlar. SB. Net Ebat: 106x71mm. Fransız Peugeot Markalı Araçların Bazı Modelleri Zaman Zaman Özel Lisans Analşamları Altında Ülkemizde de Üretilmektedir.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Otomotiv Tarihi-Üzerine 1966 Tarih Düşülmüş ve Bir Peugeot Bayi/Satış İstasyonu Önünde Poz Veren İnsanlar. SB. Net Ebat: 106x71mm. Fransız Peugeot Markalı Araçların Bazı Modelleri Zaman Zaman Özel Lisans Analşamları Altında Ülkemizde de Üretilmektedir.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Demiryolları-Bir Türk Vatandaşı Tarafından Yafa-Kudüs Demiryolu Kumpanyası İdaresi'ne (Societe du Chemin de fer de Jaffa a Jerusalem) 1928 Yılında Yazılmış Tamamı El Yazısı Fransızca Mektup. Çok Az Blinen Bu Hat Günümüzde Tamamıyle Milli Sınırlarımızın Dışında Kalmıştır.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Osmanlı Döneminde Demiryolları-Bir Türk Vatandaşı Tarafından Yafa-Kudüs Demiryolu Kumpanyası İdaresi'ne (Societe du Chemin de fer de Jaffa a Jerusalem) 1928 Yılında Yazılmış Tamamı El Yazısı Fransızca Mektup. Çok Az Blinen Bu Hat Günümüzde Tamamıyle Milli Sınırlarımızın Dışında Kalmıştır.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-İngiltere Merkezli Midland Bank Limited Leicester Square Şubesi Tarafından 1963 Yılında Bir Türk Vatandaşına Gönderildiği Anlaşılan Orta Boy Ticari Yazışma. Midland Bank 1990'larda Ülkemizde de Aynı Adla Faaliyete Geçmiş, 2000'lerin Başında İse HSBC Bank Ünvanını Almıştır. NATO Bursları İlişkilidir.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Bankacılık ve Finans Tarihi-İngiltere Merkezli Midland Bank Limited Leicester Square Şubesi Tarafından 1963 Yılında Bir Türk Vatandaşına Gönderildiği Anlaşılan Orta Boy Ticari Yazışma. Midland Bank 1990'larda Ülkemizde de Aynı Adla Faaliyete Geçmiş, 2000'lerin Başında İse HSBC Bank Ünvanını Almıştır. NATO Bursları İlişkilidir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Ayvalık'da Üretim Yapan Komili Yağ Sabun Gliserin Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (Komili Zeytinyağları) Ait 1973 Tarihli Ticari Yazışma. Zeytinyağı, Prina ve Sabun Üretimi.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Ayvalık'da Üretim Yapan Komili Yağ Sabun Gliserin Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (Komili Zeytinyağları) Ait 1973 Tarihli Ticari Yazışma. Zeytinyağı, Prina ve Sabun Üretimi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Bandırma'da İkamet Eden Türk Ermeni Cemaati Mensubu Bir Doktora Ait Antetli Kağıt. 1940/50'ler.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Bandırma'da İkamet Eden Türk Ermeni Cemaati Mensubu Bir Doktora Ait Antetli Kağıt. 1940/50'ler.

    TLSold
  • Halka Açık Gölgelioğlu Turistik Saraylar Sitesi Anonim Şirketi-1971 Kuruluşlu Erken Dönem Turizm Şirketi. 10.000 Lira Nominalli Nama Yazılı On'luk Hisse Senedi. Tek Bir Senet Şirket Sermayesinin Yüzde Birini Teşkil Etmektedir. Klasik Format.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Halka Açık Gölgelioğlu Turistik Saraylar Sitesi Anonim Şirketi-1971 Kuruluşlu Erken Dönem Turizm Şirketi. 10.000 Lira Nominalli Nama Yazılı On'luk Hisse Senedi. Tek Bir Senet Şirket Sermayesinin Yüzde Birini Teşkil Etmektedir. Klasik Format.

    TLSold
  • Intac Uluslararası Seyahat İşletmeciliği Anonim Şirketi-1979 Kuruluşlu Erken Dönem Turizm Şirketi. 5.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'luk Hisse Senedi. Tek Bir Senet Şirket Sermayesinin Yüzde Birini Teşkil Etmektedir. Klasik Format.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Intac Uluslararası Seyahat İşletmeciliği Anonim Şirketi-1979 Kuruluşlu Erken Dönem Turizm Şirketi. 5.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'luk Hisse Senedi. Tek Bir Senet Şirket Sermayesinin Yüzde Birini Teşkil Etmektedir. Klasik Format.

    TLSold
  • İSKO Kooperatifi-Sosyal Sigortalar Kurumu İstanbul Teşkilatı Mensuplarınca 1981 Yılında Kurulan Kooperatife Ait 2500 Lira Nominalli Nama Yazılı Hisse Senedi. Hisse No: 24.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    İSKO Kooperatifi-Sosyal Sigortalar Kurumu İstanbul Teşkilatı Mensuplarınca 1981 Yılında Kurulan Kooperatife Ait 2500 Lira Nominalli Nama Yazılı Hisse Senedi. Hisse No: 24.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Üsküdar Surp Haç Tıbrevank Ermeni Ruhban Okulu Yönetim Kurulu Antetli ve 1972 Tarihli Ermenice Kurumsal Yazışma. Bahis Konusu Okul Üsküdar'ın Selamiali Mahallesinde Yer Almaktadır.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Üsküdar Surp Haç Tıbrevank Ermeni Ruhban Okulu Yönetim Kurulu Antetli ve 1972 Tarihli Ermenice Kurumsal Yazışma. Bahis Konusu Okul Üsküdar'ın Selamiali Mahallesinde Yer Almaktadır.

    TLSold
  • Balkanlarda Osmanlı İzleri-1908 Rusçuk Doğumlu Türk Asıllı Harun Hasanov İsimli Bir Bulgar Vatandaşına 1938 Yılında Sofya Üniversitesi Tarafından Verilmiş Fiskalli Bulgarca Belge.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Balkanlarda Osmanlı İzleri-1908 Rusçuk Doğumlu Türk Asıllı Harun Hasanov İsimli Bir Bulgar Vatandaşına 1938 Yılında Sofya Üniversitesi Tarafından Verilmiş Fiskalli Bulgarca Belge.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Demiryolları-Hicaz Demiryollarına İane Amacıyla Defter-i Hakani Nezareti (Günümüzde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü) Tarafından Çıkartılmış Bir Kuruşluk İane Bileti. Bir Çeşitlik Zorunlu İane Olup Emlak Alım Satımı Yapan Osmanlı Vatandaşları Bu Yöntemle Hamidiye Hicaz Demiryolunun İnşasına Katkıda Bulunmuşlardır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Osmanlı Döneminde Demiryolları-Hicaz Demiryollarına İane Amacıyla Defter-i Hakani Nezareti (Günümüzde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü) Tarafından Çıkartılmış Bir Kuruşluk İane Bileti. Bir Çeşitlik Zorunlu İane Olup Emlak Alım Satımı Yapan Osmanlı Vatandaşları Bu Yöntemle Hamidiye Hicaz Demiryolunun İnşasına Katkıda Bulunmuşlardır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Adalet Sistemi-Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Mahkeme-yi Asliyesi İkinci Hukuk Dairesi Antetli ve Kısmen Eski Kısmen Yeni Harflerle Hazırlanmış Fiskal Pullu ve 1929 Tarihli Matbu Belge. Davalı Taraf Celseye İştirak Etmek Üzere Mahkemeye Çağrılmaktadır.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Cumhuriyet Döneminde Adalet Sistemi-Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Mahkeme-yi Asliyesi İkinci Hukuk Dairesi Antetli ve Kısmen Eski Kısmen Yeni Harflerle Hazırlanmış Fiskal Pullu ve 1929 Tarihli Matbu Belge. Davalı Taraf Celseye İştirak Etmek Üzere Mahkemeye Çağrılmaktadır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Adalet Sistemi-Beyoğlu Bidayet Mahkemesi İkinci Ceza Dairesi Tarafından Davalı Tarafa Bir Nüsha Tasdikli İlam Sureti Verildiğini Gösterir Osmanlıca Tutanak.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Cumhuriyet Döneminde Adalet Sistemi-Beyoğlu Bidayet Mahkemesi İkinci Ceza Dairesi Tarafından Davalı Tarafa Bir Nüsha Tasdikli İlam Sureti Verildiğini Gösterir Osmanlıca Tutanak.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Adalet Sistemi-Üsküdar Asliye Mahkemesi Hukuk Dairesince Düzenlenmiş 1928 Tarihli Osmanlıca ve Fiskalli Davetiye. Muhattap: Mahmut Paşa'da Çorapçıhanı'nda 10 Numaralı Mağaza'da Manifaturacı Mihran Alçıçıyan(?). Azınlıklar.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Cumhuriyet Döneminde Adalet Sistemi-Üsküdar Asliye Mahkemesi Hukuk Dairesince Düzenlenmiş 1928 Tarihli Osmanlıca ve Fiskalli Davetiye. Muhattap: Mahmut Paşa'da Çorapçıhanı'nda 10 Numaralı Mağaza'da Manifaturacı Mihran Alçıçıyan(?). Azınlıklar.

    TLSold
  • Milli Mücadele ve Cumhuriyetin Kuruluşu-Orijinal Birinci Meclis Albümünden Sayfa. Malata Mebusu Reşid Ağa, Malatya Mebusu Reşid Ağa, Malatya Mebusu Sadık Bey. Resimlerin Altında Mebusların Birinci Meclise Katıldıkları Tarihler Yer Almaktadır.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Milli Mücadele ve Cumhuriyetin Kuruluşu-Orijinal Birinci Meclis Albümünden Sayfa. Malata Mebusu Reşid Ağa, Malatya Mebusu Reşid Ağa, Malatya Mebusu Sadık Bey. Resimlerin Altında Mebusların Birinci Meclise Katıldıkları Tarihler Yer Almaktadır.

    TLSold
  • Milli Mücadele ve Cumhuriyetin Kuruluşu-Orijinal Birinci Meclis Albümünden Sayfa. Mersin Mebusu Rüşdü Bey, Malatya Mebusu Hacı Bedr Ağa, Malatya Mebusu Hacı Karib Ağa. Resimlerin Altında Mebusların Birinci Meclise Katıldıkları Tarihler Yer Almaktadır.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Milli Mücadele ve Cumhuriyetin Kuruluşu-Orijinal Birinci Meclis Albümünden Sayfa. Mersin Mebusu Rüşdü Bey, Malatya Mebusu Hacı Bedr Ağa, Malatya Mebusu Hacı Karib Ağa. Resimlerin Altında Mebusların Birinci Meclise Katıldıkları Tarihler Yer Almaktadır.

    TLSold
  • Milli Mücadele ve Cumhuriyetin Kuruluşu-Orijinal Birinci Meclis Albümünden Sayfa. Muş Mebusu Hacı Ahmed Bey, Muş Mebusu Hacı İlyas Sami Efendi, Muş Mebusu Rıza Bey. Resimlerin Altında Mebusların Birinci Meclise Katıldıkları Tarihler Yer Almaktadır.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Milli Mücadele ve Cumhuriyetin Kuruluşu-Orijinal Birinci Meclis Albümünden Sayfa. Muş Mebusu Hacı Ahmed Bey, Muş Mebusu Hacı İlyas Sami Efendi, Muş Mebusu Rıza Bey. Resimlerin Altında Mebusların Birinci Meclise Katıldıkları Tarihler Yer Almaktadır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-1950 ila 1956 Yılları Arasında Demokrat Parti Hükümetleri Döneminde İki Dönem Dışişleri Bakanlığı Yapan Fuad Köprülü Devleti Temsilen Üçlü Bir Uluslararası Antlaşmaya İmza Koyarken. SB. Net Ebat: 240x181mm. Anonim Editör.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-1950 ila 1956 Yılları Arasında Demokrat Parti Hükümetleri Döneminde İki Dönem Dışişleri Bakanlığı Yapan Fuad Köprülü Devleti Temsilen Üçlü Bir Uluslararası Antlaşmaya İmza Koyarken. SB. Net Ebat: 240x181mm. Anonim Editör.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-T.C.Gümrükler Umum Müdürlüğü Dava İşleri Kalemi Antetli ve 1934 Tarihli Islak İmzalı Resmi Yazışma. Atatürk Dönemi Efemerası.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-T.C.Gümrükler Umum Müdürlüğü Dava İşleri Kalemi Antetli ve 1934 Tarihli Islak İmzalı Resmi Yazışma. Atatürk Dönemi Efemerası.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-T.C.Baş Vekalet İstatistik Umum Müdürlüğü Antetli ve İstatistik Umum Müdür Vekili Islak İmzalı ve 1929 Tarihli Resmi Yazışma. Atatürk Dönemi Efemerası.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Cumhuriyet Döneminde Devlet Yönetimi-T.C.Baş Vekalet İstatistik Umum Müdürlüğü Antetli ve İstatistik Umum Müdür Vekili Islak İmzalı ve 1929 Tarihli Resmi Yazışma. Atatürk Dönemi Efemerası.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Üsküdar Fakirlere Yardım Cemiyeti Riyasetine Hitaben Hazırlanmış 1933 Tarihli Matbu Yazı. Bu Yazıyla Varlıklı Olan Kişiler Fakir Orta Mektep Talebelerine (Her Birine Aylık 130 Kuruş) Yardımda Bulunmayı Taahhüt Etmektedir. Nadir.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Üsküdar Fakirlere Yardım Cemiyeti Riyasetine Hitaben Hazırlanmış 1933 Tarihli Matbu Yazı. Bu Yazıyla Varlıklı Olan Kişiler Fakir Orta Mektep Talebelerine (Her Birine Aylık 130 Kuruş) Yardımda Bulunmayı Taahhüt Etmektedir. Nadir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-İstanbul Şişli'de Bulunan Bir Fransız Hayır Kurumu Olan LaPe (La Paix) Hastanesi Baş Rahibi İmzalı ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 1930/40'lar.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-İstanbul Şişli'de Bulunan Bir Fransız Hayır Kurumu Olan LaPe (La Paix) Hastanesi Baş Rahibi İmzalı ve Fiskal Pullu Kasa Makbuzu. 1930/40'lar.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Tabip Yüzbaşı İmzalı ve 1942 Tarihli, Sosyal İçerikli Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabının Üzerinden Ondört Sene Geçmesine Rağmen Halen Eskİ Yazı Kullanılması Enteresandır.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Tabip Yüzbaşı İmzalı ve 1942 Tarihli, Sosyal İçerikli Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabının Üzerinden Ondört Sene Geçmesine Rağmen Halen Eskİ Yazı Kullanılması Enteresandır.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Antetli ve 1960 Tarihli Resmi Yazışma. Haliyle.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Antetli ve 1960 Tarihli Resmi Yazışma. Haliyle.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Doyçe Bank (Deutsche Bank) İstanbul Şubesi, 1940 Tarihli Emniyet Kasaları Dairesine Mahusu Duhul (Giriş) Kartı.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Doyçe Bank (Deutsche Bank) İstanbul Şubesi, 1940 Tarihli Emniyet Kasaları Dairesine Mahusu Duhul (Giriş) Kartı.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Doyçe Bank (Deutsche Bank) Düsseldorf Şubesi, 1960'lara Tarihlenen Katlamalı Düsseldorf Kenti Haritası ve 1959 Yılı Sanayi Sergisine Giriş Davetiyesi.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Doyçe Bank (Deutsche Bank) Düsseldorf Şubesi, 1960'lara Tarihlenen Katlamalı Düsseldorf Kenti Haritası ve 1959 Yılı Sanayi Sergisine Giriş Davetiyesi.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-6.Uluslararası İstanbul Festival Kapsamında 27 Haziran - 15 Temmuz 1978 Tarihleri Arasında Yapı ve Kredi Bankası Umum Müdürlüğünce Düzenlenen Madeni Para, Hatıra Para ve Madalya Sergisi Katlamalı Broşür. Nümismatik.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Bankacılık ve Finans Tarihi-6.Uluslararası İstanbul Festival Kapsamında 27 Haziran - 15 Temmuz 1978 Tarihleri Arasında Yapı ve Kredi Bankası Umum Müdürlüğünce Düzenlenen Madeni Para, Hatıra Para ve Madalya Sergisi Katlamalı Broşür. Nümismatik.

    TLSold
  • Ticaret Tarihi-İstanbul Fatih'de Balaban Mahallesi, Harikzedeler Sokak'ta Bulunan Bir Evin 12.800 Liraya Satılması Konulu Sözleşme. Müftü Oğulları Öz Emlak Bürosu Sahipleri Mekki Haker ve Oğlu Turgut Haker (En Eski Emlakçı) Olduklarını İddia Etmektedirler. Haliyle.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Ticaret Tarihi-İstanbul Fatih'de Balaban Mahallesi, Harikzedeler Sokak'ta Bulunan Bir Evin 12.800 Liraya Satılması Konulu Sözleşme. Müftü Oğulları Öz Emlak Bürosu Sahipleri Mekki Haker ve Oğlu Turgut Haker (En Eski Emlakçı) Olduklarını İddia Etmektedirler. Haliyle.

    TLSold
  • Ticaret Tarihi-istanbul 4.Vakıf Han Tüccarlarından A.Rüştü Dizdaroğlu Antetli, 1935 Tarihli Osmanlıca Yazışma. Bahis Konusu Bina Cumhuriyet Döneminde İstanbul Borsasına Ev Sahipliği Yapmış Olup, Borsa Han Olarak da Bilinmekteydi. Günümüzde Otel Olarak Hizmet Vermektedir.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Ticaret Tarihi-istanbul 4.Vakıf Han Tüccarlarından A.Rüştü Dizdaroğlu Antetli, 1935 Tarihli Osmanlıca Yazışma. Bahis Konusu Bina Cumhuriyet Döneminde İstanbul Borsasına Ev Sahipliği Yapmış Olup, Borsa Han Olarak da Bilinmekteydi. Günümüzde Otel Olarak Hizmet Vermektedir.

    TLSold
  • Ticaret Tarihi-Büyük Derbent'de Üretime Başlayan Kereste Fabrikası Sahibi Ticaret Türk Anonim Şirketi Tarafından Müşterilere Hitaben 1937 Tarihinde Kaleme Alınmış Ticari Yazışma. Erken Dönem Cumhuriyet Ticari Sınai Girişim. Şirket Piyasada 'Titaş' Kısaltmasıyla Tanınmaktadır.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Ticaret Tarihi-Büyük Derbent'de Üretime Başlayan Kereste Fabrikası Sahibi Ticaret Türk Anonim Şirketi Tarafından Müşterilere Hitaben 1937 Tarihinde Kaleme Alınmış Ticari Yazışma. Erken Dönem Cumhuriyet Ticari Sınai Girişim. Şirket Piyasada 'Titaş' Kısaltmasıyla Tanınmaktadır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-Dünyaca Ünlü BP Petrol Şirketi Tarafından Türkiye Pazarında Satışa Sunulan 'Vanellus' Marka Motor Yağlarına İlişkin Renkli Katlamalı Broşür. 1970'ler.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-Dünyaca Ünlü BP Petrol Şirketi Tarafından Türkiye Pazarında Satışa Sunulan 'Vanellus' Marka Motor Yağlarına İlişkin Renkli Katlamalı Broşür. 1970'ler.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-Sinema Televizyon Dünyasının Tanınmış İsmi Merhum Türker İnanoğlu'nun Sahibi Olduğu Erler Film Tarafından 1980'lerde Çıkartılmış ve Filmlerde Dekor Olarak Kullanıldığ Düşünüşen Kemal Sunal Portreli Şaka Parası. 'Paramsı.'

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-Sinema Televizyon Dünyasının Tanınmış İsmi Merhum Türker İnanoğlu'nun Sahibi Olduğu Erler Film Tarafından 1980'lerde Çıkartılmış ve Filmlerde Dekor Olarak Kullanıldığ Düşünüşen Kemal Sunal Portreli Şaka Parası. 'Paramsı.'

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-1929 Yılında İstanbul'da Doğan ve 29 Kasım 2023'de Vefat Eden Ünlü Ses Sanatçısı Güzide Kasacı'nın Bir Hayranına İmzalamış Olduğu Islak İmzalı Renkli Fotoğrafı. Net Ebat: 100x166mm. Anonim Editör.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-1929 Yılında İstanbul'da Doğan ve 29 Kasım 2023'de Vefat Eden Ünlü Ses Sanatçısı Güzide Kasacı'nın Bir Hayranına İmzalamış Olduğu Islak İmzalı Renkli Fotoğrafı. Net Ebat: 100x166mm. Anonim Editör.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-1960 ila 1996 Yılları Arasında Faaliyet Gösteren ve Ülkemiz Limanlarını Da Rotasında Bulunduran Yunanistan Merkezli Chandris Cruises Denizcilik Şirketine Ait ve 1960'larına Tarihlenen Resimli 12 Sayfalık Kitapçık.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-1960 ila 1996 Yılları Arasında Faaliyet Gösteren ve Ülkemiz Limanlarını Da Rotasında Bulunduran Yunanistan Merkezli Chandris Cruises Denizcilik Şirketine Ait ve 1960'larına Tarihlenen Resimli 12 Sayfalık Kitapçık.

    TLSold
  • Teztaş Tüm Eczacılık Ticaret ve Sanayii A.Ş.-Eczacılık Alanında Faaliyet Gösteren Teztaş Şirketi Ana Sözleşmesi ve Dört Parça Belgeden (Toplam Beş Parça) Oluşan Lot.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Teztaş Tüm Eczacılık Ticaret ve Sanayii A.Ş.-Eczacılık Alanında Faaliyet Gösteren Teztaş Şirketi Ana Sözleşmesi ve Dört Parça Belgeden (Toplam Beş Parça) Oluşan Lot.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Siyaset ve Siyasi Partiler-Cumhuriyetçi Güven Partisi Kartal İlçesi İl Genel Meclisi Üye Adaylarının Yer Aldığı Liste. Turhan Feyzioğlu Tarafından 12 Mayıs 1967 Tarihinde Güven Partisi Adıyla Kurulan Bu Siyasi Parti 12 Eylül 1980 Askeri Müdahalesi Sonrası Kapatılmıştır. Listenin 1970'lerde Yapılan Bir Yerel Seçime Ait Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Cumhuriyet Döneminde Siyaset ve Siyasi Partiler-Cumhuriyetçi Güven Partisi Kartal İlçesi İl Genel Meclisi Üye Adaylarının Yer Aldığı Liste. Turhan Feyzioğlu Tarafından 12 Mayıs 1967 Tarihinde Güven Partisi Adıyla Kurulan Bu Siyasi Parti 12 Eylül 1980 Askeri Müdahalesi Sonrası Kapatılmıştır. Listenin 1970'lerde Yapılan Bir Yerel Seçime Ait Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Siyaset ve Siyasi Partiler-Türkiye Birilik Partisi TBP Kadıköy İlçesi İl Genel Meclisi Üye Adaylarının Yer Aldığı Liste. Hasan Tahsin Berkman Tarafından 1966 Tarihinde Birlik Partisi Adıyla Kurulan Bu Siyasi Parti 12 Eylül 1980 Askeri Müdahalesi Sonrası Kapatılan Partiler Arasındadır. Listenin 1970'lerde Yapılan Bir Yerel Seçime Ait Olduğu Değerlendirilmektedir. Genel Olarak Alevi Vatandaşlarımızın Siyasi Teveccühünü Kazanan Bu Partinin Ambleminde 12 İmamı Temsilen 12 Yıldız ve Hz.Ali Efendimizi Temsilen Arslan Figürü Yer Almaktadır.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Cumhuriyet Döneminde Siyaset ve Siyasi Partiler-Türkiye Birilik Partisi TBP Kadıköy İlçesi İl Genel Meclisi Üye Adaylarının Yer Aldığı Liste. Hasan Tahsin Berkman Tarafından 1966 Tarihinde Birlik Partisi Adıyla Kurulan Bu Siyasi Parti 12 Eylül 1980 Askeri Müdahalesi Sonrası Kapatılan Partiler Arasındadır. Listenin 1970'lerde Yapılan Bir Yerel Seçime Ait Olduğu Değerlendirilmektedir. Genel Olarak Alevi Vatandaşlarımızın Siyasi Teveccühünü Kazanan Bu Partinin Ambleminde 12 İmamı Temsilen 12 Yıldız ve Hz.Ali Efendimizi Temsilen Arslan Figürü Yer Almaktadır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Tam Sigorta Anonim Şirketi'ne Ait İki Farklı Tipte (1972 ve 1973 Tarihli) İki Adet Yangın Sigorta Makbuzu'ndan Oluşan Lot.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Tam Sigorta Anonim Şirketi'ne Ait İki Farklı Tipte (1972 ve 1973 Tarihli) İki Adet Yangın Sigorta Makbuzu'ndan Oluşan Lot.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-Kocaeli Gölcük Ortaokulu 1972-1973 Öğretim Yılına Ait Karne. Ön ve Arka Kapakta Türkiye Kızılay Derneği'nin Propaganda Amaçlı Reklamlarını İçermektedir. Baskı: Ajans-Türk Matbaacılık Sanayii, Ankara.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-Kocaeli Gölcük Ortaokulu 1972-1973 Öğretim Yılına Ait Karne. Ön ve Arka Kapakta Türkiye Kızılay Derneği'nin Propaganda Amaçlı Reklamlarını İçermektedir. Baskı: Ajans-Türk Matbaacılık Sanayii, Ankara.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-Türk-Amerikan Üniversiteliler Derneği 1970 Yılı Faaliyetleri Hakkında Üyelere Bilgi Amaçlı Hazırlanmış Birbirine İlişik İngilizce-Türkçe Üç Adet Bildiriden Oluşan Lot. Katlanarak Zarf Formatında Postaya Verilmiştir. Son Derece Az Bilinen Bu Dernek Günümüzde Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-Türk-Amerikan Üniversiteliler Derneği 1970 Yılı Faaliyetleri Hakkında Üyelere Bilgi Amaçlı Hazırlanmış Birbirine İlişik İngilizce-Türkçe Üç Adet Bildiriden Oluşan Lot. Katlanarak Zarf Formatında Postaya Verilmiştir. Son Derece Az Bilinen Bu Dernek Günümüzde Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-Mühendislik Teknik Okulu (Günümüzde İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi) 2116 Numaralı Öğrenciye Ait Pratik Defteri. 1942 Yılına Aittir.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-Mühendislik Teknik Okulu (Günümüzde İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi) 2116 Numaralı Öğrenciye Ait Pratik Defteri. 1942 Yılına Aittir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-Ercümend Kalmık Eserlerinden Oluşan 9-27 Eylül 1997 Tarihli 'Çıplaklar' İsimli Sergiye Ait Orijinal Davetiye. Ercüment Kalmık (d. 1908 İstanbul – ö. 21 Şubat 1971 İstanbul) Türk Ressam, Sanat Tarihçisi, Resim Öğretmeni. Lirik Soyut Resimleriyle Tanınan bir Cumhuriyet Dönemi Sanatçısıdır. 1942'den İtibaren Tüm Yaşamı Boyunca Eğitmenliği ve Ressamlığı Birlikte Sürdürmüş, Türkiye'de ve Yurtdışında Düzenli Olarak Sergiler Açmıştır. Yapıtları İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ile Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde ve Birçok Özel Koleksiyonda Bulunur. Sergi, Vefatından Sonra Ercümend Kalmık Vakfı Tarafından Düzenlenmiştir.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-Ercümend Kalmık Eserlerinden Oluşan 9-27 Eylül 1997 Tarihli 'Çıplaklar' İsimli Sergiye Ait Orijinal Davetiye. Ercüment Kalmık (d. 1908 İstanbul – ö. 21 Şubat 1971 İstanbul) Türk Ressam, Sanat Tarihçisi, Resim Öğretmeni. Lirik Soyut Resimleriyle Tanınan bir Cumhuriyet Dönemi Sanatçısıdır. 1942'den İtibaren Tüm Yaşamı Boyunca Eğitmenliği ve Ressamlığı Birlikte Sürdürmüş, Türkiye'de ve Yurtdışında Düzenli Olarak Sergiler Açmıştır. Yapıtları İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ile Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde ve Birçok Özel Koleksiyonda Bulunur. Sergi, Vefatından Sonra Ercümend Kalmık Vakfı Tarafından Düzenlenmiştir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri-Ortopedi Mütehassısı Operatör Doktor Erol Kökoğlu'na Ait ve 1970'lere Tarihlenen Çift Taraflı İş Yeri Kartı. Millet Caddesi No:3 Ak-Saray Pasajı, Aksaray-İstanbul.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri-Ortopedi Mütehassısı Operatör Doktor Erol Kökoğlu'na Ait ve 1970'lere Tarihlenen Çift Taraflı İş Yeri Kartı. Millet Caddesi No:3 Ak-Saray Pasajı, Aksaray-İstanbul.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri-Arka Yüzde Tabip Tuğgeneral Prof.Dr. Haydar Dinçer Kaşeli ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Görevli Askeri Hekimleri Toplu Olarak Gösterir Toplu Foto. SB. Net Ebat: 180x131mm. 1970'ler. Nadir.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri-Arka Yüzde Tabip Tuğgeneral Prof.Dr. Haydar Dinçer Kaşeli ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Görevli Askeri Hekimleri Toplu Olarak Gösterir Toplu Foto. SB. Net Ebat: 180x131mm. 1970'ler. Nadir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü Tarafından 1996 Yılında Düzenlenmiş E.Tümgeneral İmzalı Bağışçılık Belgesi. Bu Tür Bağışçılara Belli Bir Takım Eşik Değerler Aşıldığında Özel Tasarlanmış Madalyalar Verilmektedir.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü Tarafından 1996 Yılında Düzenlenmiş E.Tümgeneral İmzalı Bağışçılık Belgesi. Bu Tür Bağışçılara Belli Bir Takım Eşik Değerler Aşıldığında Özel Tasarlanmış Madalyalar Verilmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Kars Lisesi Son Sınıf Kampına Ait Bölük Komutanı İmzalı Yoklama ve Kayıt Defteri. 2 Temmuz 1942 - 22 Temmuz 1942 Dönemini Kapsamaktadır. Öğrenciler 'Mangalar' Halinde Gruplar Dahilinde Bu Kampa İştirak Etmişlerdir. 2.Dünya Savaşı Dönemine Ait Eğitim ve Askeri Tarihin Ortak İlgi Alanına Giren Emsal Efemera.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Kars Lisesi Son Sınıf Kampına Ait Bölük Komutanı İmzalı Yoklama ve Kayıt Defteri. 2 Temmuz 1942 - 22 Temmuz 1942 Dönemini Kapsamaktadır. Öğrenciler 'Mangalar' Halinde Gruplar Dahilinde Bu Kampa İştirak Etmişlerdir. 2.Dünya Savaşı Dönemine Ait Eğitim ve Askeri Tarihin Ortak İlgi Alanına Giren Emsal Efemera.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Belçika'nın Brüksel Kenti Haritası. Lüks Altın Yaldızlı Baskı. 1970'ler. Brüksel'de Faaliyette Bulunan Bir Çok Banka, Kıymetli Maden ve Kıymetli Taş Şirketinin Reklamını İçermektedir. Brüksel Avrupa Pırlanta Ticaretinin Önde Gelen Merkezlerindendir. Enteresan Efemera.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Belçika'nın Brüksel Kenti Haritası. Lüks Altın Yaldızlı Baskı. 1970'ler. Brüksel'de Faaliyette Bulunan Bir Çok Banka, Kıymetli Maden ve Kıymetli Taş Şirketinin Reklamını İçermektedir. Brüksel Avrupa Pırlanta Ticaretinin Önde Gelen Merkezlerindendir. Enteresan Efemera.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Masonluk-Kardeşlik Mahfil-i Muhteremi Antetli ve 1950'lere Tarihlenen Matbu Davetiye. Bir 'Kardeş'e' Ait Tahkikatın Tamamlanarak İvedilikle Üstad-ı Muhtereme (Loca Başkanına) Sunulması Talep Edilmektedir. Arka Yüzde Bir Takım Notlar Tutulduğu Görülmektedir.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Cumhuriyet Döneminde Masonluk-Kardeşlik Mahfil-i Muhteremi Antetli ve 1950'lere Tarihlenen Matbu Davetiye. Bir 'Kardeş'e' Ait Tahkikatın Tamamlanarak İvedilikle Üstad-ı Muhtereme (Loca Başkanına) Sunulması Talep Edilmektedir. Arka Yüzde Bir Takım Notlar Tutulduğu Görülmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Masonluk-Sevgi Muhterem Mahfili Antetli ve 1956 Tarihli Matbu Davetiye. Gündeme Dair Çeşitli Maddeler Sıralanmaktadır. Ünlü Mühendis ve Mimar Prof.Dr.Mukbil Gündoğan Tarafından Yapılacak Sunum da Gündem Maddelerİ Arasındadır.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Cumhuriyet Döneminde Masonluk-Sevgi Muhterem Mahfili Antetli ve 1956 Tarihli Matbu Davetiye. Gündeme Dair Çeşitli Maddeler Sıralanmaktadır. Ünlü Mühendis ve Mimar Prof.Dr.Mukbil Gündoğan Tarafından Yapılacak Sunum da Gündem Maddelerİ Arasındadır.

    TLSold
  • Koruma Tarım İlaçları A.Ş.-1990'da Yapılan Sermaye Artırımı Sırasında İhraç Edilmiş 3.Tertip Hamiline Yazılı 100 Lira Nominalli Kesir Belgesi. Tarımsal ve Veteriner İlaçları Üretimi.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Koruma Tarım İlaçları A.Ş.-1990'da Yapılan Sermaye Artırımı Sırasında İhraç Edilmiş 3.Tertip Hamiline Yazılı 100 Lira Nominalli Kesir Belgesi. Tarımsal ve Veteriner İlaçları Üretimi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT Tarafından Düzenlenen ve Ünlü Sanatçı Mustafa Yolaşan Tarafından Sunulan 29 Haziran 1997 Pazar Canlı Yayınına İzleyicilerin Katılımı Amaçlı Dip Koçanlı Davetiye.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT Tarafından Düzenlenen ve Ünlü Sanatçı Mustafa Yolaşan Tarafından Sunulan 29 Haziran 1997 Pazar Canlı Yayınına İzleyicilerin Katılımı Amaçlı Dip Koçanlı Davetiye.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-1918 Yılında Doğan ve 16 Eylül 2000 Tarihinde Vefat Eden Ünlü Kadın Ressamlarımızdan Şükriye Dikmen'in Bir Sergisine İlişkin Küçük Boy Davetiye. Not: Sergi, Sanatçının Sağlığında veya Vefatından Sonra Düzenlenmiş Olabilir, Tam Tarihi Belli Değildir.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Cumhuriyet Döneminde Sanat ve Eğlence Dünyası-1918 Yılında Doğan ve 16 Eylül 2000 Tarihinde Vefat Eden Ünlü Kadın Ressamlarımızdan Şükriye Dikmen'in Bir Sergisine İlişkin Küçük Boy Davetiye. Not: Sergi, Sanatçının Sağlığında veya Vefatından Sonra Düzenlenmiş Olabilir, Tam Tarihi Belli Değildir.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Günümüzde Artık Var Olmayan Pamukbank T.A.Ş. Beşiktaş Şubesine Ait Çek. 1980-1990'lar. 1955 Yılında Kurulan Banka 2000'lerin Başında Halk Bankası Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Günümüzde Artık Var Olmayan Pamukbank T.A.Ş. Beşiktaş Şubesine Ait Çek. 1980-1990'lar. 1955 Yılında Kurulan Banka 2000'lerin Başında Halk Bankası Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Günümüzde Artık Var Olmayan İktisat Bankası T.A.Ş. Merkez  Şubesine Ait Çek. 1980-1990'lar. 1920'lerde Denizli İktisat Bankası Adıyla Kurulan Banka 2000'lerin TMSF Bünyesine Katılmıştır.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Günümüzde Artık Var Olmayan İktisat Bankası T.A.Ş. Merkez Şubesine Ait Çek. 1980-1990'lar. 1920'lerde Denizli İktisat Bankası Adıyla Kurulan Banka 2000'lerin TMSF Bünyesine Katılmıştır.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-1952 - 1953 Yıllarında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'de (TSKB) Kurucu Genel Müdür Olarak Görev Yapan Reşid Şerif Egeli'nin Karvizitinin İlişik Olduğu Yılbaşı Tebriği. Banka Günümüzde Bir İş Bankası Kuruluşu Olarak Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Bankacılık ve Finans Tarihi-1952 - 1953 Yıllarında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'de (TSKB) Kurucu Genel Müdür Olarak Görev Yapan Reşid Şerif Egeli'nin Karvizitinin İlişik Olduğu Yılbaşı Tebriği. Banka Günümüzde Bir İş Bankası Kuruluşu Olarak Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Etibank'ın İstanbul Pangaltı Şubesi'nin Yeni Binasına Taşınması Sebebiyle Müşterilere Gönderildiği Anlaşılan 1963 Tarihli Katlamalı Davetiye. Günümüzde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Etibank'ın İstanbul Pangaltı Şubesi'nin Yeni Binasına Taşınması Sebebiyle Müşterilere Gönderildiği Anlaşılan 1963 Tarihli Katlamalı Davetiye. Günümüzde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Emlak Kredi Bankası Akhisar Şubesince 1987 Yılında Gönderilmiş Kurumsal Bayram Tebriği ve Zarfından Oluşan Lot. Günümüzde Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. Adıyla Faaliyet Göstermektedir.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Emlak Kredi Bankası Akhisar Şubesince 1987 Yılında Gönderilmiş Kurumsal Bayram Tebriği ve Zarfından Oluşan Lot. Günümüzde Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. Adıyla Faaliyet Göstermektedir.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Öğretmenler Bankası Töbank Akhisar Şubesince 1987 Yılında Gönderilmiş Kurumsal Bayram Tebriği ve Zarfından Oluşan Lot. 1990'lerin Başında Halk Bankası Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye Öğretmenler Bankası Töbank Akhisar Şubesince 1987 Yılında Gönderilmiş Kurumsal Bayram Tebriği ve Zarfından Oluşan Lot. 1990'lerin Başında Halk Bankası Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, Osmanlı Bankası İzmir Şubesi Kaşeli ve 1962 Tarihli Ücret Tediyesi Makbuzu. Şirket İlerleyen Yıllarda Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş ve AXA Sigorta  Adlarını Almıştır.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, Osmanlı Bankası İzmir Şubesi Kaşeli ve 1962 Tarihli Ücret Tediyesi Makbuzu. Şirket İlerleyen Yıllarda Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş ve AXA Sigorta Adlarını Almıştır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, Osmanlı Bankası İzmir Şubesi Kaşeli ve 1964 Tarihli Ücret Tediyesi Makbuzu. Şirket İlerleyen Yıllarda Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş ve AXA Sigorta  Adlarını Almıştır. (Farklı Tip)

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, Osmanlı Bankası İzmir Şubesi Kaşeli ve 1964 Tarihli Ücret Tediyesi Makbuzu. Şirket İlerleyen Yıllarda Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş ve AXA Sigorta Adlarını Almıştır. (Farklı Tip)

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İmtaş İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, 1973 Tarihli Nakliyat Sigortası Poliçe Zeylnamesi. Orta Boy. Şirket İlerleyen Yıllarda Sırasıyla Nordstern İmtaş ve AXA Sigorta  Adlarını Almıştır.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İmtaş İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi, 1973 Tarihli Nakliyat Sigortası Poliçe Zeylnamesi. Orta Boy. Şirket İlerleyen Yıllarda Sırasıyla Nordstern İmtaş ve AXA Sigorta Adlarını Almıştır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Halk Sigorta T.A.Ş. Katlamalı Bayram Tebriği. 2000'lerin Başında Yapı Kredi Sigorta Ünvanını Almış ve Yakın Zamanda Allianz Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir. Sigortacılık Tarihimizde 'Halk Sigorta' Unvanının Taşıyan İki Şirketten İlkidir. 1960'lar.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Halk Sigorta T.A.Ş. Katlamalı Bayram Tebriği. 2000'lerin Başında Yapı Kredi Sigorta Ünvanını Almış ve Yakın Zamanda Allianz Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir. Sigortacılık Tarihimizde 'Halk Sigorta' Unvanının Taşıyan İki Şirketten İlkidir. 1960'lar.

    TLSold
  • İlkgün Zarfı - FDC-Hz.Mevlana'nın 750.Doğum Yılı Hatırası. Konya, 17 Aralık 1957 Tarihli İlk Gün Damgası Taşımaktadır.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    İlkgün Zarfı - FDC-Hz.Mevlana'nın 750.Doğum Yılı Hatırası. Konya, 17 Aralık 1957 Tarihli İlk Gün Damgası Taşımaktadır.

    TLSold
  • İlkgün Zarfı - FDC-İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nun Açılışının 75.Yıl Hatırası. İstanbul, 16 Ocak 1958 Tarihli İlk Gün Damgası Taşımaktadır. Günümüzde Marmara Üniversitesi.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    İlkgün Zarfı - FDC-İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nun Açılışının 75.Yıl Hatırası. İstanbul, 16 Ocak 1958 Tarihli İlk Gün Damgası Taşımaktadır. Günümüzde Marmara Üniversitesi.

    TLSold
  • İlkgün Zarfı - FDC-Ata'nın Vefatının 20.Yılı. Ankara, 10 Kasım 1958 Tarihli İlk Gün Damgası Taşımaktadır.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    İlkgün Zarfı - FDC-Ata'nın Vefatının 20.Yılı. Ankara, 10 Kasım 1958 Tarihli İlk Gün Damgası Taşımaktadır.

    TLSold
  • İlkgün Zarfı - FDC-İKSV İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, 13.İstanbul Bienali Hatırası. İstanbul, 14 Eylül 2013 Tarihli İlk Gün Damgası Taşımaktadır.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    İlkgün Zarfı - FDC-İKSV İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, 13.İstanbul Bienali Hatırası. İstanbul, 14 Eylül 2013 Tarihli İlk Gün Damgası Taşımaktadır.

    TLSold
  • İlkgün Zarfı - FDC-İznik Çinisi, Türkiye Portekiz Ortak Konulu Pul. 12 Mayıs 2009 Tarihli İlk Gün Damgasını Taşımaktadır. Zarf Şeklinde Değil, Özel Seri No'lu Kartpostal Şeklindedir. No: 1080.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    İlkgün Zarfı - FDC-İznik Çinisi, Türkiye Portekiz Ortak Konulu Pul. 12 Mayıs 2009 Tarihli İlk Gün Damgasını Taşımaktadır. Zarf Şeklinde Değil, Özel Seri No'lu Kartpostal Şeklindedir. No: 1080.

    TLSold
  • İlkgün Zarfı - FDC-Türkiye Pakistan Ortak Pul, Mehmet Akif Ersoy ve Allame Muhammed İqbal. Ankara, 9 Kasım 2017 Tarihli İlk Gün Damgasını Taşımaktadır.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    İlkgün Zarfı - FDC-Türkiye Pakistan Ortak Pul, Mehmet Akif Ersoy ve Allame Muhammed İqbal. Ankara, 9 Kasım 2017 Tarihli İlk Gün Damgasını Taşımaktadır.

    TLSold
  • İstanbul ve Güzellikleri-Yıldız Parkı. Renkli. Editör: Keskin Color No: 82. Net Ebat: 104x150mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Ağustos 1972 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    İstanbul ve Güzellikleri-Yıldız Parkı. Renkli. Editör: Keskin Color No: 82. Net Ebat: 104x150mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Ağustos 1972 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    TLSold
  • Bursa-19.Yüzyılda Bursa, Ünlü Oryantalist Ressam Jean Brindesi'nin 'Zeybekler ve Tahtırevan' Adlı Tablosu. Renkli. Editör: Keskin Color No: 23 G. Net Ebat: 154x106mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Eylül 1972 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Bursa-19.Yüzyılda Bursa, Ünlü Oryantalist Ressam Jean Brindesi'nin 'Zeybekler ve Tahtırevan' Adlı Tablosu. Renkli. Editör: Keskin Color No: 23 G. Net Ebat: 154x106mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Eylül 1972 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    TLSold
  • Tarihi İstanbul-19.Yüzyılda Kahvehane Konulu Tablo. Renkli. Editör: Keskin Color No: 23 G. Net Ebat: 152x107mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Ekim 1972 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Tarihi İstanbul-19.Yüzyılda Kahvehane Konulu Tablo. Renkli. Editör: Keskin Color No: 23 G. Net Ebat: 152x107mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Ekim 1972 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    TLSold
  • İstanbul ve Güzellikleri-Boğaz Köprüsü Henüz İnşa Halinde ve Altından SSCB Bandıralı Bir Yolcu Gemisi Geçerken. Renkli. Editör: Keskin Color No: 260. Net Ebat: 152x105mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Şubat 1973 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    İstanbul ve Güzellikleri-Boğaz Köprüsü Henüz İnşa Halinde ve Altından SSCB Bandıralı Bir Yolcu Gemisi Geçerken. Renkli. Editör: Keskin Color No: 260. Net Ebat: 152x105mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Şubat 1973 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    TLSold
  • İstanbul ve Güzellikleri-Boğaz Köprüsü Henüz İnşa Halindeyken Ortaköy İstikametinden Umumi Manzara. Renkli. Editör: Keskin Color No: 262. Net Ebat: 153x107mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Ağustos 1973 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    İstanbul ve Güzellikleri-Boğaz Köprüsü Henüz İnşa Halindeyken Ortaköy İstikametinden Umumi Manzara. Renkli. Editör: Keskin Color No: 262. Net Ebat: 153x107mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Ağustos 1973 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    TLSold
  • İstanbul ve Güzellikleri-Haliç'te Akşam. Renkli. Editör: Keskin Color No: 55. Net Ebat: 151x106mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Eylül 1973 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    İstanbul ve Güzellikleri-Haliç'te Akşam. Renkli. Editör: Keskin Color No: 55. Net Ebat: 151x106mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Eylül 1973 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    TLSold
  • İstanbul ve Güzellikleri-Boğaz Köprüsü Henüz İnşa Halinde ve Altından Şehir Hatları Vapuru Geçerken. Renkli. Editör: Keskin Color No: 261. Net Ebat: 152x108mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Ekim 1973 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    İstanbul ve Güzellikleri-Boğaz Köprüsü Henüz İnşa Halinde ve Altından Şehir Hatları Vapuru Geçerken. Renkli. Editör: Keskin Color No: 261. Net Ebat: 152x108mm. Arkayüz'de Ankara, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 117/5'de Faaliyet Gösteren Dr.Baha Akşit'in Tavsiye Ettiği İlaçlar ve İletişim Bilgileri Ekinde Ekim 1973 Takvimi Olacak Şekilde Kırmızı Mürekkeple Matbu Olarak Eklenmiştir. Bu Haliyle Kartpostal Takvim İşlevli Tıbbi Tanıtım ve Propoganda Materyaline Dönüştürülmüştür.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Orta ve Sanat, Teknik Öğretim Okullarını Koruma Derneği, 1970'lere Tarihlenen Seri'A' 25 Lira Maktu Bedelli Aidat Teberüü Makbuzu. İzmir'de Faaliyet Gösteren ve Bakanlar Kurulu Kararıyla Genel Menfaatlere Tararlı Dernek Statüsü Kazanan Bu Kurum Hakkında Çok Az Bilgimiz Mevcuttur.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Orta ve Sanat, Teknik Öğretim Okullarını Koruma Derneği, 1970'lere Tarihlenen Seri'A' 25 Lira Maktu Bedelli Aidat Teberüü Makbuzu. İzmir'de Faaliyet Gösteren ve Bakanlar Kurulu Kararıyla Genel Menfaatlere Tararlı Dernek Statüsü Kazanan Bu Kurum Hakkında Çok Az Bilgimiz Mevcuttur.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Mithat Paşa Erkek Sanat Enstitüsü, 1 Ağustos 1947 Tarihli Mezuniyet Diploması. Fotoğrafsız, Çifte Fiskal Pullu, Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı Islak İmzalı, Nadir.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Mithat Paşa Erkek Sanat Enstitüsü, 1 Ağustos 1947 Tarihli Mezuniyet Diploması. Fotoğrafsız, Çifte Fiskal Pullu, Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı Islak İmzalı, Nadir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Türkiye Kızılay Cemiyeti 1 Liralık İane/Aidat Makbuzu. Seri 'A'. Baskı: Ali İhsan Matbaası Limited, 1930'lar, İşlem Görmemiş. Ay Yıldızlı Özel Filigranlı Kağıda Basım. Haliyle.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Türkiye Kızılay Cemiyeti 1 Liralık İane/Aidat Makbuzu. Seri 'A'. Baskı: Ali İhsan Matbaası Limited, 1930'lar, İşlem Görmemiş. Ay Yıldızlı Özel Filigranlı Kağıda Basım. Haliyle.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Türkiye Diyanet Vakfı, Bağış Makbuzu. Seri 'B'. 500 Liralık Bağış için 1982 Yılında Düzenlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı 1977 Yılında Kurulmuş Olup Ülkemizin En Teşkilatlı Hayır Kurumlarından Biridir.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Türkiye Diyanet Vakfı, Bağış Makbuzu. Seri 'B'. 500 Liralık Bağış için 1982 Yılında Düzenlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı 1977 Yılında Kurulmuş Olup Ülkemizin En Teşkilatlı Hayır Kurumlarından Biridir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Kadın Haklarını Koruma Derneği İstanbul Fatih Şubesince 23 Haziran 1987 Tarihinde Dar Gelirli Ailelerinin Çocukları İçin Düzenlenen Toplu Sünnet Törenine İlişkin Seri Numaralı ve Islak İmzalı Davetiye.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Kadın Haklarını Koruma Derneği İstanbul Fatih Şubesince 23 Haziran 1987 Tarihinde Dar Gelirli Ailelerinin Çocukları İçin Düzenlenen Toplu Sünnet Törenine İlişkin Seri Numaralı ve Islak İmzalı Davetiye.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Paramsı. Nümismatik. 7.Emisyon 10.000 Lira Formunda Çift Taraflı, Hayali 'Isınma ve Yakıt Müdürülüğü' Tarafından Çıkartılmış Onbin Yakıt Lirası. 1980'lerde Artan Enerji Maliyetlerini Protesto Etmek için Propoganda Amaçlı Hazırlandığı ve Bilinçli Olarak Atatürk Portresinin Kaldırıldığı Düşünülmektedir. Net Ebat: 166x80mm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Paramsı. Nümismatik. 7.Emisyon 10.000 Lira Formunda Çift Taraflı, Hayali 'Isınma ve Yakıt Müdürülüğü' Tarafından Çıkartılmış Onbin Yakıt Lirası. 1980'lerde Artan Enerji Maliyetlerini Protesto Etmek için Propoganda Amaçlı Hazırlandığı ve Bilinçli Olarak Atatürk Portresinin Kaldırıldığı Düşünülmektedir. Net Ebat: 166x80mm.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Diyanet Hizmetleri-T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Bakırköy Müftülüğünce 1967 Yılında Düzenlenmiş Fotoğraflı ve Islak İmzalı 'Vaaz Vesikası' (Vaizlik Yeterlik Belgesi). Dönemin Bakırköy Müftüsü, 1935 Burdur Tefenni Doğumlu M.Turgut Özlü Islak İmzasını Taşımaktadır. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Cumhuriyet Döneminde Diyanet Hizmetleri-T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Bakırköy Müftülüğünce 1967 Yılında Düzenlenmiş Fotoğraflı ve Islak İmzalı 'Vaaz Vesikası' (Vaizlik Yeterlik Belgesi). Dönemin Bakırköy Müftüsü, 1935 Burdur Tefenni Doğumlu M.Turgut Özlü Islak İmzasını Taşımaktadır. Haliyle ve Nadir.

    TLSold
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Beyrut Merkezli Yahia M.Toufik Hibri (Yahya Tevfik El-Hibri) Firmasınca Düzenlenmiş Arapça Ticari İçerikli Yazışma. 1940'lar. Şirketin Şam, Aden, Halep, Trablus, Bağdat Gibi Osmanlı Yadigarı Diğer Merkezlerde de Şubeleri Olduğu Görülmektedir. Zeytin ve Sabun Ticareti.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Beyrut Merkezli Yahia M.Toufik Hibri (Yahya Tevfik El-Hibri) Firmasınca Düzenlenmiş Arapça Ticari İçerikli Yazışma. 1940'lar. Şirketin Şam, Aden, Halep, Trablus, Bağdat Gibi Osmanlı Yadigarı Diğer Merkezlerde de Şubeleri Olduğu Görülmektedir. Zeytin ve Sabun Ticareti.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Türkiye Cumhuriyeti 3.Ordu Topçu Erbaş Talimgahı Çavuş Belgesi, Cinisli Matbaası Erzurum 1952. Katlamalı ve Fotoğraflı. 9.Tümen Komutan Vekili Kurmay Albay Islak İmzalı. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Türkiye Cumhuriyeti 3.Ordu Topçu Erbaş Talimgahı Çavuş Belgesi, Cinisli Matbaası Erzurum 1952. Katlamalı ve Fotoğraflı. 9.Tümen Komutan Vekili Kurmay Albay Islak İmzalı. Haliyle ve Nadir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-2.Ordu Komutanlığı Bağlı Birlikler Grup Komutanı Piyade Kıdemli Albay Islak İmzalı Bayram Tebriki, 1960'lar.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-2.Ordu Komutanlığı Bağlı Birlikler Grup Komutanı Piyade Kıdemli Albay Islak İmzalı Bayram Tebriki, 1960'lar.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-4.Tümen (Keşan) Kurmay Başkanı Kurmay Albay Islak İmzalı Bayram Tebriki, 1960'lar. Tepede Kurt Başlı Birlik Arması.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-4.Tümen (Keşan) Kurmay Başkanı Kurmay Albay Islak İmzalı Bayram Tebriki, 1960'lar. Tepede Kurt Başlı Birlik Arması.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Türk Deniz Kuvvetleri Mayın Tarama ve Mayın Serme Filosuna Bağlı Gemiler İzmir Limanında Halkın Ziyaretine Açılımışlarken. 1970'ler. Renkli. Arkası Mektublu. Editör: AND Kartpostal No: 35-221. Net Ebat: 149x105mm. Not: Gemilerin Borda Numaraları Okunabilmektedir.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Türk Deniz Kuvvetleri Mayın Tarama ve Mayın Serme Filosuna Bağlı Gemiler İzmir Limanında Halkın Ziyaretine Açılımışlarken. 1970'ler. Renkli. Arkası Mektublu. Editör: AND Kartpostal No: 35-221. Net Ebat: 149x105mm. Not: Gemilerin Borda Numaraları Okunabilmektedir.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Azınlıklar-İstanbul'da İkamet Ettiği Anlaşılan Ermeni Kökenli Bir Osmanlı Vatandaşının İstanbul'daki Rusya Yüksek Temsilciği'ne (Au Haut Consulat General Russie a Constantinople) Yazmış Olduğu 1919 Tarihli Fransızca Dilekçe. İşgal Dönemi İstanbul'u Emsal Belge.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar-İstanbul'da İkamet Ettiği Anlaşılan Ermeni Kökenli Bir Osmanlı Vatandaşının İstanbul'daki Rusya Yüksek Temsilciği'ne (Au Haut Consulat General Russie a Constantinople) Yazmış Olduğu 1919 Tarihli Fransızca Dilekçe. İşgal Dönemi İstanbul'u Emsal Belge.

    TLSold
  • Ticaret Tarihi-Liverpool Pamuk Borsası, 11 Ağustos 1906 Tarihli Günlük Borsa Bülteni. Dünya'nın Farklı Bölgelerinden (Amerika, Mısır, Peru, Bengal) Gelen Pamukların Kalite ve Teslim Şekillerine Göre Fiyatları Yer Almaktadır. Çift Taraflı ve Aracı Firma Kaşeli.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Ticaret Tarihi-Liverpool Pamuk Borsası, 11 Ağustos 1906 Tarihli Günlük Borsa Bülteni. Dünya'nın Farklı Bölgelerinden (Amerika, Mısır, Peru, Bengal) Gelen Pamukların Kalite ve Teslim Şekillerine Göre Fiyatları Yer Almaktadır. Çift Taraflı ve Aracı Firma Kaşeli.

    TLSold
  • Ticaret Tarihi-Belçika'nın Liege Kentinde Kurulu Esperance Longdoz Demir Çelik Fabrikalarınca 1932 Tarihinde İstanbul'da Gayrimüslüm Tüccar Antuan Parma Efendi'ye Gönderilmiş Ticari İçerikli Fransızca Mektup.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Ticaret Tarihi-Belçika'nın Liege Kentinde Kurulu Esperance Longdoz Demir Çelik Fabrikalarınca 1932 Tarihinde İstanbul'da Gayrimüslüm Tüccar Antuan Parma Efendi'ye Gönderilmiş Ticari İçerikli Fransızca Mektup.

    TLSold
  • Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Sabancı Grubuna Bağlı Bu Şirketin Merkezinin Henüz Aşir Efendi Caddesi, Küçük Ticaret Han'da Bulunduğu 1970'lere Tarihlenen Kurumsal Zarf. Hisse Senedi Yan Tema.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Sabancı Grubuna Bağlı Bu Şirketin Merkezinin Henüz Aşir Efendi Caddesi, Küçük Ticaret Han'da Bulunduğu 1970'lere Tarihlenen Kurumsal Zarf. Hisse Senedi Yan Tema.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Adana Vilayeti Maarif Müdürlüğünce Faziletlü Vehbi Bey'in Mezuniyeti Konulu Kaleme Alınmış 28 Teşrin-i Sani 1313 (10 Aralık 1897) Tarihli ve Bol Miktarda Mühür İçeren Osmanlıca Mazbata. En Soldaki Mühür Adana Vali Muavini ve Mersin Mutasarrıf Vekili Ahmet Olarak Okunmaktadır. Haliyle. Nadir.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Osmanlı Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Adana Vilayeti Maarif Müdürlüğünce Faziletlü Vehbi Bey'in Mezuniyeti Konulu Kaleme Alınmış 28 Teşrin-i Sani 1313 (10 Aralık 1897) Tarihli ve Bol Miktarda Mühür İçeren Osmanlıca Mazbata. En Soldaki Mühür Adana Vali Muavini ve Mersin Mutasarrıf Vekili Ahmet Olarak Okunmaktadır. Haliyle. Nadir.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Mimari-Binbir Direk Sarnıcı'nın Osmanlı Zamanında Yapıldığı Görülen Gravürü. 4.Yüzyılda Yapılan Sarnıç Su Depolama Kapasitesi Olarak İstanbul'un İkinci Büyük Sarnıcıdır. Antik Dönemdeki Adı Filoksenos Sarnıcı'dır. Net Ebat: 138x90mm. Gravür Sanatçısı: Louis Jules Arnout (1814 - 1868). Olağanüstü Detaylar.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Osmanlı Döneminde Mimari-Binbir Direk Sarnıcı'nın Osmanlı Zamanında Yapıldığı Görülen Gravürü. 4.Yüzyılda Yapılan Sarnıç Su Depolama Kapasitesi Olarak İstanbul'un İkinci Büyük Sarnıcıdır. Antik Dönemdeki Adı Filoksenos Sarnıcı'dır. Net Ebat: 138x90mm. Gravür Sanatçısı: Louis Jules Arnout (1814 - 1868). Olağanüstü Detaylar.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri-Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekaleti, Bursa Mıntıkası Sıtma Mücadele Reisliği Antetli ve 1942 Tarihli Yazışma. Bir Eczacı'nın Bursa'daki Görevinden M.Kemalpaşa'ya (Bursa'nın Tarımsal Üretimiyle Bilinen Bir İlçesi) Tayini Hakkındadır. Salgın Hastalıklarla Mücadele Dönemi.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri-Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekaleti, Bursa Mıntıkası Sıtma Mücadele Reisliği Antetli ve 1942 Tarihli Yazışma. Bir Eczacı'nın Bursa'daki Görevinden M.Kemalpaşa'ya (Bursa'nın Tarımsal Üretimiyle Bilinen Bir İlçesi) Tayini Hakkındadır. Salgın Hastalıklarla Mücadele Dönemi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Bayındırlık Hizmetleri-Ülkemizin Erken Dönem İnşaat Mühendislerinden Orhan İskit
Antetli ve Islak İmzalı 1970 Tarihli Mektup. Orhan İskit 12 Eylül 1924 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. General Hamdi İskit’in oğludur. İstanbul Erkek Lisesi’nden 1941 Yılında Mezun Olduktan Sonra, Mühendislik Öğrenimini İsviçre Zürih “Federal Politeknik” Okulunda Yapmış ve 1947 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi olmuştur. Kamu ve Özel Sektörün Büyük Projelerinde İmzası Olan İskit, Ressam Güzel Sanatlar Akademisi Mezunu Nuran İskit'in Eşidir. 2018 Yılında Vefat Etmiştir.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Cumhuriyet Döneminde Bayındırlık Hizmetleri-Ülkemizin Erken Dönem İnşaat Mühendislerinden Orhan İskit Antetli ve Islak İmzalı 1970 Tarihli Mektup. Orhan İskit 12 Eylül 1924 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. General Hamdi İskit’in oğludur. İstanbul Erkek Lisesi’nden 1941 Yılında Mezun Olduktan Sonra, Mühendislik Öğrenimini İsviçre Zürih “Federal Politeknik” Okulunda Yapmış ve 1947 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi olmuştur. Kamu ve Özel Sektörün Büyük Projelerinde İmzası Olan İskit, Ressam Güzel Sanatlar Akademisi Mezunu Nuran İskit'in Eşidir. 2018 Yılında Vefat Etmiştir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-TPAO Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Tarafından 10 Aralık 1974 Tarihinde Genel Müdür Raşit Ceylan İmzasıyla Bir Çalışana Verilmiş Büyük Boy, Lüks Baskı Hisse Senedi Formunda Başarı Belgesi. Haliyle. (Tip-1)

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-TPAO Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Tarafından 10 Aralık 1974 Tarihinde Genel Müdür Raşit Ceylan İmzasıyla Bir Çalışana Verilmiş Büyük Boy, Lüks Baskı Hisse Senedi Formunda Başarı Belgesi. Haliyle. (Tip-1)

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-TPAO Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Tarafından 10 Aralık 1977 Tarihinde Genel Müdür Mehmet Gölhan İmzasıyla Bir Çalışana Verilmiş Büyük Boy, Lüks Baskı Hisse Senedi Formunda Başarı Belgesi. Haliyle. (Tip-2)

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Cumhuriyet Döneminde Enerji ve Madencilik-TPAO Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Tarafından 10 Aralık 1977 Tarihinde Genel Müdür Mehmet Gölhan İmzasıyla Bir Çalışana Verilmiş Büyük Boy, Lüks Baskı Hisse Senedi Formunda Başarı Belgesi. Haliyle. (Tip-2)

    TLSold
  • Kırlangıç Yağ Sanayi Türk Anonim Şirketi-Türkiye'nin En Bilinen Bitkisel Yağ Firmalarından Kırlangıç'a
Ait 1956 Tertibi 10.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.  İki Farklı Matbu Fiskal İçermektedir. Toplam Emisyon 50 Adet. No: 39. Nadir.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Kırlangıç Yağ Sanayi Türk Anonim Şirketi-Türkiye'nin En Bilinen Bitkisel Yağ Firmalarından Kırlangıç'a Ait 1956 Tertibi 10.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İki Farklı Matbu Fiskal İçermektedir. Toplam Emisyon 50 Adet. No: 39. Nadir.

    TLSold
  • Dinler Tarihi-Muhtemelen Finlandiya Ortodoks Kilisesine Mensup Üst Düzey Bir Rahip Tarafından Türkiye'deki Bir Muhatabına İmzalanmış 1979 Tarihli ve Paspartulu Fotoğraf. Paspartulu Brüt Ebat: 185x235mm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Dinler Tarihi-Muhtemelen Finlandiya Ortodoks Kilisesine Mensup Üst Düzey Bir Rahip Tarafından Türkiye'deki Bir Muhatabına İmzalanmış 1979 Tarihli ve Paspartulu Fotoğraf. Paspartulu Brüt Ebat: 185x235mm.

    TLSold
  • Dinler Tarihi-Muhtemelen İngiltere Anglikan Kilisesine Mensup Üst Düzey Bir Rahip Tarafından Türkiye'deki Bir Muhatabına İmzalanmış 1982 Tarihli ve Paspartulu Fotoğraf. Paspartulu Brüt Ebat: 240x285mm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Dinler Tarihi-Muhtemelen İngiltere Anglikan Kilisesine Mensup Üst Düzey Bir Rahip Tarafından Türkiye'deki Bir Muhatabına İmzalanmış 1982 Tarihli ve Paspartulu Fotoğraf. Paspartulu Brüt Ebat: 240x285mm.

    TLSold
  • Dinler Tarihi-Fener Rum Patrikhanesi İlişkili ve 1966 Tarihini Taşıyan İki Adet İlişik Rumca Belgeden Oluşan Lot.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Dinler Tarihi-Fener Rum Patrikhanesi İlişkili ve 1966 Tarihini Taşıyan İki Adet İlişik Rumca Belgeden Oluşan Lot.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Devlet Yönetimi-Feyzi oğlu Diyar İsimli Erkek Bir Osmanlı Vatandaşı Adına Düzenlemiş 'Vefat-ı Vukuat İlmühaberi' (Ölüm Belgesi). Rumi 1322 Yılında Doğan Bu Şahsın 19 Mayıs 1325 (1 Haziran 1909) Tarihinde Yalnızca Üç Yaşındayken Hayata Gözlerini Yumduğu Anlaşılmaktadır. Kayıtlardaki Titizlik ve Detaylar Çok Şaşırtıcıdır. Son Dönem Osmanlı Devlet Mekanizması Emsal Efemera.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Osmanlı Döneminde Devlet Yönetimi-Feyzi oğlu Diyar İsimli Erkek Bir Osmanlı Vatandaşı Adına Düzenlemiş 'Vefat-ı Vukuat İlmühaberi' (Ölüm Belgesi). Rumi 1322 Yılında Doğan Bu Şahsın 19 Mayıs 1325 (1 Haziran 1909) Tarihinde Yalnızca Üç Yaşındayken Hayata Gözlerini Yumduğu Anlaşılmaktadır. Kayıtlardaki Titizlik ve Detaylar Çok Şaşırtıcıdır. Son Dönem Osmanlı Devlet Mekanizması Emsal Efemera.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Devlet Yönetimi-Harbiye Nezaret-i Celilesi Sıhhiye Dairesinde Görevli İken 24 Şubat 1326 (6 Haziran 1910) Tarihinde Vefat Eden Hacı Ali Bey'in Sahip Olduğu Taşınmazların Varislerine Ne Şekilde İntikal Edeceğini Kayıt Altına Alan 26 Kanun-u Sani 1327 (8 Şubat 1912) Tarihli Defter-i Hakani Nezareti Celilesi'ne Mahsus Büyük Boy Katlamalı Varaka. Haliyle. Fiskal Pul ve Üç Adet Osmanlıca Negatif Mühür İçermektedir.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Osmanlı Döneminde Devlet Yönetimi-Harbiye Nezaret-i Celilesi Sıhhiye Dairesinde Görevli İken 24 Şubat 1326 (6 Haziran 1910) Tarihinde Vefat Eden Hacı Ali Bey'in Sahip Olduğu Taşınmazların Varislerine Ne Şekilde İntikal Edeceğini Kayıt Altına Alan 26 Kanun-u Sani 1327 (8 Şubat 1912) Tarihli Defter-i Hakani Nezareti Celilesi'ne Mahsus Büyük Boy Katlamalı Varaka. Haliyle. Fiskal Pul ve Üç Adet Osmanlıca Negatif Mühür İçermektedir.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Osmanlı'ya Tabi Bulgaristan Prensliği Bünyesinde Eğitim Gören (Hasanov Soyadlı) Müslüman Türk Tebaasından Bir Gencin 1897-1898 Öğretim Yılına Aldığı Notları Gösterir Bulgarca Karne. Belge 1903 Yılında Düzenlenmiş, Bulgaristan ise Bağımsızlığını 1909 Yılında Kazanmıştır. Haliyle. Balkanlarda Türk Varlığını Gösterir Emsal Efemera.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Osmanlı Döneminde Eğitim Faaliyetleri-Osmanlı'ya Tabi Bulgaristan Prensliği Bünyesinde Eğitim Gören (Hasanov Soyadlı) Müslüman Türk Tebaasından Bir Gencin 1897-1898 Öğretim Yılına Aldığı Notları Gösterir Bulgarca Karne. Belge 1903 Yılında Düzenlenmiş, Bulgaristan ise Bağımsızlığını 1909 Yılında Kazanmıştır. Haliyle. Balkanlarda Türk Varlığını Gösterir Emsal Efemera.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Demiryolları ve Raylı Sistemler-Yanma, Isı Ekonomisi, Ateş Bakımı ve Buhar Bilgisi ve Buhar Ekonomisi. TCDD Teknik Öğretim Serisi Sayı: 26. Alsancak (İzmir) Demiryollar Matbaası, 1944. Özel Deri Cildinde ve Toplam 36 Sayfa. Türk Demiryolları Tarihinde 'Buhar' Dönemine Işık Tutan ve Çok Sayıda Şema/Diagram İçeren Eser.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Cumhuriyet Döneminde Demiryolları ve Raylı Sistemler-Yanma, Isı Ekonomisi, Ateş Bakımı ve Buhar Bilgisi ve Buhar Ekonomisi. TCDD Teknik Öğretim Serisi Sayı: 26. Alsancak (İzmir) Demiryollar Matbaası, 1944. Özel Deri Cildinde ve Toplam 36 Sayfa. Türk Demiryolları Tarihinde 'Buhar' Dönemine Işık Tutan ve Çok Sayıda Şema/Diagram İçeren Eser.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Ottomane) Dört Sayfalık Defter Halinde, İşlem Görmemiş Türkçe/Fransızca Banka Teminat Mektubu. Model: Imp.B.O. No:104 Avril 1930 F.1000. Filigranlı Kağıda Özel Basım.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Osmanlı Bankası (Banque Ottomane) Dört Sayfalık Defter Halinde, İşlem Görmemiş Türkçe/Fransızca Banka Teminat Mektubu. Model: Imp.B.O. No:104 Avril 1930 F.1000. Filigranlı Kağıda Özel Basım.

    TLSold
  • Tekel (Tütün, Alkol, Kibrit ve Tuz İnhisarı) Tarihi-İşleme Başlama Talimatı Verilen Ancak Bu Talimata Riayet Etmeyen Bir Müteahidin Sözleşmesinin Feshedildiği ve Vermiş Olduğu Teminatın İrad Kaydedildiğini İfade Eden Dönemin İnhisarlar Umum Müdürü'nün Islak İmzasını Taşıyan 1936 Tarihli Resmi Yazı.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Tekel (Tütün, Alkol, Kibrit ve Tuz İnhisarı) Tarihi-İşleme Başlama Talimatı Verilen Ancak Bu Talimata Riayet Etmeyen Bir Müteahidin Sözleşmesinin Feshedildiği ve Vermiş Olduğu Teminatın İrad Kaydedildiğini İfade Eden Dönemin İnhisarlar Umum Müdürü'nün Islak İmzasını Taşıyan 1936 Tarihli Resmi Yazı.

    TLSold
  • Tekel (Tütün, Alkol, Kibrit ve Tuz İnhisarı) Tarihi-Tütün İnhisar Umum Müdürlüğünde Görevli Fuat İsminde Bir Şahsın Yine Aynı Kurumdan Emekli Bahattin Bey'in Kızı Seniha Hanımla Evlenmesi Aşamasında Taraflar Arasında Yapılmış ve Mali Hükümler İçeren 1930 Tarihli ve Islak İmzalı Protokol. 'Damat Askere Gittiğinde Kızıma Madden Ben Bakacağım' Tarzı ve Günümüz Sosyal Hayatına Bir Miktar Ters Düşen İfadeler Gerçekten Şaşırtıcıdır.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Tekel (Tütün, Alkol, Kibrit ve Tuz İnhisarı) Tarihi-Tütün İnhisar Umum Müdürlüğünde Görevli Fuat İsminde Bir Şahsın Yine Aynı Kurumdan Emekli Bahattin Bey'in Kızı Seniha Hanımla Evlenmesi Aşamasında Taraflar Arasında Yapılmış ve Mali Hükümler İçeren 1930 Tarihli ve Islak İmzalı Protokol. 'Damat Askere Gittiğinde Kızıma Madden Ben Bakacağım' Tarzı ve Günümüz Sosyal Hayatına Bir Miktar Ters Düşen İfadeler Gerçekten Şaşırtıcıdır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Kriminal Faaliyetler-Panayot ve İstefan İsimli Rum Kökenli İki Vatandaşla Birlikte Hareket Ederek Bir Gemiye Lastik Torba İçinde Kaçak Esrar Yüklerken Yakalanan Bir Gümrük Memuru 'Gözlüklü Kemal Efendi' Hakkında İstanbul Gümrük Başmüdürü Tarafından Şef Avukatlığa Yazılmış 1933 Tarihli Kurum İçi Resmi Yazışma. Erken Dönem Cumhuriyet Kriminal Vaka.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Cumhuriyet Döneminde Kriminal Faaliyetler-Panayot ve İstefan İsimli Rum Kökenli İki Vatandaşla Birlikte Hareket Ederek Bir Gemiye Lastik Torba İçinde Kaçak Esrar Yüklerken Yakalanan Bir Gümrük Memuru 'Gözlüklü Kemal Efendi' Hakkında İstanbul Gümrük Başmüdürü Tarafından Şef Avukatlığa Yazılmış 1933 Tarihli Kurum İçi Resmi Yazışma. Erken Dönem Cumhuriyet Kriminal Vaka.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi 1966 Tarihli Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ermeni Bir Ailenin Sahip Olduğu ve Feriköy'de Bulunan Bir Taşınmazın Sigortalanması Hakkındadır. Mali ve Teknik İhtiyat Toplamı: 23.267.890 TL. Model: 1 - 4-958 (P.). Çok Temiz Kondüsyonda.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi 1966 Tarihli Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ermeni Bir Ailenin Sahip Olduğu ve Feriköy'de Bulunan Bir Taşınmazın Sigortalanması Hakkındadır. Mali ve Teknik İhtiyat Toplamı: 23.267.890 TL. Model: 1 - 4-958 (P.). Çok Temiz Kondüsyonda.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İstanbul Umum Sigorta Anomim Şirketi 1967 Tarihli Büyük Boy Sigorta Poliçesi ve Tahsilat Makbuzu. Ermeni Bir Ailenin Sahip Olduğu ve Pangaltı'da Bulunan Bir Taşınmazın Sigortalanması Hakkındadır. İhtiyat Akçesi Toplamı: 11.007.220 TL. Haliyle. Ülkemizde Kurulan İlk Anonim Sigorta Şirketidir.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-İstanbul Umum Sigorta Anomim Şirketi 1967 Tarihli Büyük Boy Sigorta Poliçesi ve Tahsilat Makbuzu. Ermeni Bir Ailenin Sahip Olduğu ve Pangaltı'da Bulunan Bir Taşınmazın Sigortalanması Hakkındadır. İhtiyat Akçesi Toplamı: 11.007.220 TL. Haliyle. Ülkemizde Kurulan İlk Anonim Sigorta Şirketidir.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Osman Döneminde Darb Edilen (İslambol) ve (Mısır) Darb Yerli 'Zerr-i Mahbub' Tipindeki Madeni Paralara İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paraların Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Osman Döneminde Darb Edilen (İslambol) ve (Mısır) Darb Yerli 'Zerr-i Mahbub' Tipindeki Madeni Paralara İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paraların Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Ahmed Döneminde Darb Edilen 'Eşrefi' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Ahmed Döneminde Darb Edilen 'Eşrefi' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Ahmed Döneminde Darb Edilen 'Zerr-i Mahbub' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Ahmed Döneminde Darb Edilen 'Zerr-i Mahbub' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Osman Döneminde Darb Edilen (Mısır) Darb Yerli 'Cedid Zincirli' ve 'Eşrefi Mahbub' Tipindeki Madeni Paralara İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paraların Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Osman Döneminde Darb Edilen (Mısır) Darb Yerli 'Cedid Zincirli' ve 'Eşrefi Mahbub' Tipindeki Madeni Paralara İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paraların Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 1.Mahmud Döneminde Darb Edilen (İslambol) Darb Yerli 'Zerr-i Mahbub' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 1.Mahmud Döneminde Darb Edilen (İslambol) Darb Yerli 'Zerr-i Mahbub' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Ahmed Döneminde Darb Edilen 'Zerr-i İslambol' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 3.Ahmed Döneminde Darb Edilen 'Zerr-i İslambol' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 1.Mahmud Döneminde Darb Edilen (Mısır) Darb Yerli 'Zerr-i Mahbub' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 1.Mahmud Döneminde Darb Edilen (Mısır) Darb Yerli 'Zerr-i Mahbub' Tipindeki Madeni Paraya İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paranın Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 1.Mahmud Döneminde Darb Edilen (Mısır) Darb Yerli 'Mısır Zerr-i Mahbub'u' ve 'Mısır Zincirlisi' Tipindeki Madeni Paralara İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paraların Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 1.Mahmud Döneminde Darb Edilen (Mısır) Darb Yerli 'Mısır Zerr-i Mahbub'u' ve 'Mısır Zincirlisi' Tipindeki Madeni Paralara İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paraların Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 1.Mahmud Döneminde Darb Edilen (İslambol) Darb Yerli Üç Farklı Kıymette 'Cedid İslambol' Tipindeki Madeni Paralara İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paraların Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Nümismatik - Osmanlı Madeni Paraları-Sultan 1.Mahmud Döneminde Darb Edilen (İslambol) Darb Yerli Üç Farklı Kıymette 'Cedid İslambol' Tipindeki Madeni Paralara İlişkin Ön Arka Yüz Görüntüleri ve Paraların Farklı Özellikler İçeren Alt Tiplerine İlişkin Bilimsel Çalışma. Bir Kitap İçin Yapılan Çalışmanın Ünik (Tek) Taslağı Olduğu Değerlendirilmektedir. Osmanlı Nümismatik Tarihi Referans Belge.

    TLSold
  • Net Holding Anonim Şirketi-Ülkemizin Turizm Alanında Faaliyet Gösteren En Köklü Şirketlerindendir. 1990 İhraç Tarihli 1.Tertip 50.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. SPK Onaylı Modern Tasarım. Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk Matbu İmzalı.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Net Holding Anonim Şirketi-Ülkemizin Turizm Alanında Faaliyet Gösteren En Köklü Şirketlerindendir. 1990 İhraç Tarihli 1.Tertip 50.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. SPK Onaylı Modern Tasarım. Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk Matbu İmzalı.

    TLSold
  • Net Holding Anonim Şirketi-Ülkemizin Turizm Alanında Faaliyet Gösteren En Köklü Şirketlerindendir. 1990 İhraç Tarihli 1.Tertip 100.000 Lira Nominalli Nama Yazılı İki'lik Hisse Senedi. SPK Onaylı Modern Tasarım. Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk Matbu İmzalı.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Net Holding Anonim Şirketi-Ülkemizin Turizm Alanında Faaliyet Gösteren En Köklü Şirketlerindendir. 1990 İhraç Tarihli 1.Tertip 100.000 Lira Nominalli Nama Yazılı İki'lik Hisse Senedi. SPK Onaylı Modern Tasarım. Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk Matbu İmzalı.

    TLSold
  • Tam Sigorta Anonim Şirketi-1992 İhraç Tarihli 4.Tertip 1.000.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Bin'lik Hisse Senedi. SPK Onaylı Modern Tasarım.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Tam Sigorta Anonim Şirketi-1992 İhraç Tarihli 4.Tertip 1.000.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Bin'lik Hisse Senedi. SPK Onaylı Modern Tasarım.

    TLSold
  • Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi-1994 İhraç Tarihli 7.Tertip 1.000 Lira Nominalli Nama Yazılı İki'lik Hisse Senedi. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. Günümüzde Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi-1994 İhraç Tarihli 7.Tertip 1.000 Lira Nominalli Nama Yazılı İki'lik Hisse Senedi. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. Günümüzde Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş.

    TLSold
  • Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi-1994 İhraç Tarihli 7.Tertip 5.000 Lira Nominalli Nama Yazılı On'luk Hisse Senedi. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. Günümüzde Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Bolu Çimento Sanayii Anonim Şirketi-1994 İhraç Tarihli 7.Tertip 5.000 Lira Nominalli Nama Yazılı On'luk Hisse Senedi. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. Günümüzde Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş.

    TLSold
  • Teztaş Tüm Eczacılık Ticaret ve Sanayii A.Ş.-1970 İhraç Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Çok Ortaklı Olarak Kurulan Erken Dönem Bir Eczacılık Şirketidir.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Teztaş Tüm Eczacılık Ticaret ve Sanayii A.Ş.-1970 İhraç Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Çok Ortaklı Olarak Kurulan Erken Dönem Bir Eczacılık Şirketidir.

    TLSold
  • Teztaş Tüm Eczacılık Ticaret ve Sanayii A.Ş.-1970 İhraç Tarihli Nama Yazılı 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Çok Ortaklı Olarak Kurulan Erken Dönem Bir Eczacılık Şirketidir.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Teztaş Tüm Eczacılık Ticaret ve Sanayii A.Ş.-1970 İhraç Tarihli Nama Yazılı 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Çok Ortaklı Olarak Kurulan Erken Dönem Bir Eczacılık Şirketidir.

    TLSold
  • Concordia Societe Anonyme Roumanie Pour L'Industria du Petrole-Avrupa'da Halen Faal Olan En Eski Petrol Rafinerisi Olan Vega Rafinerisini Kuran Şirkete Ait 31 Ağustos 1921 İhraç Tarihli 250 Lei Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Fransızca ve Romence Olmak Üzere İki Dilde.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Concordia Societe Anonyme Roumanie Pour L'Industria du Petrole-Avrupa'da Halen Faal Olan En Eski Petrol Rafinerisi Olan Vega Rafinerisini Kuran Şirkete Ait 31 Ağustos 1921 İhraç Tarihli 250 Lei Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Fransızca ve Romence Olmak Üzere İki Dilde.

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık
Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı-Keban Barajı Gelirine Endeksli Üç Yıl Vadeli Gelir Ortaklığı Senedi. İhraç Yılı: 1987. Tertip 'A'. 100.000 Lira Nominal Değerde. Başbakan Turgut Özal Matbu İmzalı ve Filigranlı Özel Banknot Kağıdına Basım.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı-Keban Barajı Gelirine Endeksli Üç Yıl Vadeli Gelir Ortaklığı Senedi. İhraç Yılı: 1987. Tertip 'A'. 100.000 Lira Nominal Değerde. Başbakan Turgut Özal Matbu İmzalı ve Filigranlı Özel Banknot Kağıdına Basım.

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık
Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı-Keban Barajı Gelirine Endeksli Üç Yıl Vadeli Gelir Ortaklığı Senedi. İhraç Yılı: 1987. Tertip 'D'. 100.000 Lira Nominal Değerde. Başbakan Turgut Özal Matbu İmzalı ve Filigranlı Özel Banknot Kağıdına Basım.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı-Keban Barajı Gelirine Endeksli Üç Yıl Vadeli Gelir Ortaklığı Senedi. İhraç Yılı: 1987. Tertip 'D'. 100.000 Lira Nominal Değerde. Başbakan Turgut Özal Matbu İmzalı ve Filigranlı Özel Banknot Kağıdına Basım.

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık
Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı-Keban Barajı Gelirine Endeksli Üç Yıl Vadeli Gelir Ortaklığı Senedi. İhraç Yılı: 1987. Tertip 'D'. 500.000 Lira Nominal Değerde. Başbakan Turgut Özal Matbu İmzalı ve Filigranlı Özel Banknot Kağıdına Basım.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı-Keban Barajı Gelirine Endeksli Üç Yıl Vadeli Gelir Ortaklığı Senedi. İhraç Yılı: 1987. Tertip 'D'. 500.000 Lira Nominal Değerde. Başbakan Turgut Özal Matbu İmzalı ve Filigranlı Özel Banknot Kağıdına Basım.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Güven Sigorta Şirketi (Güven Türk Anonim Sigorta Şirketi) Plastik ve Yaldızlı Baskı Lüks Sunum Dosyası. 1960/70'ler.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Cumhuriyet Döneminde Sigortacılık-Güven Sigorta Şirketi (Güven Türk Anonim Sigorta Şirketi) Plastik ve Yaldızlı Baskı Lüks Sunum Dosyası. 1960/70'ler.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Kara Kuvvetleri Bünyesindeki Muhtemelen Tabur Büyüklüğündeki Bir Birliğin Silah Mevcutlarının Tutanak Altına Alınması Amacıyla Hazırlanmış Çizelge. Hotchkiss, Bren Gibi Orijinal Adların Türkçe Söyleniş Şekilleriyle Yazıldığı Görülmektedir. 1950/60'lar.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-Kara Kuvvetleri Bünyesindeki Muhtemelen Tabur Büyüklüğündeki Bir Birliğin Silah Mevcutlarının Tutanak Altına Alınması Amacıyla Hazırlanmış Çizelge. Hotchkiss, Bren Gibi Orijinal Adların Türkçe Söyleniş Şekilleriyle Yazıldığı Görülmektedir. 1950/60'lar.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Yurt Konservecilik Tarafından Kepez ve Bilkon Fabrikalarında Üretilen Muhtelif Konserve, Salça, Reçel, Komposto, Salamura ve Hazır Yemeklerin 10 Temmuz 1973 Tarihinden İtibaren Uygulanacak Satış Fiyatlarını Gösteren Üç Sayfalık Detay Liste. 51 Sene Öncesiyle Günümüz Fiyatlarını Kıyaslamak için Referans Belge.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Yurt Konservecilik Tarafından Kepez ve Bilkon Fabrikalarında Üretilen Muhtelif Konserve, Salça, Reçel, Komposto, Salamura ve Hazır Yemeklerin 10 Temmuz 1973 Tarihinden İtibaren Uygulanacak Satış Fiyatlarını Gösteren Üç Sayfalık Detay Liste. 51 Sene Öncesiyle Günümüz Fiyatlarını Kıyaslamak için Referans Belge.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Evma Ev İhtiyaç Maddeleri Sanayii A.Ş. Tarafından Satış ve
Dağıtımı Yapılan 'Çiti' Marka Deterjan Ürünlerine 18 Ekim 1971 Tarihinden İtibaren Uygulanacak Satış Fiyatlarını Gösteren Bir Sayfalık Detay Liste. 51 Sene Öncesiyle Günümüz Fiyatlarını Kıyaslamak için Referans Belge.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Evma Ev İhtiyaç Maddeleri Sanayii A.Ş. Tarafından Satış ve Dağıtımı Yapılan 'Çiti' Marka Deterjan Ürünlerine 18 Ekim 1971 Tarihinden İtibaren Uygulanacak Satış Fiyatlarını Gösteren Bir Sayfalık Detay Liste. 51 Sene Öncesiyle Günümüz Fiyatlarını Kıyaslamak için Referans Belge.

    TLSold
  • Osmanlıca Gazete - Tasvir-i Efkar-18 Temmuz 1916 (5 Temmuz 1332 - 17 Ramazan 1334) Tarihli
ve 1807 Sayılı Nüsha. Arkalı Önlü İki Sayfa, Genelde Birinci Dünya Savaşına İlişkin Haberler Yer Almaktasa da (800 Metreden İstanbul Manzarası) İsimli Sosyl İçerikli Haberler de Dikkat Çekmektedir.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Osmanlıca Gazete - Tasvir-i Efkar-18 Temmuz 1916 (5 Temmuz 1332 - 17 Ramazan 1334) Tarihli ve 1807 Sayılı Nüsha. Arkalı Önlü İki Sayfa, Genelde Birinci Dünya Savaşına İlişkin Haberler Yer Almaktasa da (800 Metreden İstanbul Manzarası) İsimli Sosyl İçerikli Haberler de Dikkat Çekmektedir.

    TLSold
  • Osmanlıca Gazete - Peyam-ı Sabah-22 Kanun-u Sani 1338 (22 Ocak 1922) Tarihli
ve 11560 Sayılı Nüsha (33.Sene). Arkalı Önlü Dört Sayfa. İşgal İstanbul'unda Yayımlanan Gazatede O Esnada Anadolu'da Başta Kurtuluş Savaşı Dahil Olup Biten Gelişmelerin Yer Almaması Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Osmanlıca Gazete - Peyam-ı Sabah-22 Kanun-u Sani 1338 (22 Ocak 1922) Tarihli ve 11560 Sayılı Nüsha (33.Sene). Arkalı Önlü Dört Sayfa. İşgal İstanbul'unda Yayımlanan Gazatede O Esnada Anadolu'da Başta Kurtuluş Savaşı Dahil Olup Biten Gelişmelerin Yer Almaması Dikkat Çekicidir.

    TLSold
  • Osmanlıca Gazete - Anadolu-İzmir'de Yayımlanan ve Çok Az Bilinen Bir Gazetedir. 19
Teşrin-i Sani 1334 (19 Kasım 1918) Tarihli ve 133 Sayılı Nüsha (Muhtemelen İlk Sene). Arkalı Önlü İki Sayfa ve Haliyle. Abone 'Yazıcı Zade İzzet Efendi'ye' İletilmek Üzere Bandrol İliştirilmiştir.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Osmanlıca Gazete - Anadolu-İzmir'de Yayımlanan ve Çok Az Bilinen Bir Gazetedir. 19 Teşrin-i Sani 1334 (19 Kasım 1918) Tarihli ve 133 Sayılı Nüsha (Muhtemelen İlk Sene). Arkalı Önlü İki Sayfa ve Haliyle. Abone 'Yazıcı Zade İzzet Efendi'ye' İletilmek Üzere Bandrol İliştirilmiştir.

    TLSold
  • The Land Bank of Egypt - Banque Fonciere D'Egypte-Osmanlı Devleti Döneminde 1905 Yılında Mümtaz Mısır Vilayetinde Kurulan Banka'ya Ait 5 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İskenderiye, 17 Nisan 1905.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    The Land Bank of Egypt - Banque Fonciere D'Egypte-Osmanlı Devleti Döneminde 1905 Yılında Mümtaz Mısır Vilayetinde Kurulan Banka'ya Ait 5 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İskenderiye, 17 Nisan 1905.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Türk Kızılay'ının 100.Yılı Münasebetiyle 1968 Yılında Hazırlatılmış ve Dört Farklı Tipte Toplam 32 Adet Vinyetten Oluşan Lot. Arka Yüz Zamklı ve Eksiği, Yırtığı Yok. Kenarlarındaki Nöf Bordürlerde Kısmen Kıvrılmalar Var, On Üzerinden Dokuz Kondüsyonda ve Nadir.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Cumhuriyet Döneminde Sosyal Dayanışma-Türk Kızılay'ının 100.Yılı Münasebetiyle 1968 Yılında Hazırlatılmış ve Dört Farklı Tipte Toplam 32 Adet Vinyetten Oluşan Lot. Arka Yüz Zamklı ve Eksiği, Yırtığı Yok. Kenarlarındaki Nöf Bordürlerde Kısmen Kıvrılmalar Var, On Üzerinden Dokuz Kondüsyonda ve Nadir.

    TLSold
  • Tutum Bankası Türk Anonim Ortaklığı-Tekel Mensuplarınca 1945 Yılında Kurulan Bu Banka Çok Uzun Ömürlü Olmamış ve 1963 Yılında Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiyeye Girmiştir. Hisse Senetleri de Dahil Olmak Üzere Tüm Efemerası Az Bulunur Statüdedir. 25 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Tutum Bankası Türk Anonim Ortaklığı-Tekel Mensuplarınca 1945 Yılında Kurulan Bu Banka Çok Uzun Ömürlü Olmamış ve 1963 Yılında Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiyeye Girmiştir. Hisse Senetleri de Dahil Olmak Üzere Tüm Efemerası Az Bulunur Statüdedir. 25 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Devlet Yönetimi-Osmanlı Devleti, Saruhan Sancağı (Günümüzde Manisa) Kırıkağaç Kazasında Bulunan Bir Taşınmazın Başka Bir Şahsa Devrine İlişkin Defter-i Hakani Damgalı Büyük Boy Varaka ve Ekinde Küçük Boy İlmühaber. Muhtelif Osmanlı Fiskalleri İlişiktir. Devre Konu İşlemin Tarafları Arasında Ermeni ve Rum Kökenli Osmanlı Vatandaşlarının da Olması Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Osmanlı Döneminde Devlet Yönetimi-Osmanlı Devleti, Saruhan Sancağı (Günümüzde Manisa) Kırıkağaç Kazasında Bulunan Bir Taşınmazın Başka Bir Şahsa Devrine İlişkin Defter-i Hakani Damgalı Büyük Boy Varaka ve Ekinde Küçük Boy İlmühaber. Muhtelif Osmanlı Fiskalleri İlişiktir. Devre Konu İşlemin Tarafları Arasında Ermeni ve Rum Kökenli Osmanlı Vatandaşlarının da Olması Dikkat Çekicidir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-1961 Tarihli Askerİ Veteriner Akademisi Staj Diploması. Yorgun Kondüsyonda. Günümüzde Silahlı Kuvvetler Bünyesinde Bulunan Atlı Eğitim Merkezleri, Köpek Eğitim Merkezleri Gibi Birliklerde Askeri Veterinerlerimiz Halen Görev Yapmaktadırlar. Nadir.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Cumhuriyet Döneminde Silahlı Kuvvetler-1961 Tarihli Askerİ Veteriner Akademisi Staj Diploması. Yorgun Kondüsyonda. Günümüzde Silahlı Kuvvetler Bünyesinde Bulunan Atlı Eğitim Merkezleri, Köpek Eğitim Merkezleri Gibi Birliklerde Askeri Veterinerlerimiz Halen Görev Yapmaktadırlar. Nadir.

    TLSold
  • Balıkesir Pamuklu Dokuma Sanayii Türk Anonim Şirketi-Sümerbank Büyük Ortaklığı ve Bölge İşadamları ve Halkının Katılımlarıyla 1953 Yılında Kurulan Pamuklu Dokuma Şirketine Ait 1953 İhraç Tarihli 500 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Balıkesir Pamuklu Dokuma Sanayii Türk Anonim Şirketi-Sümerbank Büyük Ortaklığı ve Bölge İşadamları ve Halkının Katılımlarıyla 1953 Yılında Kurulan Pamuklu Dokuma Şirketine Ait 1953 İhraç Tarihli 500 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
  • Betontaş Beton Sanayii Türk Anonim Şirketi-Bakanlar Kurulu Kararıyla İzmir Merkezli Olarak Kurulan Şirkete Ait 1990 İhraç Tarihli, J Serisi 100.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Yirmi'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Betontaş Beton Sanayii Türk Anonim Şirketi-Bakanlar Kurulu Kararıyla İzmir Merkezli Olarak Kurulan Şirkete Ait 1990 İhraç Tarihli, J Serisi 100.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Yirmi'lik Hisse Senedi.

    TLSold
  • L.Mosseri & Cie, Le Caire-Osmanlı Hakimiyetindeki Mısır'da Bankerlik Faaliyeti Göstermek Amacıyla Kurulan L.Mosseri Firmasınca 2 Adet Credit Foncier Egyptien Tahvili Karşılığında Verilmiş Nama Yazılı Fransızca Sertifika.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    L.Mosseri & Cie, Le Caire-Osmanlı Hakimiyetindeki Mısır'da Bankerlik Faaliyeti Göstermek Amacıyla Kurulan L.Mosseri Firmasınca 2 Adet Credit Foncier Egyptien Tahvili Karşılığında Verilmiş Nama Yazılı Fransızca Sertifika.

    TLSold
  • Erbilgiçler Yazma ve Dokuma Ticaret Anonim Şirketi-1979 Yılında İzmir Merkezli Olarak Kurulan ve Yazma ve Dokuma İmalat ve Ticaretiyle Uğraşan Şirkete Ait 5.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Toplam İhraç 280 Adet, No 206.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    Erbilgiçler Yazma ve Dokuma Ticaret Anonim Şirketi-1979 Yılında İzmir Merkezli Olarak Kurulan ve Yazma ve Dokuma İmalat ve Ticaretiyle Uğraşan Şirkete Ait 5.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Toplam İhraç 280 Adet, No 206.

    TLSold
  • Pera Palace Hotel de Constantinople Societe Anonyme-Sadece Taksim ve Beyoğlu Bölgesinin Değil Genel Manada
İstanbul'un Dünya Çapında Meşhur İkonik Yapılarından Olan Tarihi Pera Palas Otelini İşletmek Amacıyla Paris'te 1922 Yılında Kurulan Şirkete Ait 100 Frank Nominal Değerli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Pera Palace Hotel de Constantinople Societe Anonyme-Sadece Taksim ve Beyoğlu Bölgesinin Değil Genel Manada İstanbul'un Dünya Çapında Meşhur İkonik Yapılarından Olan Tarihi Pera Palas Otelini İşletmek Amacıyla Paris'te 1922 Yılında Kurulan Şirkete Ait 100 Frank Nominal Değerli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
  • The Ottoman Company Limited - Şirket-i Osmaniye-i Mahduda-1865 Yılında Londra Merkezli Olarak Kurulan Şirkete Ait 20 Altın İngiliz Lirası Nominali Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Sol Tarafta Dönemin Oryantalist Ruhunu Yaşatan Muhteşem Oryantalist Vinyet. Bradbury Wilkinson Filigranlı Özel Kağıda Basım.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    The Ottoman Company Limited - Şirket-i Osmaniye-i Mahduda-1865 Yılında Londra Merkezli Olarak Kurulan Şirkete Ait 20 Altın İngiliz Lirası Nominali Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Sol Tarafta Dönemin Oryantalist Ruhunu Yaşatan Muhteşem Oryantalist Vinyet. Bradbury Wilkinson Filigranlı Özel Kağıda Basım.

    TLSold
  • Societe du Tombac - Tönbekü Şirketi-Osmanlı Tütün Rejisi'nin Faaliyet Alanı Dışında Kalan Tönbekü Tütünlerinin Üretim ve Satışını Yapmak Üzere Osmanlı Bankası Büyük Ortaklığında 1898 Yılunda Kurulan Şirkete Ait 22 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde 'A' Tertibi Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Sağda, Başkan Theodore Berger'in İmzası Görülmektedir.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    Societe du Tombac - Tönbekü Şirketi-Osmanlı Tütün Rejisi'nin Faaliyet Alanı Dışında Kalan Tönbekü Tütünlerinin Üretim ve Satışını Yapmak Üzere Osmanlı Bankası Büyük Ortaklığında 1898 Yılunda Kurulan Şirkete Ait 22 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde 'A' Tertibi Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Sağda, Başkan Theodore Berger'in İmzası Görülmektedir.

    TLSold
  • Konya Osmanlı İktisadı-ı Milli Anonim Şirketi-17 Eylül 1327 (30 Eylül 1911) Tarihi Padişah İradesiyle Kurulan Bu Şirket İkinci Meşrutiyet'in Ruhuna Uygun Olarak Milli Sermaye Tarafından Kurulan Yerel Şirketlerden Biridir. Toplam 5 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı İki'lik Hisse Senedi. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    Konya Osmanlı İktisadı-ı Milli Anonim Şirketi-17 Eylül 1327 (30 Eylül 1911) Tarihi Padişah İradesiyle Kurulan Bu Şirket İkinci Meşrutiyet'in Ruhuna Uygun Olarak Milli Sermaye Tarafından Kurulan Yerel Şirketlerden Biridir. Toplam 5 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı İki'lik Hisse Senedi. Haliyle ve Nadir.

    TLSold
  • Osmanlı Anonim Lastik Şirketi-Kauçuk ve Lastik Alanında Üretim Yapmak Üzere Ülkemizde Kurulan İlk Şirkettir. 17 Şubat 1329 (2 Mart 1914) İhraç Tarihli 1 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Şirket Cumhuriyet Döneminde Türk Anonim Lastik Şirketi Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmiştir.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    Osmanlı Anonim Lastik Şirketi-Kauçuk ve Lastik Alanında Üretim Yapmak Üzere Ülkemizde Kurulan İlk Şirkettir. 17 Şubat 1329 (2 Mart 1914) İhraç Tarihli 1 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Şirket Cumhuriyet Döneminde Türk Anonim Lastik Şirketi Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmiştir.

    TLSold
  • Credit Foncier Ottoman Limited-Bir İngiliz Şirketi Olan Bu Şirket 1920 Yılında Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmüştür. Cumhuriyet Döneminde Kurulan Emlak ve Eytam, Emlak Kredi Gibi Bankaların Öncülüdür. Şirket Henüz Bir İngiliz Şirketiyken 15 Eylül 1910 Tarihinde Londra'da İhtaç Edilmiş %5,5 Faiz Getirili 100 Frank Nominalli Bir'lik Tahvil.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    Credit Foncier Ottoman Limited-Bir İngiliz Şirketi Olan Bu Şirket 1920 Yılında Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmüştür. Cumhuriyet Döneminde Kurulan Emlak ve Eytam, Emlak Kredi Gibi Bankaların Öncülüdür. Şirket Henüz Bir İngiliz Şirketiyken 15 Eylül 1910 Tarihinde Londra'da İhtaç Edilmiş %5,5 Faiz Getirili 100 Frank Nominalli Bir'lik Tahvil.

    TLSold
  • Compagnie Generale D'Omnibus et D'Autobus de Constantinople
- Dersaadet'te Omnibus ve Otobüs Osmanlı Anonim Şirket-i Osmaniyesi-Şehir İçin Toplu Taşıma Amacıyla Ülkemizde Kurulan İlk Şirketlerdendir. 15 Temmuz 1910 İhraç Tarihli ve 5 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Hissenin Arkasındaki Yeni Türkçe Kaşelerden Varlığını Cumhuriyet Döneminde de Devam Ettirdiği Anlaşılmaktadır. Günümüzdeki İETT ve Özel Halk Otobüsleri'nin Öncülü.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    Compagnie Generale D'Omnibus et D'Autobus de Constantinople - Dersaadet'te Omnibus ve Otobüs Osmanlı Anonim Şirket-i Osmaniyesi-Şehir İçin Toplu Taşıma Amacıyla Ülkemizde Kurulan İlk Şirketlerdendir. 15 Temmuz 1910 İhraç Tarihli ve 5 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Hissenin Arkasındaki Yeni Türkçe Kaşelerden Varlığını Cumhuriyet Döneminde de Devam Ettirdiği Anlaşılmaktadır. Günümüzdeki İETT ve Özel Halk Otobüsleri'nin Öncülü.

    TLSold
  • Mütekadin-i Askeriye Osmanlı Ticaret Şirketi
Societe Commerciale des Retraites Militaires Societe Anonyme-Günümüzdeki OYAK Benzeri, Asker Emeklilerin Birikimlerini Ticari Alanda Değerendirmek Amacıyla Osmanlı Döneminde Kurulan Öncü Şirkettir. Yüzbaşı Hüseyin Hüsnü Efendi Haremi Fatma Emine Hanım Namına Yazılı 1 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 31 Mayıs 1330 (13 Haziran 1914). İki Adet Ferik (Korgeneral) ve Bir Adet Mirliva (Tümgeneral) Mührünü Taşımaktadır.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Mütekadin-i Askeriye Osmanlı Ticaret Şirketi Societe Commerciale des Retraites Militaires Societe Anonyme-Günümüzdeki OYAK Benzeri, Asker Emeklilerin Birikimlerini Ticari Alanda Değerendirmek Amacıyla Osmanlı Döneminde Kurulan Öncü Şirkettir. Yüzbaşı Hüseyin Hüsnü Efendi Haremi Fatma Emine Hanım Namına Yazılı 1 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Bir'lik Hisse Senedi. İhraç Tarihi: 31 Mayıs 1330 (13 Haziran 1914). İki Adet Ferik (Korgeneral) ve Bir Adet Mirliva (Tümgeneral) Mührünü Taşımaktadır.

    TLSold
  • İttihad Seyri Sefain Anonim Şirket-i Osmaniyesi-22 Haziran 1911 Tarihinde Selanik Merkezli Olarak Kurulan Osmanlı Anonim Denizcilik Şirketi. Fatma Cevriye Hanım Binti Ahmed Ağa Namına Yazılı 2 Altın Osmanlı Lirası Nominalli İki'lik Hisse Senedi. Merkezde Yolcu Gemisi Vinyeti. Baskı: L.Arnaud Matbaası, Paris. Tarihin Tecellisi Yaklaşık Bir Yıl Sonra Selanik Vilayeti Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    İttihad Seyri Sefain Anonim Şirket-i Osmaniyesi-22 Haziran 1911 Tarihinde Selanik Merkezli Olarak Kurulan Osmanlı Anonim Denizcilik Şirketi. Fatma Cevriye Hanım Binti Ahmed Ağa Namına Yazılı 2 Altın Osmanlı Lirası Nominalli İki'lik Hisse Senedi. Merkezde Yolcu Gemisi Vinyeti. Baskı: L.Arnaud Matbaası, Paris. Tarihin Tecellisi Yaklaşık Bir Yıl Sonra Selanik Vilayeti Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır.

    TLSold
  • Regie Cointeressee des Tabacs de L'Empire Ottoman
Memalik-i Osmaniye Duhanları Müşterek-ül Menfa Anonim Şirket-i Osmaniyesi-Halk Arasında Osmanlı Tütün Rejisi Adıyla Bilinen ve Osmanlı Devleti İçinde Tütün Ekim ve Üretimi Alanında Özel Yetkilerle Donatılmış Şirkete Ait 8,80 Altın Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Şirket Cumhuriyet Döneminde Tasfiye Edilmiş ve Yetkileri Tekel'e Devredilmiştir. Filigranlı Banknot Kağıdına Basım ve Perfore İptalli.

    Lot No: 242

    Lot: 242

    Regie Cointeressee des Tabacs de L'Empire Ottoman Memalik-i Osmaniye Duhanları Müşterek-ül Menfa Anonim Şirket-i Osmaniyesi-Halk Arasında Osmanlı Tütün Rejisi Adıyla Bilinen ve Osmanlı Devleti İçinde Tütün Ekim ve Üretimi Alanında Özel Yetkilerle Donatılmış Şirkete Ait 8,80 Altın Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Şirket Cumhuriyet Döneminde Tasfiye Edilmiş ve Yetkileri Tekel'e Devredilmiştir. Filigranlı Banknot Kağıdına Basım ve Perfore İptalli.

    TLSold
  • Haliç Vapurları Şirketi Osmanlı Anonim Şirketi-Haliç'te Vapır İşletmeciliği Yapmak Üzere Dönemin Valide Sultanının Büyük Ortaklığında 1914 Yılında Kurulan Şirkete Ait 1 Altın OsmanlI Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Şirket Faaliyetlerini 1930'lara Kadar Sürdürmüş Daha Sonra ise İstanbul Belediyesi Tarafından Devir Alınmıştır.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    Haliç Vapurları Şirketi Osmanlı Anonim Şirketi-Haliç'te Vapır İşletmeciliği Yapmak Üzere Dönemin Valide Sultanının Büyük Ortaklığında 1914 Yılında Kurulan Şirkete Ait 1 Altın OsmanlI Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Şirket Faaliyetlerini 1930'lara Kadar Sürdürmüş Daha Sonra ise İstanbul Belediyesi Tarafından Devir Alınmıştır.

    TLSold
  • Büyükada Levazım İnşaat Osmanlı Anonim Şirketi-6 Ekim 1914 Tarihli Padişah İradesiyle Kurulan Şirkete Ait 5 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Toplam İhraç 1000 Adet No: 259. Senedin Rumca ve Osmanlıca İki Dilde Olması Kurucuların Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Olmaları İhtimalini Akla Getirmektedir. Tamirli ve Haliye. Günümüz Vizyonuyla Sadece Büyükada'da Faaliyet Gösteren bir GYO Olarak Düşünülmesi Mümkündür.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    Büyükada Levazım İnşaat Osmanlı Anonim Şirketi-6 Ekim 1914 Tarihli Padişah İradesiyle Kurulan Şirkete Ait 5 Altın Osmanlı Lirası Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Toplam İhraç 1000 Adet No: 259. Senedin Rumca ve Osmanlıca İki Dilde Olması Kurucuların Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Olmaları İhtimalini Akla Getirmektedir. Tamirli ve Haliye. Günümüz Vizyonuyla Sadece Büyükada'da Faaliyet Gösteren bir GYO Olarak Düşünülmesi Mümkündür.

    TLSold
  • Osmanlı Donanma Cemiyeti-100 Altın Kuruş Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Tahvil. İstanbul, 1917. Osmanlı Donanmasına Katkıda Bulunmak Amacıyla Kurulan ve Yarı Resmi Bir Kurum Olarak Kurulan Osmanlı Donanma Cemiyeti Bu Faizsiz Tahvillerle Halka Uzun Vadeli Olarak Borçlanmaktadır. Piuangolu Tahvil Olarak Anılmasının Sebebi Yıllık Çekilişlerle Her Sene Belli Bir Adedinin Tedavülden Çekilecek Olmasıdır. Cumhuriyet Devrine Kalanlar İş Bankası Tarafından İtfa Edilmiştir.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    Osmanlı Donanma Cemiyeti-100 Altın Kuruş Kıymetinde Hamiline Yazılı Bir'lik Tahvil. İstanbul, 1917. Osmanlı Donanmasına Katkıda Bulunmak Amacıyla Kurulan ve Yarı Resmi Bir Kurum Olarak Kurulan Osmanlı Donanma Cemiyeti Bu Faizsiz Tahvillerle Halka Uzun Vadeli Olarak Borçlanmaktadır. Piuangolu Tahvil Olarak Anılmasının Sebebi Yıllık Çekilişlerle Her Sene Belli Bir Adedinin Tedavülden Çekilecek Olmasıdır. Cumhuriyet Devrine Kalanlar İş Bankası Tarafından İtfa Edilmiştir.

    TLSold
  • Tramways & Electricite de Constantinople Societe Anonyme-Osmanlı Döneminde İstanbul'da Kurulan Tüm Elektrik, Havagazı ve Tramvay Şirketlerinin Ana Hissedarı Olan Belçika Merkezli Halka Açık Holding Şirketi'ne Ait 1917 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı Bir'lik Temettü Hisse Senedi. Şirket O Dönem Dünyanın Bu Alanda En Büyük Şirketlerinden Biri Olan SOFINA Şirketinin Kontrolündeydi. Sol Üst Tarafta İstanbul ve Elektrikli Tramvay Vinyeti.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    Tramways & Electricite de Constantinople Societe Anonyme-Osmanlı Döneminde İstanbul'da Kurulan Tüm Elektrik, Havagazı ve Tramvay Şirketlerinin Ana Hissedarı Olan Belçika Merkezli Halka Açık Holding Şirketi'ne Ait 1917 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı Bir'lik Temettü Hisse Senedi. Şirket O Dönem Dünyanın Bu Alanda En Büyük Şirketlerinden Biri Olan SOFINA Şirketinin Kontrolündeydi. Sol Üst Tarafta İstanbul ve Elektrikli Tramvay Vinyeti.

    TLSold
  • Transports Electricite et Gaz Societe Anonyme-Osmanlı Döneminde İstanbul'da Kurulan Tüm Elektrik, Havagazı ve Tramvay Şirketlerinin Ana Hissedarı Olan Belçika Merkezli Halka Açık Holding Şirketi'ne Ait 1929 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı ve 250 Frank Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Şirket O Dönem Dünyanın Bu Alanda En Büyük Şirketlerinden Biri Olan SOFINA Şirketinin Kontrolündeydi. Sol Üst Tarafta İstanbul ve Elektrikli Tramvay Vinyeti.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    Transports Electricite et Gaz Societe Anonyme-Osmanlı Döneminde İstanbul'da Kurulan Tüm Elektrik, Havagazı ve Tramvay Şirketlerinin Ana Hissedarı Olan Belçika Merkezli Halka Açık Holding Şirketi'ne Ait 1929 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı ve 250 Frank Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Şirket O Dönem Dünyanın Bu Alanda En Büyük Şirketlerinden Biri Olan SOFINA Şirketinin Kontrolündeydi. Sol Üst Tarafta İstanbul ve Elektrikli Tramvay Vinyeti.

    TLSold
  • Karadeniz Orman İşletme Türk Anonim Şirketi-Bakanlar Kurulu Kararıyla 1925 Yılında İstanbul Merkezli Olarak Kurulan Şirkete Ait Bir'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Şirket Ana Sözleşmesinde Toplam Bin Adet Kurucu Hisse Olduğu İfade Edilmektedir, No:176. Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Erken Dönem Cumhuriyet Orman Ürüneri Üretim Şirketi.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Karadeniz Orman İşletme Türk Anonim Şirketi-Bakanlar Kurulu Kararıyla 1925 Yılında İstanbul Merkezli Olarak Kurulan Şirkete Ait Bir'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Şirket Ana Sözleşmesinde Toplam Bin Adet Kurucu Hisse Olduğu İfade Edilmektedir, No:176. Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Erken Dönem Cumhuriyet Orman Ürüneri Üretim Şirketi.

    TLSold
  • Şark Merkez Ecza Türk Anonim Şirketi-Droguerie Centrale D'Orient Adıyla Osmanlı Döneminde Bir İngiliz Şirketi Olarak Kurulan Bu Şirket Bakanlar Kurulu'nun 3 Kasım 1924 Tarihli Kararı Gereğince Bir Türk Anonim Şirketi'ne Dönüşmüştür. 3 Aralık 1925 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı Beş'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Büyük Boy ve Nadir.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    Şark Merkez Ecza Türk Anonim Şirketi-Droguerie Centrale D'Orient Adıyla Osmanlı Döneminde Bir İngiliz Şirketi Olarak Kurulan Bu Şirket Bakanlar Kurulu'nun 3 Kasım 1924 Tarihli Kararı Gereğince Bir Türk Anonim Şirketi'ne Dönüşmüştür. 3 Aralık 1925 İhraç Tarihli Hamiline Yazılı Beş'lik Müessis (Kurucu) Hisse Senedi. Büyük Boy ve Nadir.

    TLSold
  • KTS Kireç ve Tuğla Sanayii Anonim Şirketi-Kayseri Merkezli Bu Şirket Günümüzde Halen Faal Olup Yapı Kimyasalları Üretim ve Ticareti Alanında Faaliyet Göstermektedir. Perfore. 1970'ler. 5.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    KTS Kireç ve Tuğla Sanayii Anonim Şirketi-Kayseri Merkezli Bu Şirket Günümüzde Halen Faal Olup Yapı Kimyasalları Üretim ve Ticareti Alanında Faaliyet Göstermektedir. Perfore. 1970'ler. 5.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi.

    TLSold
  • YünSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Gömekte Olan YünSA, Dünyanın Önde Gelen Yünlü Kumaş Üreticilerinden Biridir. 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 6.Tertip 'B' Grubu Bin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Yılı: 1996.

    Lot No: 251

    Lot: 251

    YünSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Gömekte Olan YünSA, Dünyanın Önde Gelen Yünlü Kumaş Üreticilerinden Biridir. 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 6.Tertip 'B' Grubu Bin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Yılı: 1996.

    TLSold
  • YünSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Gömekte Olan YünSA, Dünyanın Önde Gelen Yünlü Kumaş Üreticilerinden Biridir. 10.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 6.Tertip 'B' Grubu Onbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Yılı: 1996.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    YünSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Gömekte Olan YünSA, Dünyanın Önde Gelen Yünlü Kumaş Üreticilerinden Biridir. 10.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 6.Tertip 'B' Grubu Onbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Yılı: 1996.

    TLSold
  • YünSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Gömekte Olan YünSA, Dünyanın Önde Gelen Yünlü Kumaş Üreticilerinden Biridir. 100.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 6.Tertip 'B' Grubu Yüzbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Yılı: 1996.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    YünSA Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Gömekte Olan YünSA, Dünyanın Önde Gelen Yünlü Kumaş Üreticilerinden Biridir. 100.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 6.Tertip 'B' Grubu Yüzbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Yılı: 1996.

    TLSold
  • OySA Niğde Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.-Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) ve Sabancı Holding A.Ş. Ortaklığında Kurulan Bu Çimento Üretim Şirketi Yakın Zamana Kadar Borsa İstanbul'da İşlem Görmüştür. 7.Tertip 'E' Grubu 500 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1996.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    OySA Niğde Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.-Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) ve Sabancı Holding A.Ş. Ortaklığında Kurulan Bu Çimento Üretim Şirketi Yakın Zamana Kadar Borsa İstanbul'da İşlem Görmüştür. 7.Tertip 'E' Grubu 500 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1996.

    TLSold
  • OySA Niğde Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.-Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) ve Sabancı Holding A.Ş. Ortaklığında Kurulan Bu Çimento Üretim Şirketi Yakın Zamana Kadar Borsa İstanbul'da İşlem Görmüştür. 7.Tertip 'C' Grubu 1.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı İki'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1996.

    Lot No: 255

    Lot: 255

    OySA Niğde Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.-Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) ve Sabancı Holding A.Ş. Ortaklığında Kurulan Bu Çimento Üretim Şirketi Yakın Zamana Kadar Borsa İstanbul'da İşlem Görmüştür. 7.Tertip 'C' Grubu 1.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı İki'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1996.

    TLSold
  • OySA Niğde Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.-Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) ve Sabancı Holding A.Ş. Ortaklığında Kurulan Bu Çimento Üretim Şirketi Yakın Zamana Kadar Borsa İstanbul'da İşlem Görmüştür. 8.Tertip 'B' Grubu 10.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Yirmi'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    Lot No: 256

    Lot: 256

    OySA Niğde Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.-Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) ve Sabancı Holding A.Ş. Ortaklığında Kurulan Bu Çimento Üretim Şirketi Yakın Zamana Kadar Borsa İstanbul'da İşlem Görmüştür. 8.Tertip 'B' Grubu 10.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Yirmi'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    TLSold
  • KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Holding'in Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Görmektedir. 100.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'D' Grubu Yüz'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Holding'in Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Görmektedir. 100.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'D' Grubu Yüz'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    TLSold
  • KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Holding'in Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Görmektedir. 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'D' Grubu Bin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Holding'in Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Görmektedir. 1.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'D' Grubu Bin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    TLSold
  • KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Holding'in Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Görmektedir. 10.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'C' Grubu Onbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Holding'in Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Görmektedir. 10.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'C' Grubu Onbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    TLSold
  • KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Holding'in Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Görmektedir. 500.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'D' Grubu Beşyüzbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    Lot No: 260

    Lot: 260

    KordSA Kord Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Sabancı Holding'in Lastik Takviye Malzemeleri Üreten Şirketi Olup Günümüzde Hisse Senetleri Halen Borsa İstanbul'da İşlem Görmektedir. 500.000.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 8.Tertip 'D' Grubu Beşyüzbin'lik Hisse Senedi. SPECIMEN. SPK Onaylı ve Hologramlı Modern Tasarım. İhraç Tarihi: 1997.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Cumhuriyet Kız Enstitütüsü Akşam Kız Sanat Okulu
Müdürlüğü 1952 - 1953 Ders Yılı Deri Ciltli Defter Şeklinde Fotoğraflı Öğrenci Kimliği ve Ders Programı. Baskı ve Ciltleme: Yeni Yol Matbaası, İzmir.

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-İzmir Cumhuriyet Kız Enstitütüsü Akşam Kız Sanat Okulu Müdürlüğü 1952 - 1953 Ders Yılı Deri Ciltli Defter Şeklinde Fotoğraflı Öğrenci Kimliği ve Ders Programı. Baskı ve Ciltleme: Yeni Yol Matbaası, İzmir.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası 1970 Yılı, Küçük Boy Cep Ajandası. Hiç
Kullanılmamış, Çil Kondüsyonda.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası 1970 Yılı, Küçük Boy Cep Ajandası. Hiç Kullanılmamış, Çil Kondüsyonda.

    TLSold
  • Die Sieben Wunder von İstanbul-İstanbul'un Yedi Harikası Olarak İsimlendirebileceğimiz ve
Toplam 40 Sayfadan Oluşan Almanca Kitap. 1960'lar. Baskı: Ankara, Güzel İstanbul Matbaası. Cep Kitabı Formatında. Süleymaniye Camii, 3.Ahmet Çeşmesi, Aya Sofya Camii'ninde Aralarında Bulunduğu Toplam 7 Tarihi ve Turistik Konu Başlığı Özetlenmektedir.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    Die Sieben Wunder von İstanbul-İstanbul'un Yedi Harikası Olarak İsimlendirebileceğimiz ve Toplam 40 Sayfadan Oluşan Almanca Kitap. 1960'lar. Baskı: Ankara, Güzel İstanbul Matbaası. Cep Kitabı Formatında. Süleymaniye Camii, 3.Ahmet Çeşmesi, Aya Sofya Camii'ninde Aralarında Bulunduğu Toplam 7 Tarihi ve Turistik Konu Başlığı Özetlenmektedir.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-2009 Yılında İstanbul Şehir Hatları İçin İnşa Edilecek Yeni Tip Vapurların Halkın Onayına Sunulduğu ve Arkasında Tercih Kulakçığı İlişik Kitapçık. Toplam 8 Farklı Modelde Vapur Vatandaşın Onayına Sunulmuş ve En Çok Oyu Alan Model'deki Gemi Tipi İnşa Edilmiştir. Şireketi Hayriye'den Günümüze 172 Yıllık Mazi.

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Cumhuriyet Döneminde Denizcilik-2009 Yılında İstanbul Şehir Hatları İçin İnşa Edilecek Yeni Tip Vapurların Halkın Onayına Sunulduğu ve Arkasında Tercih Kulakçığı İlişik Kitapçık. Toplam 8 Farklı Modelde Vapur Vatandaşın Onayına Sunulmuş ve En Çok Oyu Alan Model'deki Gemi Tipi İnşa Edilmiştir. Şireketi Hayriye'den Günümüze 172 Yıllık Mazi.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Eğitim-Konya Selçuk Üniversitesi Bünyesinde 11-12 Ekim 1988 Tarihlerinde Düzenlenen '1.Milletlerarası Türk Halk Edebiyatı ve Folklor Kongresi', Toplam 10 Sayfadan Oluşan 'Tebliğler' Kitapçığı.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Cumhuriyet Döneminde Eğitim-Konya Selçuk Üniversitesi Bünyesinde 11-12 Ekim 1988 Tarihlerinde Düzenlenen '1.Milletlerarası Türk Halk Edebiyatı ve Folklor Kongresi', Toplam 10 Sayfadan Oluşan 'Tebliğler' Kitapçığı.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri-28 Eylül - 2 Ekim 1956 Tarihleri Arasında İzmir'de Düzenlenen Ondördüncü Milli Tıp Kongresi, 'Aterosklerozun Eksogen Faktörleri' İsimli Kitapçık. Raporu Hazırlayan: Ord.Prof.Dr. E.Frank. Baskı: İstanbul, Çelikcilt Matbaası, Toplam 24 Sayfa.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Cumhuriyet Döneminde Tıp Eğitimi ve Sağlık Hizmetleri-28 Eylül - 2 Ekim 1956 Tarihleri Arasında İzmir'de Düzenlenen Ondördüncü Milli Tıp Kongresi, 'Aterosklerozun Eksogen Faktörleri' İsimli Kitapçık. Raporu Hazırlayan: Ord.Prof.Dr. E.Frank. Baskı: İstanbul, Çelikcilt Matbaası, Toplam 24 Sayfa.

    TLSold
  • Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Dr.Nefat F.Eczacıbaşı Seramik Fabrikakarı A.Ş. Sıhhı Tesisat Malzemesi Ürün Kataloğu. Küçül Boy, Toplam 8 Sayfa. 1970'ler.

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Cumhuriyet Döneminde Sanayi ve Ticaret - Asırlık Markalarımız-Dr.Nefat F.Eczacıbaşı Seramik Fabrikakarı A.Ş. Sıhhı Tesisat Malzemesi Ürün Kataloğu. Küçül Boy, Toplam 8 Sayfa. 1970'ler.

    TLSold
  • Denizcilik-Almanya - İngiltere Arasında Feribot ve Yolcu Gemisi İşletmeciliği Yapan 'Hhoek Van Holland' Şirketinin 1 Ekim 1961 ila 26 Mayıs 1962 Dönemi Hizmetlerinin Tanıtıldığı, Renkli Baskı Toplam 20 Sayfalık Kitapçık. Bol Miktarda Gemi İçi Görsel, Harita vs İçermektedir.

    Lot No: 268

    Lot: 268

    Denizcilik-Almanya - İngiltere Arasında Feribot ve Yolcu Gemisi İşletmeciliği Yapan 'Hhoek Van Holland' Şirketinin 1 Ekim 1961 ila 26 Mayıs 1962 Dönemi Hizmetlerinin Tanıtıldığı, Renkli Baskı Toplam 20 Sayfalık Kitapçık. Bol Miktarda Gemi İçi Görsel, Harita vs İçermektedir.

    TLSold
  • Tiyatro 72 Dergisi-9 Ekim 1972 Tarihli Nüsha. Reklamlar Dahil Toplam 54 Sayfa. Kapakta 'Yılmaz Güney ve Ödülü Baba'ya Vermediler' Teması.

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Tiyatro 72 Dergisi-9 Ekim 1972 Tarihli Nüsha. Reklamlar Dahil Toplam 54 Sayfa. Kapakta 'Yılmaz Güney ve Ödülü Baba'ya Vermediler' Teması.

    TLSold
  • Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İmar Bankası T.A.Ş. 1978 Yılı Faaliyet Raporu. Toplam 26 Sayfa. Baskı: Binbirdirek Matbaası, İstanbul, 1979.

    Lot No: 270

    Lot: 270

    Bankacılık ve Finans Tarihi-Türkiye İmar Bankası T.A.Ş. 1978 Yılı Faaliyet Raporu. Toplam 26 Sayfa. Baskı: Binbirdirek Matbaası, İstanbul, 1979.

    TLSold